Barion Pixel Kevin Spacey tagad és összetörték a vádak – Coloré

Kevin Spacey tagad és összetörték a vádak

2023. 07. 14.

Kevin Spacey csütörtökön az Egyesült Királyságban lépett a tanúk padjára lépett az ott folyó szexuális zaklatással kapcsolatos perében.

Július elején kezdődött meg a tárgyalás, melynek tizedik napján, csütörtökön a 63 éves színész a londoni Southwark koronabíróságon lépett a tanúk padjára. Kevin Spacey azt mondta, hogy „összetörték” az egyik panaszos állításai, míg egy másikuk állításait „őrültségnek” nevezte. A The Guardian szerint a Kártyavár sorozat egykori főszereplője ellen összesen tizenkettő, szexuális zaklatáshoz kapcsolódó pontban emeltek vádat, az iratok szerint négy férfi sérelmére követte el ezeket, 2001 és 2013 között. Spacey eddig mindent tagad.

A tárgyalás során Kevin Spacey azt hozta fel a védelmére az esküdtszéknek, hogy az egyik sértett megérintése „romantikus volt”.  Tagadta, hogy bántalmazta volna a férfit, hozzátéve, hogy elismeri, „némileg bensőséges” volt az állítólagos áldozattal.

Kevin Spacey
Kevin Spacey a The Man Who Drew God című film premierjén. Forrás: Mondadori Portfolio / Getty Images

A színész azt is elmondta, hogy a sértettel sokat flörtölt, és „romantikus” és „intim” módon érintette meg őt. „Igen, nagy flörtölő vagyok” – mondta a bíróság előtt a BBC News szerint. „Nem erőszakos, agresszív, fájdalmas módon történt” – folytatta. „Gyengéd volt… és szerintem romantikus.” Spacey sietett hozzátenni azt is, hogy a sértett világossá tette a számára, hogy nem akar ennél tovább menni, így ő nem folytatta a dolgokat.

Spacey-t „összetörték” a sértett állításai, szavaival élve:

soha nem gondoltam volna, hogy akit több mint 20 éve ismertem, később hátba szúr.

A BBC News szerint a szóban forgó férfi azt is állította, hogy egy alkalommal Spacey vezetés közben annyira megragadta az ágyékát, hogy majdnem lehajtott az útról. Ezt a színész szintén tagadta.

Az egykor sikeres színészt egy másik sértett állításairól is kérdezték, amely a West End egyik színházában történt incidenssel kapcsolatosak. Ezek szerint a hollywoodi sztár megragadta a férfi nemiszervét és szexuális jellegű, „aljas megjegyzések tömegét” zúdította rá. Az állítólagos áldozat elmondta azt is, hogy Spaceynek alkoholszaga volt, és a tett egyértelműen agresszív volt, nem pedig csábító. Az eset állítólag egy olyan eseményen történt, amelyen Spacey barátja, Dame Judi Dench felkérésére vett részt. „Semmi olyat nem tennék, amivel kellemetlen helyzetbe hoznám őt vagy saját magam” – mondta a bíróság előtt.

A pert indító férfiak mindegyike hasonló vagy épp még durvább viselkedésről számolt be a színésszel kapcsolatban, „gusztustalannak” és „aljas szexuális ragadozónak” hívták őt vallomásaik során. Az Amerikai szépség sztárja ezekre válaszul azt mondta: „Elveszítettem a hírnevemet, mindent elvesztettem napok alatt”, és hozzátette: néhány kivételtől eltekintve, hogy az elmúlt öt-hat évben nem tudott dolgozni.

A Kevin Spaceyre irányuló első, szexuális zaklatással kapcsolatos vádak 2017-ben láttak napvilágot, amikor a Me Too-mozgalom kirobbant, és amely sok más színészt is elsodort vagy majdnem maga alá temetett.

Forrás: People
Borítókép: Dan Kitwood / Staff / Getty Images