Barion Pixel Alternatív halloweeni tökök – ha elkerülnénk a faragás nyűgét – Coloré

Alternatív halloweeni tökök – ha elkerülnénk a faragás nyűgét

2021. 10. 29.

A halloweeni tökfaragás olyan, mint a karácsonyfa talpba állítása: először jó mókának tűnik, a családot áthatja az ünnepi hangulat – de mindig eljön az a pont, amikor vérben forgó szemekkel gyújtanánk fel az egész hóbelevancot. Jobban járunk, ha inkább elkészítünk egyet a most következő kreatív halloweeni tökök közül.

Faragott helyett festett halloweeni tökfejek

Ha nem állunk kimondottan egy nagy barkács csaj hírében, viszont annál szívesebben merülünk el a festékek milliónyi árnyalatában, akkor halloween ide vagy oda, ne erőltessük a tökfaragást. Helyette ragadjunk ecsetet és pingáljunk megkapó pofikákat az otthonunkat díszítő halloweeni tököknek. Tévedünk, ha azt gondoljuk, ilyenkor csakis a fekete szín dukál – nézzük csak meg a mexikói ünnepi színorgiát.

Lakberendezes Dekoracio Halloween Tok 6
Kép forrása: Pinterest/thehousethatlarsbuilt.com

Mi mindenre jó a rajzszög?

Ez a látszólag unalmas irodai kellék halloween alkalmával képes levetni hétköznapiságát, és szupererővel veti bele magát az ünnepi tök kicsinosításába. Ha a minták festéséhez nem érzünk magunkban elég tehetséget, ezzel a módszerrel ugyanúgy bármilyen nonfiguratív motívumot, vagy akár feliratot kirajzolhatunk.

Lakberendezes Dekoracio Halloween Tok 1
Kép forrása: Pinterest/countryliving.com

Rock & Halloween!

A rock királynői ezentúl epekedve várják majd a mindenszentek ünnepét, amikor még a tökök is szegecsekkel pattintják ki magukat. Kapható belőle beleszúrós, illetve öntapadós verzió – bármelyiket is válasszuk, a fekete alapszín magától értetődő.

Lakberendezes Dekoracio Halloween Tok 2
Kép forrása: Pinterest/clemaroundthecorner.com

Nem faragott, nem festett, mégis halloweeni tökfej lesz belőle – mi az?

Szabad a gazda? Nem kell hozzá más, csak gömb fejű gombostű és fekete fonal! Úgy a legegyszerűbb, ha egy papírból kivágott sablon segítségével a megfelelő helyekre szurkáljuk a gombostűket, majd a fonallal egymás után összekötjük őket. És közben figyeljük, ahogy a szemeink előtt kirajzolódik a régi halloweeni legendából ismert Jack-o’-lantern arca.

Lakberendezes Dekoracio Halloween Tok 3
Kép forrása: Pinterest/thepapermama.com

Művészi dekupázs

Akár egy míves, kézzel festett porcelán, úgy fest majd a polcra vagy a komód tetejére helyezett, dekupázs technikával készült halloweeni dekoráció. Másik neve, a szalvétatechnika azonban máris lerántja róla a leplet, hiszen ahogy a nevében is benne van, csupán szalvétát és a speciális dekupázs ragasztót kell beszereznünk ehhez a hadművelethez.

Lakberendezes Dekoracio Halloween Tok 4
Kép forrása: Pinterest/hgtv.com
/otthon/lakberendezes/alternativ-halloweeni-tokok-ha-elkerulnenk-a-faragas-nyuget/