Barion Pixel Nagy visszatérés – Kim Cattrall ismét Samantha Jones bőrébe bújik a Szex és New Yorkban – Coloré

Nagy visszatérés – Kim Cattrall ismét Samantha Jones bőrébe bújik a Szex és New Yorkban

2023. 06. 01.

Kim Cattrall újra eljátssza ikonikus szerepét Samantha Jonesként az És egyszer csak… (And Just Like That…) 2. évadának fináléjában. A sorozat HBO nagy sikerrel futó Szex és New York projektjének folytatása.

Kim Cattrall sokáig elhatárolódott a szereptől, hallani sem akart a visszatérésről. Most is csak egy kis engedményt tett, csak egyetlen jelenetben fog szerepelni. A Varietynek források azt mondták, hogy Kim Cattrall március 22-én New Yorkban forgatott le egy párbeszédet, anélkül, hogy találkozott vagy beszélt volna a sorozat sztárjaival, köztük Sarah Jessica Parkerrel, vagy a showrunnerrel, Michael Patrick Kinggel.

A jelenetben Samantha Jones, aki a sorozatban Londonba költözött, telefonbeszélgetést folytat majd a Parker által alakított Carrie Bradshaw-val. Az És egyszer csak… első évadában Carrie sms-ben beszélgetett Samanthával, akivel összevesztek, a fináléban pedig azt tervezték, hogy találkoznak, hogy kibéküljenek.

Kim Cattrall
Kim Cattrall / Kép forrása: Emma McIntyre / Staff / WireImage / Getty Images

Nem ő az egyetlen visszatérő, Szex és New York híres jelmeztervezője, Patricia Field, aki nem dolgozott az És egyszer csak… sorozaton, öltöztette Samanthát a jelenethez.

Kim Cattrall visszatérése Samanthaként egyelőre nem jelenti azt, hogy a karakter hosszabb megjelenne a sorozatban. Ennek ellenére biztosan sokan örülnek, hogy viszont láthatják a kedvencüket. A Szex és New York sorozat óriási rajongótáborral büszkélkedhet, hat évadot élt meg, 1998 és 2004 között futott az HBO-n, és két film is készült hozzá. Az És egyszer csak… kevésbé nyerte el a rajongó tetszését, de még így is rengetegen követik Carrie életét.

Miért nem akart Kim Cattrall visszatérni?

Kim Cattrall korábban azt nyilatkozta, hogy a harmadik Szex és New York-film forgatókönyve verte ki nála leginkább a biztosítékot, és emiatt döntött úgy, hogy búcsút mond a produkciónak. 2022-ben a Varietynek elmesélte, hogy mi is lett volna Samantha történetszála: kéretlen fotókat kapott volna a telefonjára, amelyet Miranda akkor 14 éves fia, Brady küldött neki a nemi szervéről. 

Cattrallnek ez a fajta folytatás nem tetszett, saját ötlettel is előállt:

Samathának van egy PR-cége – talán el kell adnia az anyagi körülmények miatt? 2008 kemény év volt, vannak olyanok, akik még most is próbálják összeszedni magukat anyagilag. Mondjuk el kellett adnia a cégét valami kapucnis pulcsis srácnak, és ez lehetett volna a drámája.

Hozzátette, hogy szerinte, amikor vége lett a Szex és New Yorknak, akkor már azt érezte, hogy a karakterek nem fejlődnek.

Nem ismételtük önmagunkat. Aztán jött egy film, amivel elvarrtuk az elvarratlan szálakat. De aztán jött még egy film. És még egy film?… Úgy éreztem, befejeztem

− mondta Kim Cattrall.

Azt, hogy végül, miért is döntött a visszatérés mellett, nem tudni.

Forrás: Variety, Variety 2

Borítókép forrása: Dia Dipasupil / Staff / Getty Images Entertainment / Getty Images