Váltsd le ósdi burkolatodat csempematricával!

Semmi kedved nincs a csilliárdokért kínált csempék közt keresgélni, és levadászni egy épkézláb szakit, aki belátható időn belül elvállalná a burkolást? Megértem! Mi több, tudok is rá egy szuper megoldást: vesd be a csempematricát!

Hova lesznek jók?

Alapvetően a csempék minél egyszerűbb és költséghatékonyabb felfrissítéséhez, dekorálásához lettek kitalálva a csempematricák: a konyha, fürdőszoba, mosdó, vagy mosókonyha falain lévő csempék így pillanatok alatt új küllemmel büszkélkedhetnek. Azonban használhatjuk őket akár a csempék helyettesítésére is, például konyhaszigetek, reggelizőpultok oldalára, a lépcsőfokok közötti függőleges részeken, vagy a kandallónk dekorálására. A járólapok renoválásához viszont kimondottan a padlóra ragasztható matricák között válogassunk.

Lakberendezes Csempematrica Dekormatrica 4
Forrás: instagram/@home_art_stickers

Ekkor vessük be őket:

Ráncfelvarrás

Ha egy használt házzal együtt megörököltük a 30 éve benne virító oldschool csempéket, akkor a dekor matricákkal könnyedén új életet lehelhetünk otthonunkba. Borítsuk be konyhafalunkat, fürdőnket marokkói mintákkal, a vintage cementlapok romantikájával, „burkoljuk” terazzoval, vagy légies aquarell motívumokkal.

Ha valami még hiányzik

Minden szép, minden jó, de ha majd’ kiégetik a szemünket a makulátlan, hófehér csempéink és valamivel felturbóznánk a látványt, ne keresgéljünk tovább! Válogassunk a Csempedekor webáruház szellemes feliratai közül, vagy úsztassunk el egy gömbhal párost a mosdókagylónk felett, és a legunalmasabb falburkolat lesz otthonunk fő látványossága.

Lakberendezes Csempematrica 1
Forrás: instagram/@dittakrivarics
Lakberendezes Csempematrica Dekormatrica 1
Forrás: instagram/@csempedekor

Gyorssegély a bajban

Még mielőtt agyvérzést kapnánk a frissen burkolt csempénkkel történt baleset miatt, vegyünk mély levegőket, és jusson eszünkbe a matricákban rejlő lehetőség. Néhány kedves motívum ápol és eltakar, a végén pedig talán még örülni is fogunk a „szerencsétlenségünknek”.

Lakberendezes Csempematrica Dekormatrica 2
Forrás: instagram/@csempedekor

Gyerekjáték a felragasztása

Szóval mindenféle komoly szakértelem nélkül, mi magunk is boldogulni fogunk csempénk felújításával. Nem kell hozzá mást tennünk, mint hogy előkészítjük a felületet: legyen tiszta, száraz, por és vízkőmentes a dekorálandó csempe. Majd ha ezzel megvagyunk, a csempe egyik szélétől kezdve, simító mozdulatokkal helyezzük fel a matricát, ügyelve arra, hogy ne maradjon levegőbuborék a csempe és a matrica között. Végezetül pedig nem árt, ha van egy olló, vagy sniccer is a kezünk ügyében, hogy a fél csempéknél méretre szabhassuk matricánkat.

Hogy sokáig szép maradjon

Az igazán jó minőségű csempematricák anyaga és ragasztója egyaránt ellenáll a fürdőszobában keletkező párának, víznek, de még a főzéssel járó meleg levegő és gőz sem foghat ki rajtuk. Mi több, mivel legtöbbjük UV-álló, bátran használhatjuk őket közvetlen napsütésnek kitett felületeken. Így minden adott ahhoz, hogy évekig élvezhessük a látványukat – már csak rajtunk a sor, hogy megfelelően ápoljuk új szerzeményünket. Egy kis mosogatószeres áttörlés tökéletesen elég a tisztán tartásához, viszont a dörzsi szivacs, klór- vagy savtartalmú tisztítószerek, súrolószerek használatával csúfos megsemmisülésre ítéljük szeretett matricánkat.

Borítókép forrása: instagram/@sarahholdeninteriors

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Egzotikum a szépségápolásban: a tiaré olaj