Barion Pixel Megkapta a premier dátumot a Joker 2, Joaquin Phoenix-szel – Coloré

Megkapta a premier dátumot a Joker 2, Joaquin Phoenix-szel

2022. 08. 12.

Egy ideig az is kérdéses volt, hogy Joaquin Phoenix formálja-e meg újra Gotham legnevesebb főgonoszát.

A folytatás, amelyben Joaquin Phoenix visszatér Batman hírhedt ellenségeként, 2024. október 4-én debütál majd a képernyőn vagy a vásznon – pontosan öt évvel az első film bemutatása után.

Joaquin Phoenix
Forrás: Northfoto

A 2019-es kasszasiker elvileg egyetlen film lett volna, ami bemutatja Arthur Fleck Jokerré válását. De a megosztó, komor, durván sötét dráma végül hatalmasat kaszált, 1 milliárdot hozott világszerte, Joaquin Phoenix pedig Oscar-díjat is kapott, így egyértelmű volt, hogy készítenek egy második részt. A Joker folytatása egy különleges musical lesz, Joker: Folie à Deux címmel, melyben úgy néz ki, Lady Gaga játssza majd Joker szerelmét, Harley Quinnt.

Joaquin Phoenix természetesen vállalta a szerepet, de a színész megkérte az árát annak, hogy megismételje a bravúros szerepet: 20 millió dollár lesz a díjazása. Todd Phillips, aki a Jokert összesen 11 Oscar-jelölésig repítette, visszatér a folytatás rendezésére. A forgatókönyvet is ő írja Scott Silverrel.

Joaquin Phoenix
Forrás: Northfoto

A Warner Bros. szerdán jelentette be a megjelenés dátumát, annak a hírnek a nyomán, hogy a stúdió elkaszálta a 90 millió dolláros költségvetésű Batgirl-t, annak ellenére, hogy a DC-film már majdnem elkészült. A kasza annyira komoly, hogy sehol sem fogják bemutatni, pedig a forgatások lezajlottak. A stúdió költségvetési okokra hivatkozott, a rendezők és a stáb pedig teljesen kiakadt a produkció lefejezése hallatán.

A nehéz anyagi helyzet ellenére a Joker kell a WB-nak, mert a DC Univerzum sajnos elég gyenge lábakon áll, az Öngyilkos osztag sorozatos bukta lett, hiába újították meg. Készülőben van még egy Flash, a villám mozifilm is, de egyértelműen a Joker: Folie à Deux mentené meg a DC részleget a cégnél.

Ez is érdekelhet

Joaquin Phoenix tett róla, hogy ne akarjunk húst enni

A Joaquin Phoenix nevével jegyzett produkció egy dokumentumfilm, amely Gunda, a malac életét kíséri végig. A norvég-amerikai filmnek a híres színész a producere, rendezője pedig az orosz zseni, Victor Kossakovsky. Ha szeretnél többet tudni a filmről, olvasd el a cikkünket!

Forrás: variety.com