Barion Pixel Ha Sarah Jessica Parker nem spilázza túl az öregedést, mi miért tennénk? –5 szépségtipp a Szex és New York sztárjától – Coloré

Ha Sarah Jessica Parker nem spilázza túl az öregedést, mi miért tennénk? –5 szépségtipp a Szex és New York sztárjától

2023. 02. 19.

Ugyan a Szex és New York folytatása kapcsán kapott hideget-meleget, tény, hogy az 57 éves Sarah Jessica Parker nem állt be a sorba – már ami az arcfiatalító plasztikai beavatkozásokat illeti. Helyette a szépségápolásban hisz, s azt sem viszi túlzásba, így tanácsai bármelyik életkorban hasznosnak bizonyulhatnak!

Mindössze két éve annak, hogy az amerikai közvélemény trágár szavakkal illette az akkor 55 éves Sarah Jessica Parkert, annak ősz haja, és smink nélküli arca miatt. (Parker egy barátjával ebédelt New Yorkban, amikor „pőre arccal” kapták lencsevégre a paparazzik.) Ahogy mondani szokás, Parker kapott hideget meleget a képek láttán, mire a Vogue egy vele készült interjújában betelt nála a pohár:

Tudom, hogy nézek ki. Nincs választásom. Mit tegyek ellene? Állítsam meg az öregedést? Szűnjek meg? 

– fogalmazott magából kikelve a színésznő. 

Az incidensnek idestova két éve, s az És egyszer csak… első évada után úgy fest, már a közvélemény is megbarátkozott Parker arcával. A színésznőt azonban (szerencsére) mit sem érdeklik a „károgók”, inkább hasznot kéretlen tanácsokból, hiszen nemrég ő lett egy új márka, az RoC nagykövete. A termékek reklámozása kapcsán a francia Vogue-nak beszélt arról, hogyan is ápolja az arcát napi szinten: ebből szemezgettünk néhány gyöngyszemet.

Sarah Jessica Parker, szépségtipp
Sarah Jessica Parker nem először emel szót az ageizmus ellen. Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Kevés termék és egyszerűség 

Noha azt várnánk egy SJP-kaliberű színésztől, hogy tömegével állnak a szépségápolási termékek a gardróbban, csalódnunk kell: Parker minimális, jól bevált termékeket használ csak az arcán, s kimondottan zavarónak találja, ha meg kell jegyeznie egy több lépésből áll rutint. 

„Számomra mindig is az egyszerűség volt a kulcs. Érzékeny bőröm van, így nehezen találok olyan terméket, amely beválik, de ha egyszer úgy érzem, működik, évekig képes vagyok azt használni… Egyszer egy bölcs ember azt mondta nekem, hogy sose próbáljam elfedni a tökéletlenségeket az arcomon, hagyjam őket békén. Azóta is tartom magam ehhez a tanácshoz”
 – fogalmazott a színésznő. 

Smink csak fényévente!

Akárcsak a szépségápolási termékek, úgy a smink terén sem viszi túlzásba a „cicomázást”: mivel a forgatások során gyakran 16-18 órán keresztül dolgozik „teljes vakolatban”, a munkát leszámítva igyekszik kerülni a sminkelést, hogy ezzel is segítse a bőre megfelelő „szellőzését”. „Sokkal inkább »magamnak« érzem magam, ha nem viselek sminket” – tette még hozzá. 

Sarah Jessica Parker, szépségtipp
Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Vitamin: az egészséges bőr Szent Grálja

Parker az étkezés terén is az egészséges egyensúly híve: elmondása szerint nem követ semmiféle speciális étrendet annak érdekében, hogy megőrizze a bőre szépségét, mindössze igyekszik egészségesen táplálkozni. Azt ugyanakkor elismerte, hogy vitaminokat szed, ám azokat is inkább az egészsége, semmint a szépsége érdekében.

A kortalanság titka: ne agyaljuk túl az idő múlását!

A fentiek kapcsán érthető, hogy a színésznőt arról is megkérdezték, hogy áll az „öregedés” kérdéséhez: „Nem igazán gondolkodom a koromon, vagy legalábbis nem úgy gondolok rá, mint amitől tartanom kellene. Persze, nem tudom, hogy ez csak tagadás a részemről vagy csak nem akarok szembenézni a valósággal” – viccelődött a színésznő. Parker ugyanakkor azt elismerte, hogy kínosan ügyel a megjelenésére, de azzal már nem tud mit kezdeni, hogyan értékelik azt az emberek. Számára az a lényeg, hogyan érzi magát a bőrében. 

Kortalan magabiztosság

Az öregedés kapcsán kitértek arra is, jobban érzi-e magát a bőrében most, mint 30 évvel ezelőtt. „Nem mondanám, hogy fizikailag jobban érzem magam, hiszen a forgatásokon sokszor két órán keresztül tipegtem magassarkúban úgy, hogy nem fáradtam el. Fejben azonban 100%-kal jobban érzem magam. Idővel rengeteg tapasztalatot, tudást és információt szerez az ember, emellett számos hibát is vét, amelyekből (remélhetőleg) tanul. Minél tapasztaltabb vagy, annál inkább tudod, hogyan reagálj bizonyos kihívásokra és problémákra és ezt veszettül élvezem” – zárta le a beszélgetést a sztár. 

Egy dolog tehát bizonyos: Sarah Jessica Parker nem lihegi túl a saját korát, s sokat „táplálkozhatunk” az ő példájából, hiszen ha egy ekkora ikon méltósággal viseli az ősz hajszálait, mi miért ne tennénk? 

Források: Vogue.fr
Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePIx