Barion Pixel Kreatív ötletek anyák napjára – A virágon túl – Coloré

Kreatív ötletek anyák napjára – A virágon túl

2023. 04. 29.

Nem mindig könnyű megtalálni a megfelelő ajándékot anyák napjára, éppen ezért ha valami utánozhatatlant szeretnénk, elővehetjük a kreatív énünket, amivel biztos a meglepetés!

Anyák napi ajándékot nem mindig könnyű találni. Ha nem vagyunk kreatívak, megoldjuk egy virággal, könyvvel vagy csokoládéval, pedig több lehetőségünk is van ezeken kívül! Szervezhetünk közös programokat: elmehetünk kirándulni, koncertre vagy akár egy wellness-hétvégére is az édesanyánkkal. Ha azonban valami kézzelfoghatót adnánk, akkor is több ötlet áll rendelkezésre!

Kreatív ajándékötletek anyák napjára

Bár könnyedén belecsúszhatunk abba, hogy ovis-szintű ajándékot adunk, ez nem feltétlenül baj, mert az anyukánk biztosan több, régi munkánkat eltette! Ne szégyelljük, ha nincs jó kézügyességünk, mert igenis a szándék a fontos!

Azta pasta!

Ha szívesen festegetünk, a farfalle tészta kiváló arra, hogy befessük, és ebből készítsünk virágcsokrot. A különböző színekkel ékesített tésztákat ragasszuk egy vászon köré, ezzel átadva egy virágcsokrot, ami soha nem hervad el!

Tésztákból csodás csokrot adhatunk / Kép forrása: Angelina Zinovieva / Getty Images
Tésztákból csodás csokrot adhatunk / Kép forrása: Angelina Zinovieva / Getty Images

Papíralapú

Ha nem tésztáznánk, a színes papírok is jó barátaink lehetnek, mert egyszerű technikával készíthetünk 3D-s tulipánokat. Csak vágjunk ki egy nagyobb és egy kisebb tulipánformát, a nagyot ragasszuk a papírra, a kisebbet pedig középen hajtsuk be! A szárat is készíthetjük papírból vagy színes drótból, a cserepet pedig kedvünk szerint dekorálhatjuk.

A színes paprok jó barátaink anyák napja környékén
A színes paprok jó barátaink anyák napja környékén / Kép forrása: Mayaafzaal / Getty Images

Quilling-technika

A quilling – vagy papírcsík – technika rendkívül népszerű, hiszen csodákat lehet alkotni. Ha kezdők vagyunk, az alábbi szívvel kísérletezhetünk, és ha belejövünk, jövőre anyák napjára már egy ennél is szebb képet csinálhatunk!

A quilling-technikával igazi csodákat művelhetünk
A quilling-technikával igazi csodákat művelhetünk / Kép forrása: Olga Ratova / Getty Images

Váza

Egy befőttesüvegből is sok mindent ki lehet hozni, például egy vázát. Ehhez csak üvegfestékre van szükség, na meg némi kézügyességre!

Üvegből vázát! Kép forrása: Detry26 / Getty Images
Üvegből vázát! Kép forrása: Detry26 / Getty Images

Sziluettek

A sziluettképet akár magunk is megrajzolhatjuk, de egy nyomtató kisegíthet a bajból, ha kézügyesség híján vagyunk! A keresőbe beírva több sziluettes képet találhatunk, amit mi is megpróbálhatunk felrajzolni fekete papírra és kivághatjuk. Egy színes papírlapra ragasztva nagyon jól mutat egy ilyen kép, és könnyedén megtalálhatjuk azt, ami a legkifejezőbb számunkra. Az alábbit a nagymamámnak csináltam pár éve, arra emlékeztetve őt, hogy mennyit kertészkedtünk annak idején.

A sziluettes kép egyszerűen elkészíthető, és nagyon kreatív anyák napi ajándék
A sziluettes kép egyszerűen elkészíthető, és nagyon kreatív anyák napi ajándék / Fotó: Karsa Tímea

Akkor és most

Ehhez nincs szükség kézügyességre, inkább csak szervezésre! Annyi a dolgunk, hogy fogunk egy régi gyerekkori fotót, és újraalkotjuk. Ezt meg lehet csinálni testvérekkel és az apukánkkal is, csak hogy még nagyobb legyen az öröm! Előnyt jelent, ha ugyanazon a helyszínen tudjuk lőni a képet, mint ahol az eredeti készült, és hasonló ruhákat tudunk felvenni.

Régi kép újraalkotásával biztosan nagy örömet szerezhetünk / Kép forrása: Instagram / Amberbackstrom88
Régi kép újraalkotásával biztosan nagy örömet szerezhetünk / Kép forrása: Instagram / Amberbackstrom88

Nyitókép forrása: Getty Images