Barion Pixel Sorozatok anyák napjára, amiket édesanyád is szeretni fog – Coloré

Sorozatok anyák napjára, amiket édesanyád is szeretni fog

2024. 05. 05.

Ma van anyák napja, amit nemcsak csokival és virággal lehet ünnepelni, hanem akár közös program szervezésével is. Például egy kis esti sorozatozással. Összeszedtünk néhány sorozatot, ami anyukádnak is biztosan tetszeni fog.

Anne, E-vel a végén! (Anne With An E)

Lehet, hogy korábban együtt olvastátok Lucy Maud Montgomery kanadai írónő Anne-ről szóló könyveit; ha igen, akkor imádni fogja ezt a nemrégiben készült sorozatadaptációt, amely ugyanolyan szívhez szóló családi pillanatokat és (örökbefogadott) anya-lánya leckéket tartalmaz, mint a könyvek.

Anne egy árva kislány, aki véletlenül a Cuthbert testvérekhez kerül. Fiút akartak örökbe fogadni, hogy segítsen a ház körül, de végül annyira megszeretik az álmodozó, folyton locsogó kislányt, hogy maguknál tartják. Anne pedig megkezdi az új életét az új családjával. Barátokat szerez, szerelembe esik, harcol a jogaiért és láthatjuk, ahol kislányból nővé érik.

Hívják a bábát! (Call the Midwife)

A BBC drámasorozata egy csoport szülésznőről szól, akik a londoni East Enden dolgoznak az 1950-es és 1960-as évek végén. A nővérek és szülésznők sok ápolói feladatot látnak el a közösségben. Mivel azonban rengeteg baba születik, az elsődleges feladatuk, hogy segítsenek biztonságossá tenni a környékbeli nők szülését és számtalan újszülött gondozását.

A korona (The Crown)

Anyukád követi a brit királyi család tagjainak életét? Akkor nem is lehetne jobb választás a II. Erzsébet angol királynő életéről szóló sorozat a The Crown. Az epizódok Erzsébet fiatal éveitől indulnak, még hercegnőként. Láthatjuk az esküvőjét, hogy hogyan lesz belőle királynő, és miként változnak mellette a miniszterelnökök. Később évadokban már Diana hercegné is feltűnik és fontos szerepet játszik.

A fehér királyné (The White Queen)

A fehér királyné 1464-ben kezdődik. Az angol történelem egyik legviharosabb időszakát foglalja össze. A dráma a Rózsák háborúja idején játszódik, és bemutatja azoknak a nőknek a történetét, akik részt vesznek az angol trónért folytatott hosszú konfliktusban. Már kilenc éve háborúzik a York-ház és a Lancaster-ház, mindkét család magának akarja a trónt. A történet három nőt, Elizabeth Woodville-t, Margaret Beaufortot és Anne Neville-t követi nyomon, akik a kulisszák mögött manipulálják az eseményeket, hogy hatalomra jussanak.

Ha tetszik a sorozat, akkor készült még kettő hasonló, amit akár folytatásokként is értelmezhetünk, A fehér hercegnő (The White Princess) és A spanyol hercegnő (The Spanish Princess).

Öreglányok (The Golden Girls)

A The Golden Girls egy amerikai sitcom, amelyet Susan Harris készített, összesen hét évadon át futott. A négy idős nőről szól, akik egy közös otthonban élnek a floridai Miamiban. A ház tulajdonosa egy özvegyasszony, Blanche Devereaux (Rue McClanahan), akihez csatlakozott a szintén özvegy Rose Nylund (Betty White) és az elvált Dorothy Zbornak (Bea Arthur), miután egy évvel a sorozat kezdete előtt mindketten válaszoltak egy helyi élelmiszerbolt hirdetőtábláján elhelyezett hirdetésre. Az első epizódban hármójukhoz csatlakozik Dorothy 80 éves özvegy édesanyja, Sophia Petrillo (Estelle Getty), miután az idősek otthona, ahol eddig élt, leégett. A sorozat rengeteg díjat nyert, és nézőknél is óriási sikere volt.

sorozat
Kép forrása: NBC / Contributor / NBCUniversal / Getty Images

Forrás: Buzz Feed, Wikipedia, Wikipedia 2, Wikipedia 3, Real Simple

Borítókép forrása: Rich Fury / Stringer / Getty Images Entertainment / Getty Images