Barion Pixel Furcsa alakú ajándékok? Így csomagolhatod be őket elegánsan – Coloré

Furcsa alakú ajándékok? Így csomagolhatod be őket elegánsan

2022. 11. 25.

Nem csak karácsony alkalmával kerülhetnek elő a csomagolópapírok, ám tény, hogy ilyenkor hatványozottabban megnő az ajándékcsomagolás okozta stressz, főleg ha focilabdáról vagy serpenyőről van szó. Ha nem szabályos alakú meglepetéseket raknál a fa alá a szeretteidnek, de nem szeretnéd a könnyebbik utat választani azzal, hogy bedobod őket (mármint az ajándékokat) egy dísztasakba, ez a cikk neked szól.

Én különösen szeretek ajándékot csomagolni, mert olyankor tudom, hogy már közel járunk a karácsonyi időszakhoz. A rokonságomban és a barátaim között azonban nagyon sokan vannak, akik hidegrázást kapnak az egész procedúrától, mert állításuk szerint még ha sikerül is elrejteni a tárgyat a mintás papírtömegben, valahogy sosem lesz csinos, ízléses. Ez főleg akkor igaz, ha az ajándéknak nincs saját doboza, ami leegyszerűsítené a csomagolás folyamatát. 

Henger alakú üvegek, palackok

Kézenfekvő megoldásnak tűnik, hogy egy borostasakba dobjuk (helyezzük) bele az üveg italt, de aki egy kicsit extrább díszítésre vágyik, annak íme egy módszer. Mérjük le az üveg magasságát és az átmérőjét. Vágjunk ki egy téglalap alakot a választott csomagolópapírunkból az alábbi méretekkel: az egyik oldal (most épp A) legyen tíz centivel hosszabb, mint az üvegünk, a B oldal pedig az átmérő kétszerese. Helyezzük az üveget átlósan a papír hosszabb oldalának (A) egyik sarkába, és kezdjük el feltekerni. Tekerés közben hajtogassuk legyezőszerűen az aljába a fennmaradó papírt, és ha körbeértünk egyszer, a palack oldalára hajtsuk tovább azt a videóban látottak szerint. Amikor elkészültünk, kössünk az üveg nyakára egy masnit vagy madzagot, így rögzítve a csomagolópapírt.

Labdák, kerek tárgyak

Általában itt veszti el az ember a lelkesedését és vesz gyorsan egy ajándéktasakot, de nem kell, hogy így legyen. Ha valamilyen labdát vettünk a család gyerekei számára, azt is be lehet csomagolni csinosan, ízlésesen. Tekerjük ki a papírt és mérjünk le egy akkora darabot, ami biztos, hogy körbeéri a játékot, és vágjuk el a megfelelő helyen. Ha megvagyunk vele, daraboljuk fel ujjnyi szélességű sávokra, majd egyesével kezdjük el bevonni velük a labdát keresztben, mindegyiket összecelluxozva a végeken. Ha felhasználtuk az összeset és kész a csomagolás, egy masnival díszíthetjük a tetején az elkészült remekművet.

Lehetetlen alakú ajándékok

Ha az ajándékunk nem kerek, nem négyzet alakú, hanem valamilyen amorf formát vesz fel (például egy plüssmaci az), akkor sem kell elkeserednünk, Martha Stewart csomagolópapírból készített tasakja megoldás erre is. Fektessük rá az ajándékot – esetünkben a plüsst – a papírra, mérjük le, amíg elég hosszú ahhoz, hogy befedje, és vágjuk le hosszában. Helyezzünk kétoldalú ragasztót végig az egyik hosszabb oldalra, majd hajtsuk össze az egészet úgy, hogy a ragasztás középre kerüljön. Azért, hogy ne potyogjon ki alul a meglepi, hajtsuk fel a papír alját öt-hat centi szélességben, majd a hajtás segítségével alakítsunk ki egy négyzet alakú talpat, visszahajtva a sarkait (a videót megnézve értelmet nyer majd, ígérem!). Így lesz egy négyzet alapon nyugvó, de henger alakú tasakunk, melyet bármivel megtölthetünk.

+ Az aduász

ajándék csomagolás
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Ha nincs kedvünk ilyesmikkel szöszölni vagy nem elég jó a kézügyességünk, még mindig folyamodhatunk a cipősdoboz módszerhez. Vegyünk elő egy nem használt, tiszta és lehetőleg szagtalan cipősdobozt, helyezzük bele az ajándékokat és ha megvan, ezt borítsuk be csomagolóval. Ha esetleg egyszínű, márkajelzés nélkülivel van dolgunk, akkor elég lehet egy masni is az ünnepi hangulat érdekében.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix