Barion Pixel Meghan Markle és Harry herceg nem adják lejjebb: 6,2 milliárd forintot érő luxusotthonba költöztek Kaliforniában – Coloré

Meghan Markle és Harry herceg nem adják lejjebb: 6,2 milliárd forintot érő luxusotthonba költöztek Kaliforniában

2022. 10. 04.

Noha eleinte úgy tűnt, az ex-sussexi hercegi párnak nem könnyű a beilleszkedés Amerikában, mára megtalálták azt a luxuspalotát, ahol nyugodt körülmények között nevelhetik gyermekeiket, és irányíthatják saját életüket. Meghan Markle először engedett újságírót kaliforniai otthonukba, amelyről lerí: a fényűzésen túl a családias hangulat megteremtése is a szemük előtt lebegett az ingatlan megvásárlásakor.

Ugyan már több mint két éve annak, hogy Meghan Markle és Harry herceg „kiléptek a KFT-ből”, és új életet kezdtek a tengerentúlon, nem sokat lehetett hallani arról, pontosan hol és milyen körülmények között élik azóta mindennapjaikat. A sajtóval egyértelműen paranoiás ex-hercegi pár idén szeptemberben először engedett be újságírót saját fészkébe, ahol ők maguk vezették körbe a The Cut nevű magazin újságíróját, Allison P. Davist. Talán beszédes lehet, hogy Davis írásában olyasfajta házként jellemzi a sussexiek otthonát, „amely rádöbbent arra, hogy az elképesztő gazdagság valaki mindennapi valósága.” 

Nehézkes vásárlás beszédes környéken

„Nem volt könnyű házat találni az új élet megkezdéséhez” – kezdte az említett interjúban Markle. „Ugyan ezen a környéken keresgéltünk, de nem volt munkánk, ezért egyszerűen nem akartunk eljönni és megnézni ezt a házat. Számunkra ez akkor nem volt megugorható.” Meghan Markle és Harry herceg környékválasztása persze nem véletlen, hiszen a Santa Barbara-i Montecito az amerikai sztárok egyik kedvence: többek között Oprah WinfreyTom Cruise és Ellen DeGeneres is rendelkeznek ingatlannal a térségben. 

Meghan Markle és Harry herceg, otthon
Meghan Markle és Harry herceg nem véletlenül választották Kaliforniát, hiszen Markle ott nőtt fel. Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Végül mégis belementek abba, hogy megnézzék az otthont, s már a kertnél egyértelmű volt számukra, hogy ezt a házat „bármi áron, de meg kell szerezniük”. Végül 14,65 millió dollárért (6,2 milliárd forint) sikerült megkötniük az üzletet.

Mióta szakítottak a brit királyi családdal, Meghan Markle és Harry herceg igyekeznek kihasználni az ismertségükkel járó előnyöket: nemrég egy 25 millió dolláros szerződést kötöttek a Spotify-jal, emellett 100 millió dolláros megállapodást írtak alá a Netflix-szel is. 2020-ban létrehozott, Archewell nevű cégük mára három részleggel rendelkezik: a nonprofit ágazat a weboldal leírása szerint „cselekvésbe hozza az együttérzést”, az Archewell Productions felügyeli a Netflix-ügyletet, az Archewell Audio pedig a Spotify-divízió felett „őrködik”.

Meghan Markle és Harry herceg nem adták lejjebb a fényűzést

Davis egyébként érzékletes leírást adott az ingatlan stílusáról is: véleménye szerint a ház egy klasszikus, toszkán villát, egy Napa-völgyi dűlőt és egy Beverly Hills-vidéki klubot idéz. Az ingatlanonban 9 hálószoba és 16 fürdőszoba biztosítja az immár négy főre bővült család kényelmét. 

A főépületben ezen kívül egy könyvtár, egy iroda, egy wellness központ (két különböző szaunával felszerelve), egy edzőterem, egy játékszoba és egy moziterem gondoskodik a sztárpár és látogatóik jólétéről. Ha Harryékhez megérkezne a komplett brit királyi család, ekkor sem kellene kétségbe esniük, hiszen az óriási kertben egy melléképület is megbújik, amely két hálószóbával és fürdőszobával várja a messziről érkezőket. 

Az ingatlan ezen kívül rendelkezik még egy hatalmas, kültéri medencével, egy csirkeóllal (ez látható volt egyébként az azóta hírhedté vált Oprah-interjúban is) és egy borospincével is, utóbbi kőből készült falait és fa talaját egy provence-i pincészet is megirigyelné. 

Az ex-hercegné szerint egyébként az egyik első dolog, amit megláttak, az az udvaron terpeszkedő két pálmafa volt, amelyek alul kapcsolódnak egymáshoz. „Szerelmem, ez a két fa olyan, mi vagyunk” – állapította meg Harry. Az ingatlan megszerzése óta egyébként a kert az egyik kedvenc közegük, kisfiúk, Archie pedig – Harry megállapításának megfelelően – néha úgy szólítja a két pálmafát, hogy „Mama és Papa”. Markle szerint nem is volt szükség többre, Harryvel már a pálmafák láttán azonnal tudták: hazaértek. 

Az Archewellel kapcsolatos ügyleteket egyébként közös, otthoni irodájukból intézik, amelyben legfőképp a bézs színek árnyalatai dominálnak: a szoba közepén egy méretes íróasztal mögött két óriási, tojáshéj színű, plüss szék helyezkedik el – akárcsak Harry felmenőinek trónusai. Az asztal mögött található kandalló oldalán egy „I love California” (Imádom Kaliforniát) feliratú kép díszeleg, s nem is csoda: Kalifornia egyértelműen közel áll Meghan szívéhez, hiszen itt nőtt fel, sőt, édesanyja, Doria Ragland a mai napig ott lakik, mindamellett Harry néhai édesanyjáról, Diána hercegnéről is köztudott volt, hogy fontolgatta: Kaliforniába költözik. 

„Beszívom a levegőt, aztán kifújom és átjár az öröm. Olyan nyugalom van itt, szinte gyógyító hatású! Szabadnak érzem magam” – mondta az említett interjú végén Meghan Markle. 

Források: ITTITTITT
Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix