Húsvéti dekoráció saját kezűleg – 5 ötletet mutatunk

2023. 04. 01.

Húsvéti dekorációk hatalmas választéka érhető el, de ha összeülünk a gyerekekkel, vagy akár mi magunk állunk neki, kedves és színes darabokat készíthetünk, amelyek garantáltan feldobják az otthonunkat!

A húsvéti dekoráció bár nem olyan elengedhetetlen a lakásban, mint decemberben a karácsonyfa, mégis feldobja a hangulatot. Jellemzően a tavaszi kiegészítők – legyenek vásároltak vagy házilag készítettek – színeket és könnyed játékosságot adnak az otthonnak, ezért érdemes a húsvétra is díszekkel készülni! Amellett, hogy ünnepet hoznak a lakásba, még jó elfoglaltság is, különösen akkor, ha kis kezek segítenek az elkészítésükben!

Húsvéti dekorációk saját kezűleg

Tojás, ami nem törik!

Ez a tojás legfeljebb szakad, ugyanis papírból készül, így nincs másra szükségünk, mint színes papírokra, ollóra, ragasztóra és fantáziára, és már készülhetnek is a csibék, nyuszik és tojások, amik a lakás különböző pontjaira ragasztva díszeleghetnek.

A húsvéti dekorációk kihagyhatatlan eleme a tojás, amit akár papírból is készíthetünk
A húsvéti dekorációk kihagyhatatlan eleme a tojás, amit akár papírból is készíthetünk / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Gurinyuszik

A vécépapír-guriga az egyik legjobb alapanyag, ha kreatív projektbe kezdünk. Húsvétkor sincs ez másképp, ugyanis édes kis nyulacskákat készíthetünk belőle! A gurigákon kívül szükségünk lesz színes papírra, vékony filctollra, ragasztóra, ollóra, és ha díszítenénk, mintás lyukasztókat is használhatunk!

A vécépapír-gurigák jó szolgálatot tesznek, ha kreatív tevékenységre adjuk a fejünket
A vécépapír-gurigák jó szolgálatot tesznek, ha kreatív tevékenységre adjuk a fejünket / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Koszorú az ajtóra

A koszorú korántsem csak a karácsonyi dekor része, különösen, ha az ajtóra szánjuk! A recept ugyanaz: vegyünk egy alapot, és díszítsük azzal, amivel csak szeretnénk! Tökéletesek rá a különböző színes szalagok, festett vagy festetlen kifújt tojások, művirágok, valamint csibe-vagy nyúlfigurák.

Tojásokkal és művirágokkal is díszíthetjük a tavaszi koszorúnkat
Tojásokkal és művirágokkal is díszíthetjük a tavaszi koszorúnkat / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Papírgirland

Nemcsak karácsonykor díszíthetünk girlanddal, hanem húsvétkor is! Vágjunk ki pár színes nyuszit, tojást vagy csibét, majd egy szép szalagra fűzzük vagy ragasszuk fel őket, és már mehetnek is a megfelelő helyre!

Kis farkincát is kaphatnak a girlandnyuszik
Easter,bunny,decoratiKis farkincát is kaphatnak a girlandnyuszik / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Egy üveg nyuszi!

Természetesen korántsem csak papírt használhatunk, hanem a szelektív hulladékba szánt üveg is felhasználható! Válasszunk egy számunkra kedves méretű darabot, fessük le fehérre, ragasszunk rá szemeket, fogakat, az üveg hátuljára egy kis bojtos farkincát, és készen is vagyunk!

Kiválóan mutatnak benne a tavaszi virágok
Kiválóan mutatnak benne a tavaszi virágok / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix