Chris Evans lett a People magazin szerint 2022 legszexisebb férfija – Köszönőbeszédében szavazásra buzdítja az amerikaiakat

2022. 11. 08.

Az amerikai People magazin 1985 (!) óta minden évben kiválasztja a hírességek közül az elmúlt 365 nap legszexibbnek gondolt férfiját. Chris Evans, a Marvel-filmek sztárja a tavalyi győztes Paul Ruddot követi a “patinás listán”.

A People magazin minden évben megszavaztatja olvasóival az év legszexibb férfiját, aki természetesen mindig a sztárok közül kerül ki. Az idei nyertes nem más lett, mint Chris Evans, és hasonlóan a tavalyi évhez, most is Stephen Colbert műsorvezető esti műsorában jelentették be az eredményt.

Chris Evans épp a Red One című karácsonyi filmet forgatja Dwayne “The Rock” Johnson oldalán, aki 2016-ban részesült ugyanebben az elismerésben, így poénosra vett, rövid párbeszédük arról szólt, hogy vajon a “legszexibb férfi” cím öröklődik-e, vagy minden egykori díjazottra érvényes élete végéig? A videóban egyébként Evans szavazásra szólítja fel a nézőket, hiszen az USA-ban most vannak az időközi választások, a színész pedig elkötelezett híve a demokráciának. A Starting Point nevű szervezetének célja az állampolgárok széleskörű tájékoztatása jogaikról és az őket érintő ügyekről.

A People magazin “Sexiest Man Alive” listáján Chris Evans előtt olyan ismert férfiak szerepeltek az elmúlt harminchét évben, mint Sean Connery, Tom Cruise, Brad Pitt, Johnny Depp, George Clooney (utóbbi trió duplázott is az évek során), Channing Tatum, Ryan Reynolds vagy Idris Elba. Evans a magazin nyomtatott példányában viccesen így nyilatkozott:

Anyukám nagyon boldog lesz. Mindenre büszke, amit csinálok, de ezzel aztán tényleg dicsekedhet majd. 

A 41 éves Chris Evanst bő egy évtizede Steve Rogers, azaz Amerika kapitány szerepe tette ismertté a Marvel Filmuniverzumban, pedig már a kétezres évek eleje óta forgat, a Fantasztikus Négyes Fáklyája volt az első képregényfilm-szerepe. A színészetbe még kisgyerekként kóstolt bele nővére mintájára, színjátszótáborok, majd kisebb reklámok és szerepek követték egymást a kamasz Evans életében.

people chris evans
Forrás: Northfoto

A Már megint egy dilis amcsi film, a Számos pasas, a Mobil, Az energia, Az utca királyai, a Snowpiercer színésze végül 2011-ben öltötte magára a karrierjét jócskán meghatározó csillagos-sávos öltözéket. A karaktert tíz filmben játszotta el, és bevallása szerint el sem tudja képzelni, mi lett volna, ha annak idején a kapitány nem hozza meg neki az áttörést. Végül 2019-ben (elvileg) elbúcsúzott tőle, és más projektekbe kezdett.

Szerepelt a Tőrbe ejtve című, Agatha Christie regényeit idéző krimiben, ahol végre nem pozitív karaktert osztottak rá, és az Apple TV Jacob védelmében című krimisorozatában egy aggódó ügyész édesapát alakított, akinek a fiát megvádolják egy gyilkossággal.

Volt két cameo-szerepe a Ne nézz fel! és a Free Guy című filmekben, majd a Netflix A szürke ember című mozijában jelent meg, ismét egy gonoszt alakítva. Idén pedig a Toy Story-rajzfilmekből ismert Buzz Lightyear játékfigurát ihlető “valós” személynek kölcsönözte a hangját a Lightyear című animációs produkcióban.

A színész továbbra sem pihen, a már említett Red One-on kívül az elkövetkezendő időszakban szerepelni fog a Pain Hustlers és a Ghosted című filmekben, előbbiben Emily Blunt, utóbbiban Ana de Armas társaként.

Magánélete folyamatosan téma a bulvárlapokban, júliusban például azt nyilatkozta, hogy épp arra koncentrál, hogy találjon valakit, akivel leélheti az életét. Azonban a rajongók sejteni vélik, hogy már jó ideje párkapcsolatban él, amit tűzzel-vassal óv a nyilvánosság előtt. Meg tudjuk érteni. Azt viszont rendszeresen hangoztatja, hogy megnyerte a lottót mentett kutyájával, Dodgerrel.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix