Barion Pixel Balhé a liftben és a fekete lepelbe bújt Kim Kardashian – íme a Met gála történetének 9 legemlékezetesebb pillanata – Coloré

Balhé a liftben és a fekete lepelbe bújt Kim Kardashian – íme a Met gála történetének 9 legemlékezetesebb pillanata

2023. 04. 29.

Aligha akad olyan rendezvény Hollywoodban, amiről annyit beszélne az internet népe, mint a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum Costume Institute-ja által megrendezett Met gáláról. A divatvilág legfontosabb eseményén való részvétel igazi presztízskérdés, így a meghívókért foggal-körömmel küzd a sztárok színe-java. Az évek során akadt jó pár mesébe illő Met-pillanat és majdnem ugyanennyi kellemetlen szituáció is, most az utóbbiakból szemezgettünk.

1. Jayden Smith a haját hozta el randipartnerként

"rei Kawakubo/comme Des Garcons: Art Of The In Between" Costume Institute Gala
Forrás: J. Kempin / Getty Images

Sokszor megesik, hogy a sztárok oldalán nem a férjek vagy feleségek jelennek meg a Met gála szőnyegén, hanem a ruháikért felelős divattervezők. De olyan is történt már, hogy valaki nem élő személyt hozott magával, hanem… a haját. A megosztó tweetjeiről híres színészpalánta, Will Smith fia 2017-ben levágott rasztáit hozta el magával a Met szőnyegére. „Mivel a húgom nem tudott eljönni, elhoztam a hajam”. Azt ugyan nem értjük, hogy miért és hogyan pótolja egy néhány hónappal azelőtt lenyisszantott hajköteg Willow-t, akivel tavaly együtt pózoltak a gálán, de biztosan a gesztus a fontos. Jaydennek nem ez volt az egyetlen furcsa „párválasztása”, 2018-ban például egyik aranylemezét cipelve jelent meg a Met-en.

2. A rejtélyes Kim Kardashian

The 2021 Met Gala Celebrating In America: A Lexicon Of Fashion Arrivals
Forrás: Theo Wargo / Getty Images

Realitysztárból üzletasszony és divatmogul lett az évek során Kim Kardashian, aki először 2013-ban jelent meg a Met gála szőnyegén, méghozzá akkori férjével, Kanye Westtel. Onnantól kezdve minden évben tiszteletét tette, és igyekezett a témákhoz illő ruhákban megjelenni – néha több, néha kevesebb sikerrel. Legemlékezetesebb szettjei közé tartozik a 2019-es vizes hatású Thierry Mugler-darab, amiben állítólag nem tudott rendesen levegőt venni és a tavalyi eseményre kiválasztott ruha, ami eredetileg Marilyn Monroe-é volt, és amely viselése miatt sok kritika érte őt. De a legtöbb szemöldök 2021-ben emelkedett a magasba, hiszen a kivételesen ősszel megrendezett eseményen Kardashian tetőtől talpig feketébe bugyolálva jelent meg, csupán a sziluettjéből lehetett kitalálni, hogy ő áll a pezsgőszínű szőnyegen. A Balenciaga által kreált darab teste minden centijét fedte, még az arca sem látszott ki belőle, ami állítólag így is ki volt sminkelve.

3. Frank Ocean egy robotbabát hozott

The 2021 Met Gala Celebrating In America: A Lexicon Of Fashion Arrivals
Forrás: Jeff Kravitz / Getty Images

Nekünk, földi halandóknak a rohanó mindennapok közepette sokszor nehezünkre esik harmonizálni a táskánk, a cipőnk, a kiegészítőink színét és anyagát, ugye? Nos, másoknak nem igazán. Az amerikai énekes-dalszerző, Frank Ocean élénkzöld hajjal érkezett a 2021-es Metre, és kiegészítőként egy színben hozzá passzoló, neonzöld bőrű robotbabát vitt magával. A Cody névre hallgató bébi Homer ruhákat viselt, ami Ocean luxusmárkája, nem volt hát véletlen a választás. A robot pislogni és integetni is tudott, azonban azt, hogy mégis mi állt a furcsa választás hátterében, sose tudjuk meg.

4. Jared Leto a saját fejével pózolt

The 2019 Met Gala Celebrating Camp: Notes On Fashion Street Sightings
Forrás: Gilbert Carrasquillo / Getty Images

A Morbius, a Mielőtt meghaltam és a Rekviem egy álomért filmek sztárja énekesként kezdte, majd színészi karrierbe fogott és mára már a szépségiparban és a divatvilágban is bérelt helye van. A sztár 2016 óta rendszeres meghívottja Metnek, és egyetérthetünk abban, hogy 2019-es megjelenése volt a legextrább, amikor piros, fémes ékszerekkel tarkított ruhájának kiegészítőjeként a saját fejét hurcolta körbe. Mármint egy teljesen élethű, levágott fejnek tűnő protézist, ami megszólalásig hasonlított saját, hosszú frizurás, szakállas kobakjára. Három évvel később aztán három Jared Leto jelent meg a Meten, melyek közül egyet csak a média kevert össze Leto-val, aki valójában Fredrik Robertsson svéd divatikon volt. A másik Leto-hasonmás a színésszel együtt érkezett és szándékosan ugyanolyan ruhát és frizurát viseltek – ő volt Alessandro Michele, a Gucci divatház kreatívigazgatója.