Csillagjegyek, akik alig várják, hogy vége legyen az ünnepeknek

2021. 12. 16.

Míg egyesek már december elején karácsonyi lázban égnek, addig másoknak kifejezetten nyűg vagy rossz érzést keltő ünnep. Ehhez pedig a csillagjegyünknek is sok köze van…

Gyerekkorunkban megbabonázva vártuk a Jézuskát, a fényben úszó, díszes karácsonyfa felbukkanását, majd az alatta megjelenő ajándékokat, amikhez egy idő után sejtettük, hogy a szüleinknek is köze van.

Karacsony Csillagjegyek
Forrás: Unsplash

Megtelt a karácsonyi asztal finomságokkal, terjengett a sütemény illata a konyhában, eljöttek a rokonok, vagy mi mentünk át a nagyszülőkhöz. Sok szép emléket őrzünk a legnagyobb és legszentebb keresztény ünnepről, felnőtt korban azonban mégsem mindenki tekint rá akkora áhítattal. A Rákok vagy éppen a Mérlegek imádják a karácsonyt, de vannak csillagjegyek, akik inkább az utána következő időszakra koncentrálnak és azt várják, hogy vége legyen az ünnepeknek.

A Skorpiók mindig tele vannak tettvággyal. Nekik a karácsony csak akkor jelent kihívást, ha ők szervezkedhetnek, intézkedhetnek. Nem szeretnek pihenni és várni, ugyanis számukra nem megnyugtató, ha a cserépkályha ropogása mellett szendereghetnek. Ők ilyenkor a következő évi céljaikon és feladataikon morfondíroznak, amibe már akkor belevetnék magukat.

A Szüzek zárkózottsága a szeretet ünnepén is megjelenik. Bár szívesen adnak és ajándékoznak, nehezen tárják ki a szívüket és hajlamosak a melankóliára. Eszükbe jutnak azok, akik már nem lehetnek velük, így inkább túllendülnének ezeken a napokon. Nincsenek a karácsony ellen, de meg tudja őket viselni az ünnepi időszak.

A Halak jegyűek azt gondolnánk, hogy lubickolnak az ünnepi időszakban, de eljön számukra az a pillanat, amikor elegük lesz a sokadalomból és szeretnének kicsit magukban lenni. A jegy szülöttei valóban a békességet, nyugalmat keresik a karácsonyban, ezért ha az nagy felhajtással jár, akkor inkább túl lennének rajta.