Alec Baldwin elmesélte, mi történt a végzetes tragédiánál

Mint ismeretes, a sztár kezében elsült egy kelléknek hitt fegyver, és az operatőrnő meghalt.

Alec Baldwin a tragédia óta első tévéinterjújában, a Rust című filmjének forgatásán történt végzetes lövöldözésről beszélt, amelynek következtében Halyna Hutchins operatőr meghalt, Joel Souza rendező pedig megsérült.

2015 New York Film Critics Circle Awards, 010416
Forrás: Northfoto

A 63 éves színész a kezében tartotta a fegyvert, amely megölte a vele szemben álló Halynát, de a rendhagyó beszélgetésben a híresség elmondta, hogy valójában soha nem húzta meg a ravaszt. Alec azt mondja, hogy a lövöldözés egy próba közben történt, amelyet az operatőr felügyelt.

„Minden az ő utasítása szerint történt” – mesélte a színész, mondván, hogy Halyna irányította minden mozdulatát. Az operatőr centiméterekre pontosan utasította a sztárt, hogy lejjebb, feljebb, jobbra, balra, merre vigye a pisztolyt. Ami ezután történt, azt a mai napig vizsgálják, hiszen eleve nem lehetett volna éles lőszer benne, és a lőfegyver sem lehetett volna igazi. Ezt tetézi, hogy Baldwin állítja, a ravaszt sem húzta meg.

„Felhúztam a fegyvert. Mondtam, látod ezt?! Látod?! És akkor elengedtem a fegyver kalapácsát, ami elsült. Érthetetlen. Sosem irányítanám senkire a fegyvert, ha meg akarom húzni a ravaszt. Még egy filmforgatáson sem!”

A forgatáson résztvevők megerősítették, hogy nem húzta meg a színész a ravaszt. A dördülés után Baldwin azt hitte, az operatőr csak elájult. Nem volt képes felfogni, hogy éles volt a lőszer. Állt felette és várta, hogy magához térjen. De végül kikísérték, majd a rendőrök közölték vele, hogy sajnos meghalt.

Forrás: people.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!