Barion Pixel Csempefestés házilag – amivel elkerülheted a káosszal járó felújítást – Coloré

Csempefestés házilag – amivel elkerülheted a káosszal járó felújítást

2021. 12. 16.

Ma már arra is van lehetőségünk, hogy kalapács helyett ecsettel és festékkel essünk neki régi burkolatunk felújításának. Mutatjuk, hogyan láss hozzá a csempefestésnek!

Nem minden esetben a költséges felújítás jelenthet csak megoldás ósdi burkolatunk feltuningolására. Lássuk, hogyan varázsolhatjuk újjá csempénket festéssel. 

Járólap és csempe – mit vegyünk figyelembe, mielőtt nekilátnánk a festésüknek? 

A falakon lévő csempével viszonylag könnyű dolgunk van, hiszen ezek a felületek nagy valószínűséggel nincsenek túl nagy igénybevételnek kitéve, ezért bátran próbálkozhatunk a festésükkel. Ellenben a járólapoknál mindenképp figyelembe kell vennünk, hogy mennyit használjuk az adott helyiséget, illetve akkor sem érdemes erőltetnünk a festést, ha rendszeresen túl sok víz éri a csempét

Painting,wall,tiles,with,white,enamel,using,a,roller.,cheap
Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Csempefestés lépésről lépésre 

Először is szerezzük be a szükséges eszközöket és alapanyagokat: legyen kéznél festőhenger és ecset, tapadóhidat képező alapozó, festék, és végezetül parkettalakk a víztől való megóváshoz. A festést minden esetben a felület előkészítésével kell kezdenünk, majd erre jöhet rá az alapozó két rétegben. Amikor ez megszáradt, következik a festék, szintén két rétegben, majd utolsó lendülettel vigyük fel a vízzáróréteget képező lakkot. 

Mennyire lesz tartós a végeredmény? 

Ez nagyrészt attól függ, hogy milyen intenzitással használjuk az adott helyiséget, illetve, hogy milyen felületet újítunk fel ezzel a technikával. 

Egy próbát mindenképpen megér a csempefestés, amelyről bővebben a Bézs.hu oldalán olvashatsz.  

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

/otthon/diy/csempefestes-hazilag-amivel-elkerulheted-a-kaosszal-jaro-felujitast/