Barion Pixel Dekoráció őszi falevelekből – 10 tuti tipp, hogy őszi hangulatot varázsolj a lakásodba – Coloré

Dekoráció őszi falevelekből – 10 tuti tipp, hogy őszi hangulatot varázsolj a lakásodba

2022. 10. 18.

Az ősz számos lehetőséget kínál arra, hogy feldíszítsük környezetünket, különösen azért, mert a természetből gyűjtött alapanyagok sokkal több értéket adnak egy-egy díszítőelemhez, mint boltban vett társaik. Dekoráció őszi falevelekből is készíthető, hiszen azon túl, hogy rendkívüli módon feldobják a lakást, sokáig elállnak.

Dekoráció őszi falevelekből is készíthető, nem kell megállnunk az ebben az évszakban népszerű gesztenyénél. Különböző méretű levelekből ad válogatni valót a természet, úgyhogy valójában csak a képzeletünk szab határt annak, hogy mit is készítünk az ősz bőkezű ajándékaiból.

Dekoráció őszi falevelekből – mielőtt nekiállnánk

A falevelek szépsége önmagukért beszél, ám ez nem azt jelenti, hogy teljesen tiszták lennének. Próbáljuk meg olyan területről összegyűjteni őket, amit a lehetőségekhez képet tisztának vélünk, ám ennek ellenére ha hazaérünk, mossuk le őket! Fontos, hogy ne száraz levelet szedjünk, hanem olyat, ami még friss, mert ezt sokkal kevesebbe eséllyel okozunk kárt benne a tisztítás során.

A leveleket mosás után óvatosan törölgessük le konyharuhával, és kezdődhet is a móka!

Sündörögj!

Ahhoz, hogy egy kedves kis sünit készítsünk nincs másra szükségünk, mint kisebbfajta levelekre, egy vastagabb lapra és ragasztóra. A papírra rajzoljunk egy sün-alakot, rajzoljunk neki szemet (ha van otthon készleten ,,szemünk”, azt is ráragaszthatjuk), színezzünk neki orrocskát, majd a tüskéit az esztétikusan hátára ragasztott levelekből formáljuk meg! Hagyjuk száradni és mehet is az őszi dekorációs-elemek közé!

Ehhez a kedves kis sünihez csupán pár hozzávalóra van szükség
Ehhez a kedves kis sünihez csupán pár hozzávalóra van szükség / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Üvegezzünk!

Egy kis mécsestartót is készíthetünk falevelekkel: ehhez szükségünk lesz egy kis befőttesüvegre, mécsesre (lehet akár elemmel működő is), ragasztóra és kisebb falevelekre. Az üveget gondosan mossuk le, külsejére ragasszuk fel a leveleket, várjuk meg, hogy megszáradjon, majd tegyünk mécsest a belsejébe, így élvezve az őszi estéket.

Kisebb és nagyobb üvegeket is dekorálhatunk őszi falevelekkel
Kisebb és nagyobb üvegeket is dekorálhatunk őszi falevelekkel / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Ha nagyobb az üveg…

Nagyobb üveg esetén is készülhet dekoráció őszi falevelekből, ám ehhez nagyobb levelekre lesz szükség. Előnye, hogy a falevelek sokkal harmonikusabb színt adnak a gyertyának, és több lehetőségünk van a leveleken felül is dekorálni, például egy erika-növény ágaival.

Őszi maszkabál

Egy nagyobb juharfalevelet kár ott hagyni a parkban, különösen azért, mert kiváló arcmaszk készíthető belőle a gyerekeknek! Ugyan a farsang messze van, egy esős hétvégét is fel lehet dobni ezzel az álarccal, de akár egy halloween-i bulira is tökéletes! A megmosott, nedvességtől megszárított levelet fessük le tetszőleges módon, tetszőleges mintával. Arra figyeljünk, hogy ne vízfestéket használjunk, mert csak eláztatjuk vele a levelet, az akrilfesték viszont tökéletes!

,,Bál, bál, maszkabál", akkor is, ha őszre jár!
,,Bál, bál, maszkabál”, akkor is, ha őszre jár! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Ünnepélyes koszorúzás

Ha veszünk egy koszorú-alapot, akkor bármivel díszíthetjük, ami őszi: termésekkel, ágakkal és persze falevelekkel! Igyekezzünk olyan cérnát vagy drótot választani, ami nem üt el nagyon az alap színétől, így gondoskodhatunk róla, hogy a bejárati ajtóra kiakasztva egy erősebb szél sem rombolhatja szét művünket.

Csak szellemesen!

Ha fehérre festjük a leveleket, majd a megfelelő helyre elhelyezünk orrokat és szájat, ijesztő szellemeket is készíthetünk belőlük.

Halloweenra is készülhetünk a falevelekkel
Halloweenra is készülhetünk a falevelekkel / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Ha marad festék…

Ha marad a fehér festékből, akár szép kis mintákat is ráfesthetünk a levelekre. Le is lakkozhatjuk őket előtte, hogy tartósabb legyen, és így fellógathatjuk vagy felragaszthatjuk őket a falra.

Szép mintákat is festhetünk a levelekre
Szép mintákat is festhetünk a levelekre / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Girland

A színes levelek arra is tökéletesek, hogy felfűzzük őket! Mérettől és színtől függetlenül kerülhetnek egymás után akár spárgára, damilra vagy szalagra is! Nem kell feltétlenül átszúrni a leveleket: kötözhetjük és ragaszthatjuk is őket, hogy tartósabbak legyenek.

Dekoráció őszi falevelekből akár girland is lehet!
Dekoráció őszi falevelekből akár girland is lehet! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Csomagolj!

Ha egy ismerősünknek ősszel van a születésnapja, az ajándékát is díszíthetjük levelekkel! Ehhez az a legjobb, ha minta nélküli csomagolópapírt használunk, mert így jobban teret kaphat a díszítés. Ha egész levelet is ráteszünk, akár egy kedves üzenet is ráfér!

Ajándékcsomagolást is díszíthetünk vele!
Ajándékcsomagolást is díszíthetünk vele! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

,,Ha én rózsa volnék” – mondta a falevél

Ha sok-sok juharfalevél összegyűlt, akár rózsákat is készíthetünk belőle! Ehhez csavarjunk be egy levelet, majd csomagoljuk be egy másikba, és így haladjunk fokozatosan. Az alját kössük össze egy cérnával, a csokorhoz pedig több kész rózsát egészítsünk ki be nem csavart levelekkel!

Ez is egyfajta őszi rózsa!
Ez is egyfajta őszi rózsa! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

/otthon/diy/dekoracio-oszi-falevelekbol/