Barion Pixel Újabb bonyodalmak Alec Baldwin ügyében: megvesztegetés gyanúja áll fenn? – Coloré

Újabb bonyodalmak Alec Baldwin ügyében: megvesztegetés gyanúja áll fenn?

2023. 03. 08.

Alec Baldwint és Hannah Gutierrez Reed fegyvermestert gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják Halyna Hutchins operatőr 2021 októberében bekövetkezett halála miatt.

Alec Baldwin és Gutierrez Reed 18 hónapos börtönbüntetésre számíthat, ha elítélik őket, miután a Rust (Rozsda) akció-western forgatási szünetében a színész ráfogta az általa kelléknek hitt fegyvert Halyna Hutchins operatőrre, ám a pisztoly elsült, éles tölténye pedig halálra sebesítette a munkatársat. Az ügyben David Halls rendezőasszisztens bűnösnek vallotta magát, de ő csak enyhe büntetésre számíthat.

Sokan támogatták Baldwint, és kérték a felmentését, ő maga is ártatlannak vallja magát. Az ügy azonban egyre szövevényesebb, és a Santa Fe megyei seriff hivatala nem tágít a vádaktól. Közben felmerült a gyanú, hogy a beválasztott különleges ügyészt, Andrea Reeb-et megvesztegették, ezért a sztár ügyvédei az ő kizárását kérvényezték.

Alec Baldwin, Rust
Forrás: Northfoto

Arra hivatkoznak, hogy az állam alkotmányának hatalmi ágak szétválasztására vonatkozó rendelkezése értelmében nem szolgálhat egyszerre ügyészként és az állami törvényhozás tagjaként. Erre Mary Carmack-Altwies kerületi ügyész válaszában azzal érvelt, hogy a helyi ügyészek „kvázi bírói hivatalt” töltenek be. Ezért nem tartoznak a végrehajtó vagy az igazságszolgáltatáshoz, és nem zárják ki őket a törvényhozásból.

Alec Baldwin ügyvédei azt állítják, hogy Reebnek politikai ösztönzése lehet a vádemelésre, és kettős szerepe felveti a helytelen beavatkozás lehetőségét. Carmack-Altwies azonban azzal érvelt, hogy az említett lehetséges konfliktusok „pusztán hipotetikusak”.

Alec Baldwin, Rust
Forrás: Northfoto

Kampánya során, szeptemberben Reeb 250 dolláros hozzájárulást kapott Lisa Torraco ügyvédtől, aki a korábban említett David Halls segédrendezőt képviseli. Halls vizsgálatvezetője, W. Dennis Maez szintén 500 dollárt adott Reeb kampányára júniusban, mielőtt kinevezték volna a Rust ügy kezelésére.

Februárban az állam képviselőháza megszavazta az állami költségvetés jóváhagyását, amely 360 000 dollárt tartalmaz a vádemelési eljárásra, beleértve Reeb fizetését is. A seriff hivatal tagadja a jogtalanságot, a tárgyalást március 29-re halasztották.

Forrás: variety.com
Borítókép forrása: Northfoto
0 /eletmod/sztarok/alec-baldwin-megvesztegetes/