Barion Pixel Veszélyes fullánk és gyengéd érzelmi világ furcsa ötvözete – a skorpiók ötven árnyalata – Coloré

Veszélyes fullánk és gyengéd érzelmi világ furcsa ötvözete – a skorpiók ötven árnyalata

2021. 10. 24.

Az október 23-tól november 22-ig tartó időszakban ünneplik születésnapjukat a skorpiók. Mi jellemzi a vízjegyű zodiákust és hogyan aknázhatja ki pozitív tulajdonságait?

Ha visszatekintünk a skorpió szimbólum történelmi vonatkozásaira, láthatjuk, hogy míg Egyiptomban féltek tőle és szentként tisztelték az állatot, addig a görög mitológiában már a mérges életerő jelképévé vált. A Bibliában a gonoszság és árulás jeleként bukkan fel, míg a zsidóság a halál és a méreg szimbólumának tartja. Összességében elmondható, hogy a skorpióhoz általában az elmúlást, félelmet társítják, ám ez nincs összhangban a csillagjegyben született emberek alapvető tulajdonságaival. 

Close,up,scorpion,on,isolated,background,with,copy,space
Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Nem feltétlenül logikus, ám a skorpió zodiákus a halakkal és rákkal egyetemben jellegzetes vízjegy. Az említettekhez hasonlóan a skorpiót is igen gazdag érzelmi világ jellemzi, amit egy tudatosan kialakított külső páncéllal igyekszik elfedni. Hasonlóan a rákokhoz, gyakran visszavágyik a múltba, mindent ahhoz viszonyít,  ami konzervatívvá, rigiddé teszi a megújulással szemben. Rugalmatlansága előny is egyben, hiszen nehezen befolyásolható. Ha valamit egyszer a fejébe vesz, azt véghez is viszi. Kiforrott karakter, önálló egyéniség. Céljai érdekében világokat képes lebontani. 

A skorpió általában energikus, intuitív alkat. Könnyen kiszagolja, ha valamit eltitkolnak előle, s addig megy, amíg fényt nem derít a csalfaságra. Megérzései általában az üzleti életben is segítik, kiváló gazdasági érzékkel rendelkezik. Jó munkabírású, jelmondata: „ami nem öl meg, az megerősít.” Gyakran túl sok dolgot akar elvégezni egyszerre, így előfordul, hogy nem ér feladatai végére. Egyetlen dolog miatt hajlandó elengedni a munkát, az pedig az élvezetek hajszolása. A skorpió ugyanis jellegzetes élvhajhász, legyen szó ruhákról, szerelemről vagy étkezésről. Nem csoda, hogy a november 11-én született Leonardo DiCaprio sem tud lemondani az extrém élményekről. Egy vele készült interjúban azt mondta, barátai vele szeretnének legkevésbé kalandokba bocsátkozni, mivel mindig közel kerül valamiféle katasztrófához. „Ha macska lennék, a 9 életemből párat már elhasználtam volna” – tette hozzá. 

Leonardo,dicaprio,attends,the,screening,of,"once,upon,a,time
Leonardo DiCaprio a Volt egyszer egy Hollywood című film első vetítésén Los Angelesben, 2019-ben Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

A skorpiók érzékenysége emberi kapcsolataiban mutatkozik meg leginkább, ha megbántják, igen rosszkedvűvé válik. Tipikus hangulatember. Gyorsan ki lehet hozni a sodrából, ilyenkor agresszív, kezelhetetlen. Soha nem felejti el a sértést, jó emlékezete bosszúálló természettel párosul.  Kérlelhetetlen ellenfél. Ha viszont valaki kicsomagolja páncéljából, a skorpió hűséges, megbízható személyiség, akire bármikor lehet számítani. Veszélyhelyzetekben kifejezetten jól tájékozódik, könnyen megőrzi hidegvérét. Túlélő típus, ugyanakkor nem szereti, ha féltik, mert úgy érzi, ezzel korlátozzák. 

A skorpió életében nagy szerepet játszik a szexualitás, nehezen tartja kordában csapongó jellemét. Könnyű elcsábítani, és az ő csábításának is nehéz ellenállni. Jellemével és szexuális energiáival képes magához láncolni szerelmét, ám fontos számára, hogy felnézhessen párjára. A kölcsönös tisztelet mellett viszont vágyik a szeretetre, a babusgatásra, hogy valaki néha kivegye kezéből a gyeplőt. 

Spirituálisan érzékeny, gyakran foglalkoztatja az élet-halál dilemmája. Filozofikus gondolatai gyakran ellensúlyozzák vad viselkedését. Nem fél a veszteségtől, fájdalomtól, szakítás után is képes feltépni a sebeit, ha úgy véli, ez a szolgálja mielőbbi gyógyulását.  

Kedveli az erős, domináns színeket, jól állnak neki a bordó, vörös, méregzöld, fekete árnyalatai. Szeret vízparton lenni, de szimbólumához híven kedveli a forróságot is, emellett szívesen kirándul fás környezetben. 

A skorpió megnyerő tulajdonságai általában képessé teszi őt arra, hogy megvalósítsa legmerészebb álmait. Mivel szereti a luxust, kényelmes, nagystílű életet teremt magának. Ahogy az összes állatövi jegynek, úgy a skorpiónak is megvannak mind a pozitív, mind a negatív tulajdonságai. Ha ebbe a csillagjegybe tartozol, érdemes tudatosítanod magadban személyiséged jellegzetességeit, így könnyebben boldogulhatsz a mindennapok során. 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix
0 /eletmod/ezoteria/veszelyes-fullank-es-gyenged-erzelmi-vilag-furcsa-otvozete-a-skorpiok-otven-arnyalata/