Barion Pixel Szex és New York újra töltve – Minden, amit az És egyszer csak… 2. etapjáról tudni lehet – Coloré

Szex és New York újra töltve – Minden, amit az És egyszer csak… 2. etapjáról tudni lehet

2023. 01. 05.

Aidan visszatér, megismerhetjük Che Diaz édesapját, Kim Cattrall továbbra is elhatárolódik a sorozattól. Már javában zajlik a Szex és New York folytatásának forgatása, így összegyűjtöttük, miket érdemes tudni az És egyszer csak… második évadáról.

Úgy fest, Carrie, Miranda és Charlotte története még mindig nem ért véget, hiszen a Szex és New York készítői már 2021 első felében megerősítették: érkezik az És egyszer csak… folytatása az HBO Max kínálatába. Ugyan a második évad tartalmáról egyelőre csak annyit tudunk amennyit a főszereplő, Sarah Jessica Parker megosztott a közönséggel („A második évad a rugalmasságról, a koppanásokról és nevetésről szól majd, valamint arról, hogyan tudunk visszatalálni mindezekhez a gyász után,” – nyilatkozta az Entertainment Tonight-nak), néhány részlet már kikristályosodott a továbbiakkal kapcsolatban. 

Szex és New York, És egyszer csak...
Ugyan Kim Cattrall továbbra sem vesz részt a sorozatban, szerencsére a Mirandát alakító Cynthia Nixon ismét felbukkan a folytatásban. Kép forrása: Northfoto

És egyszer csak… – Botrányos kezdetek

„Rossz reklám is reklám” – szokták mondani a marketing és PR-felelős szakemberek, s ez a kijelentés egy olyan kaliberű szuperprodukcióra is igaz, mint a Szex és New York. Nemcsak a régóta várt folytatás keltett ugyanis óriási médiavisszhangot világszerte, hanem a sorozatot övező konfliktusok is. 

Régóta köztudott, hogy a széria két legerősebb karakterét alakító színésznő, Sarah Jessica Parker és Kim Cattrall nincsenek jóban: a legendárium szerint az eredeti sorozat forgatása alatt ugyanis SJP, Nixon és Davis gyakran kihagyták Cattrallt a közös összejövetelekből, emellett a színésznő azt is sérelmezte, hogy a sorozat miatt nem vállalt végül gyermeket. Óriási port kavart a médiában az a 2018-as eset is, amikor Cattrall egy Instagram posztban küldte el melegebb éghajlatra Parkert, miután az részvétét fejezte ki Cattrall bátyjának halála miatt.

Kapcsolatukba végül ő verte be az utolsó szöget azzal, hogy megvétózta a harmadik, egész estés Szex és New York filmet, majd szintén nemet mondott az És egyszer csak… sorozatra is. 

„Óriási tudás az, amikor az ember beismeri: ami elég, az elég. Egyébként sem akarom beárnyékolni 65 évesen azt, amit ez a show jelentett nekem” – zárta le a témát Cattrall. 

Ugyanakkor nemcsak Samantha megformálója körül volt óriási a felhajtás az első évad előtt, hanem a Mr. Biget alakító Chris Noth környezetében is, akit (mit ad Isten) pont a sorozat debütálása előtt vádoltak meg szexuális zaklatással. Noha Noth mindent tagadott, a Szex és New York teljes stábja elhatárolódott tőle, így a sorozatbeli szerelmét alakító Sarah Jessica Parker és a Mirandát megformáló Cynthia Nixon is. 

Szex és New York, És egyszer csak...
A Szex és New York két főszereplője, Sarah Jessica Parker és Kristin Davis a második évad forgatásán, New Yorkban. Kép forrása: Northfoto

Kevésbé botrányos, inkább szomorú végkimenetel jutott osztályrészül a Stanford Blatch-et alakító Willie Garsonnak, aki 57 éves korában, az És egyszer csak… forgatása alatt hunyt el, miután alul maradt a rákkal vívott küzdelemben. 

A sorozatot körbe lengő őrült botrányok és érdeklődés azonban kifizetődőnek bizonyultak a készítők számára, hiszen az első évad bekerült az HBO Max „legtöbbet játszott” sorozatai közé, s akármennyire is lehúzók voltak a kritikák vele szemben, ez is csak azt bizonyítja, hogy az is végignézte a sorozatot, aki (egyébként) negatív véleménnyel volt róla.

Folytassa, kérem!

A nagy érdeklődésre való tekintettel nem csoda, hogy a készítők szinte azonnal belevágták a fejszéjüket a következő évad elkészítésébe: 2021 márciusában maga Michael Patrick King erősítette meg a folytatás tényét: 

Örömmel és izgalommal jelentem be, hogy még több történetet mesélhetek el ezekről az élénk, merész karakterekről, akiket ezek az erőteljes, csodálatos színészek alakítanak

 – nyilatkozta a The Hollywood Reporternek. King azt is kilátásba helyezte, hogy a második évadban szeretné jobban „összekeverni a szálakat”, már ami a színészeket illeti, hiszen az első évadban meglehetősen elszeparálódtak egymástól a mindössze 2-3 fős, gyakran új taggal bővült közösségek. 

Később persze maga Sarah Jessica Parker is rákontrázott King bejelentésére, amikor 2022 szeptemberében megosztotta a forgatókönyv fotóját Instagram fiókján. Hasonlóan tett a Che Diazt alakító Sarah Ramirez is, aki Parkerrel nagyjából egyidőben posztolt az első olvasópróbáról. 

Ramirez egyébként nemcsak Instagram posztjával hívta fel magára a figyelmet a folytatás kapcsán: amikor kiderült, hogy a második évadban előkerül majd karakterének édesapja (akit Tony Danza formál majd meg), a színésznő epésen megjegyezte: „Nem mexikói, nem is ír, de legalább Tony Danza.” 

Danza mellett igazi nagy „visszatérőket” is üdvözölhetünk a sorozatban, így például a Carrie másik nagy szerelmét, Aidan Shaw-t alakító John Corbettet is. Szerencsénkre ezúttal Sarah Jessica Parker is megerősítette Aidan visszatérését a show-ba (mivel a színész az első évad előtt is azt állította, hogy benne lesz a folytatásban), így kétség sem fér hozzá, hogy újra élvezhetjük Corbett elbűvölő sármját a folytatásban. 

A második évadnak viszont különösen azok a színészek örültek leginkább, akik épp csak labdába rúgtak az elsőben. Ilyen például a Seema Patel ingatlanügynököt alakító Sarita Choudhury, aki az Entertainment Tonight-ban lelkendezett az új lehetőségről: 

„Úgy vélem, amikor új karaktereket hozol be egy show-ba és elkezded felépíteni a személyiségüket, az még semmi ahhoz képest, amikor látjuk, ahogy ezek a figurák fejlődnek. Úgy érzem, a második évadban jobban be tudjuk majd mutatni, ki-kicsoda, ezáltal a nézők is könnyebben megértenék azt, amit ezek a karakterek valójában átélnek és látnak maguk körül”– véli a színésznő. 

Szex és New York – Forgatás és tudatos sneak peakek

A várakozásoknak megfelelően 2022 novemberében el is kezdődött a második évad forgatása, s ez már csak azért is biztos, mert a szereplőket több alkalommal is lekapták már azóta New York utcáin, teljes „harci díszben”. 

Ilyen volt például az a nevezetes eset, amikor SJP és Davis párosát örökítették meg a fotósok tavaly ősszel: míg utóbbi egy nagyon is Charlotte-szerű outfitben rótta a város utcáit, addig SJP egy türkiz kezeslábasban sétált barátnője mellett. A legnagyobb megrökönyödést azonban nem a ruhája, sokkal inkább a táskája váltotta ki a rajongókból: SJP ugyanis egy galamb formájú táskával egészítette ki egyébként is (alsó hangon) furcsa öltözékét. (Itt jegyezném meg, hogy karaktere az eredeti show-ban épp azért gúnyolta ki a Park Avenue-i nőket, mert állat formájú táskákkal rohangáltak a bézs színű nappalijukban: ellentmondásokból tehát nincs hiány, már ami a karaktert illeti.)

Még sokkolóbb volt az a jelenet, amit a sorozat Instagram oldalán tettek közzé: ebben Parker a nevezetes Vivienne Westwood esküvői ruhában libben ki a lakókocsijából a forgatásra. A rajongók teljes megdöbbenéssel fogadták nevezetes outfitjét (amelynek elmaradhatatlan része, a Carrie fején ülő madár úgy fest, a sorozatban is visszatér kísérteni), s a közösségimédia-oldalon többen is érdeklődtek a készítőktől afelől, mi a csudának köszönhetik a ruha visszatérését, de persze választ egyikük sem kapott. 

Akárhogy is, az aprólékos előkészületeket és az információk folyamatos csepegtetését elnézve az És egyszer csak…második évada is ugyanolyan ellentmondásosnak és szórakoztatónak ígérkezik, s mi már alig várjuk, hogy újra elmerülhessünk Carrie, Miranda és Charlotte fényűző, cseppet sem hétköznapi világában!

Borítókép forrása: Northfoto
Források: ITT és ITT