Barion Pixel Felismered a történelem híres nőit? Töltsd ki kvízünket és megtudod! – Coloré

Felismered a történelem híres nőit? Töltsd ki kvízünket és megtudod!

2022. 10. 19.

Történelem-faktosok előnyben! Az alábbi kvízben tíz fotót adtunk meg, neked pedig ki kell választani a lehetőségek közül, vajon ki szerepel a képen.

A nők és a férfiak egyenlő mértékben formálták a történelmet és a világ alakulását, előbbiekről azonban kicsit ritkábban hallunk.

Ez most kivételesen mázli számunkra – könnyebb olyan kvízt készíteni, melyben híres női történelmi személyiségek, tudósok, feltalálók vagy sportolók szerepelnek, mert belőlük kevesebb van, mintha az erősebbik nem tagjai közül válogatnánk.

Az alábbiakban olyan hölgyek fotóit sorakoztattuk fel, akiknek a neve az elmúlt évszázadokban valamilyen oknál fogva fennmaradt, és szinte biztos, hogy elhangzott történelemórán. Lehet, hogy rekordot állítottak fel szakmájukban, az is lehet, hogy kapcsolataiknál fogva jutottak egyre feljebb a ranglétrán, megint mások a Földért tettek olyat, amit nem sokan.

Ha tetszett a kvíz, és tovább bővítenéd tudásod, olvasd tovább híres kémnőkről, tudósokról, autóversenyzőkről vagy költőnőkről szóló cikkeinket.

Képek forrása: Shutterstock/Puzzlepix, Northfoto