TRAGÉDIA: Alec Baldwin kezében elsült egy fegyver, egy operatőr meghalt

2021. 10. 22.

Hajnalban jött a hír, hogy a színész legújabb filmjének forgatása közben elsült egy pisztoly, ami a 42 éves operatőrnő életébe került, míg a rendező súlyos sérüléseket szenvedett.

Még mindig tisztázatlanok a körülmények a hajnalban történt tragédia körül, ugyanis csak annyit tudni, hogy Baldwin kezében sült el a Rust című westernfilm forgatása közben használt fegyver, amely 42 éves operatőre, Halyna Hutchins halálát okozta, valamint a rendező, Joel Souza is megsebesült.

69th Primetime Emmy Awards, Press Room, Los Angeles, Usa 17 Sep 2017
Forrás: Northfoto

Vizsgálják, hogy milyen típusú töltény volt a kelléknek használt lőfegyverben, ahogy azt is, hogyan történhetett meg mindez. Halynat helikopterrel szállították a albuquerque-i egyetemi kórházba, ahol belehalt a sérüléseibe. A rendező állapotáról azonban még nem árultak el több információt.

A helyi seriff szóvivője, Juan Rios értetlenül áll a történtek előtt, de állítása szerint mindent megtesznek a szakemberekkel, hogy fényt derítsenek a tragédia okára, ahogy arra is, hogy ki lehet ezért felelős.

Az alkotás, amelyben Baldwin egy öreg, törvényen kívüli férfit alakít, olyan színészek is feltűnnek, mint az Odaátból ismert Jensen Ackles. A produkciót egyébként a legendás, Bonanza Creek ranch-en forgatták, de jelenleg le van zárva a helyszín. Baldwin állítólag teljesen sokkot kapott és még nem képes nyilatkozni.

Forrás: hollywoodreporter.com