Barion Pixel Meghúzhatta a ravaszt Alec Baldwin – Jövünk a részletekkel – Coloré

Meghúzhatta a ravaszt Alec Baldwin – Jövünk a részletekkel

2024. 03. 01.

Hozzászoktunk már, hogy a világ más pontján történő hírek is viharos sebességgel jutnak el bárhová. Nem csoda, hogyha hírességekről van szó, akkor az információáramlás még inkább felgyorsul. Alec Baldwin súlyos esete is gyorsan eljutott hozzánk.

Az egész világot felforgatta a Rust című film forgatását történt tragédia.

Alec Baldwin végzetes lövése

A színész kezében ugyanis elsült a fegyver a forgatáson, ami kellékként volt kezelve, ám mint kiderült, a pisztoly éles volt. Mindez az operatőr, Halyna Hutchins életébe került, de a rendező, Joel Souza is megsérült.

Mint kiderült, a néhai operatőrnő utasítására cselekedett a színész, aki valóban elsütötte a fegyvert.

Alec Baldwin
Kép forrása: John Lamparski / Contributor / Getty Images

Az eset után azt mondta Alec Baldwin, hogy nem húzta meg a ravaszt, hanem amikor elengedte a fegyver úgynevezett kalapács részét, akkor az elsült. Ehhez a mai napig ragaszkodik, ám a Szövetségi Nyomozóiroda egyik fegyverszakértőjének vallomása szerint:

A fegyver csak úgy sülhetett el, hogy azt valaki elsütötte, azaz meghúzta a ravaszt. A színész ugyanis eddig azt állította, a 2021. október 21-én a kezébe adott, Colt típusú pisztoly magától sült el, mert a fegyver nem működött rendesen.

Egy másik tanú, a veterán katona Bryan Carpenter volt, akik a kulisszák mögött felvett videóban olyan hiányosságokra hívta fel, mint hogy az egyik kaszkadőr egy hegyes, sörétes puskára nem ügyelt megfelelően és egy gyerekszínészek kezébe is látta az említett fegyvert – mondta a Variety-nek. Sőt, Baldwin állítólag szerette volna felgyorsítani a pisztoly újratöltését is, de a veterán szerint;

Lőfegyverrel rohanni és azt mondani valakinek, hogy rohanjon lőfegyverrel, az nem normális és nem elfogadott.

A vád: emberölés

Ez a súlyos kijelentés pedig azt jelenti a 65 éves színészre nézve, hogy július 9-én a bíróság elé kell állnia.

Nyitókép forrása: Jamie McCarthy / Staff / Getty Images