Barion Pixel Forog a Joker 2: így néz ki Joaquin Phoenix, miután ismét magára ölti a mentálisan beteg antihős szerepét – Coloré

Forog a Joker 2: így néz ki Joaquin Phoenix, miután ismét magára ölti a mentálisan beteg antihős szerepét

2022. 12. 11.

A Joker: Folie a Deux címre keresztelt folytatásról a rendező, Todd Phillips leplezte le az első fotót, mely lehet akár a film egy jelenete, de lehet, hogy csak előkészület a karakterre.

Joaquin Phoenix Oscar-díjas alakítása és a filmet követő hatalmas kereskedelmi siker egyértelművé tette, hogy a Jokert folytatni kell. De míg sok mozi esetén csak egy újabb bőrt akarnak lehúzni a projektekről, addig itt komoly gondolkodás és előkészítés következett, hogy a második felvonás ne csak egy pénzharácsoló alkotás legyen. Kérdéses volt, hogy egyáltalán elkészül-e a film, hiszen az első rész nagyon mélyre vitte a nézőt, komoly lelki határokat feszegetett és a mentális betegség igazán húsba maró bugyrait keltette életre.

Joker
Forrás: Northfoto

Végül összeállt a kép Todd Phillips rendező fejében és a főszerepre is sikerült ismét megnyerni a zseniális Phoenix-et. És ha lehet hinni az iparági pletykáknak, a film afféle musical lesz, de valószínűleg az őrület zenés drámája, amelyben Joker szerelmét, Harley Quinn-t a Grammy- és Oscar-díjas Lady Gaga alakítja majd.

Az Oscar-díjra jelölt filmrendező szombaton posztolt egy képet a 48 éves Phoenixről, aki már mint Arthur Fleck, azaz a Joker látható rajta. A félmeztelen színész egy mosdókagylón nyugtatja a fejét és a plafont nézi, miközben borbély borotválja – feltehetőleg a forgatás első napján. Teste alultápláltnak, betegesnek tűnő, pigmentfoltos, ami persze részben már a maszkmesterek munkája. Egyszerre sötét, félelemkeltő, nyomasztó a fotó, melyhez a rendező azt írta: „1. nap. A mi fiunk. #joker”.

Joker
Forrás: Northfoto

A forgatás tehát elkezdődött, alakul a Joker: Folie á Deux. A francia eredetű alcím pedig egy orvosi kifejezést takar: „azonos vagy hasonló mentális rendellenesség, amely két vagy több egyént érint, általában egy szűk család tagjait”.

A sötét pszichothriller a tervek szerint 2024. október 4-én jelenik meg majd.

Forrás: dailymail.com
Borítókép forrása: