Barion Pixel 51 éves lett Jared Leto – Ezt a 6 dolgot nem biztos, hogy tudtad róla – Coloré

51 éves lett Jared Leto – Ezt a 6 dolgot nem biztos, hogy tudtad róla

2022. 12. 26.

A megosztó viselkedésű énekes-színész már közel harminc éve megvetette a lábát Hollywoodban, bár az utóbbi időben egyre csúszik lefelé a lejtőn, ami a szerepválasztásait és alakításait illeti. Ezúttal 6 olyan dolgot hoztunk a születésnapos Jared Leto-ról, amit talán csak a legmegrögzöttebb rajongói tudnak.

Hányatott gyermekkor

20th Annual Screen Actors Guild Awards In Los Angeles
Édesanyjával egy díjátadón. Forrás: Northfoto

Jared Leto 1971 karácsonyának másnapján jött a világra, születésekor édesanyja, Constance csupán húsz éves volt. Szegények voltak, ennek ellenére az anyja kétségbeesetten próbálkozott jobb életet biztosítani Letónak és bátyjának, Shannonnak. Elvált gyerekei apjától, összecsomagolta a családot, és a szüleihez költözött, így Letót nagyrészt a nagyszülei nevelték. Gyermekkora gyakori költözésekkel telt, ráadásul édesapja nyolcéves korában öngyilkosságot követett el. Constance néhány évvel később csatlakozott egy hippi kommunához, és vitte magával két fiát is, így a későbbi énekes-színész művészek között nőtt fel.

Mindent a karakterhűségért

2013 Dallas Buyers Club Movie Set
Mielőtt meghaltam (2013) – Jared Leto és Matthew McConaughey. Forrás: Northfoto

A 2000-ben megjelent Rekviem egy álomért Leto legismertebb filmjei közé tartozik, és ugyan már előtte is megszállottan készült szerepeire, ekkor egy új, őrültebb szintre emelte módszereit annak érdekében, hogy minél jobban eggyé válhasson a karakterrel. A készülés ideje alatt hetekig New York utcáin élt, méghozzá valódi drogfüggők társaságában. Egy veszélyes és extrémnek számító diéta segítségével, pedig 12 kilót adott le, hogy külsőleg is hasonlíthasson egy függőre. Leto soha nem vett semmit félvállról, és sokszor fejjel ment a falnak egy szerep kedvéért, akár az életét is veszélyeztetve. A Chapter 27 című filmben John Lennon gyilkosát alakította, a szerephez 30 kilót szedett fel, hogy minél jobban hasonlítson Mark David Chapmanre, ami miatt köszvény alakult ki nála, és egy ideig kerekesszékhez volt kötve. Mi több, a forgatás során a jeleneteken kívül nem szólt senkihez – még színésztársához, Lindsay Lohanhez sem. Amikor pedig az Öngyilkos osztagot forgatta és Joker szerepébe kellett bújnia, a Harley Quinn-t alakító Margot Robbie-t azzal akasztotta ki, hogy egy élő patkányt küldött neki.

Megdöntött egy Guinness-rekordot

Jared Leto
A 30 Seconds To Mars 2010-ben. Forrás: Northfoto

Ugyan Jared Leto a kilencvenes évek elején színészként lett ismert, zenészi karrierje is hasonlóan nagy volumenű lett az évek során, 1998-ban ugyanis megalapította a Thirty Seconds To Mars rockegyüttest, mellyel sikert sikerre halmozott. 2011 decemberében a banda elnyerte az “egy rockegyüttes legtovább tartó turnéja” rekordját, ugyanis a This Is War-t bemutató koncertsorozat 309 fellépésből állt. 

Elvesztett valami nagyon értékeset

The 86th Academy Awards Press Room Los Angeles
Forrás: Northfoto

A method-actingben igencsak gyakorlott Leto a 2013-as Mielőtt meghaltam-ban egy transznemű nőt alakított. A karakter minél élethűbb ábrázolásáért ismét mindent megtett, például tetőtől talpig szőrtelenítette magát, beleértve a szemöldökét is, sokat fogyott, és nem jött ki a karakterből a forgatás szüneteiben sem. A szerepért megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat, az aranyszobrot azonban egy költözés során egyszerűen elvesztette és azóta sem találta meg.

A háza ugyanolyan furcsa, mint ő maga

Jared Leto a saját szabályai szerint él, így nem csoda, hogy amikor házat vett, az hozzá hasonlóan különc épület volt. 2015-ben egy negyvenes években épült, százezer négyzetméteres egykori titkos légibázist vásárolt meg Los Angelesben, ahol van többek között egy hatalmas irányítótorony, medence, vetítőtermek, hangfalak – és egy igazi guillotine is. Leto azt nyilatkozta róla, hogy a guillotine csak „azoknak van, akik rosszul viselkednek”. Itt építette fel villáját, ahová előszeretettel vonul el a világ elől.

Nehéz ember – és akkor finoman fogalmaztunk

Jared Leto And His Thirty Seconds To Mars Performs Live In Rome
Forrás: Northfoto

Az évek során sok ellentmondásos hír látott napvilágot Jared Letóval kapcsolatban, kezdve onnan, hogy zenészi ismertségét kihasználva előszeretettel hívott be kiskorú rajongólányokat a koncertjeik backstage-ébe. De úgy tűnik, nemcsak a rajongók közül válogatott, Dylan Sprouse (aki Palvin Barbara párja is egyben) 2018-ban a Twitteren vonta kérdőre Letot, megkérdezvén, hogy “most, hogy minden 18 és 25 év közötti modellnek üzentél már privátban, mit mondanál, mennyi volt sikeres?”. Ha ez nem lenne elég, sokszor bunkó a saját rajongóival, utasításokat ad nekik, egy koncerten állítólag beszólt az egyik nézőjének, aki nem ugrált a többiekkel az egyik dalára. A színészi riválisait sem viseli jól, egyes pletykák szerint megpróbálta megakadályozni, hogy a 2019-es Joaquin Phoenix főszereplésével készülő Joker filmet leforgassák.

Forrás: ITT, ITT, ITT
Forrás: Northfoto