Barion Pixel Érzelemcunami kötelékében: a rák csillagjegy jellegzetességei – Coloré

Érzelemcunami kötelékében: a rák csillagjegy jellegzetességei

2021. 06. 21.

Az asztrológusok szerint a horoszkóp meghatározza alapvető személyiségjegyeinket. Melyek a hatodik zodiákus, a rák jegyűek jellegzetes tulajdonságai?

Június 22-től július 22-ig tart a rákok időszaka. Az alapvetően feminin jellemzőkkel rendelkező rákok legjellegzetesebb tulajdonsága az érzelmesség és az ebből fakadó, magas fokú empátia. A zodiákus uralkodó bolygója a Hold, ezért ne csodálkozzunk, ha teliholdkor a rákok néha szeszélyessé, kiszámíthatatlanná válnak. 

Az érzelmesség másik hozadéka a rendkívüli kreativitás és gazdag képzeletvilág. Nem véletlen, hogy sok művész kerül ki a rák csillagjegyűek közül, ilyen például Eva Green színésznő, a Casino Royale című film Bond-lánya vagy az Indiana Jones filmek sztárja, Harrison Ford is. 

Au Photocall Du Film "proxima" Lors Du 67eme Festival Du Film De San Sebastian
Eva Green színésznő Kép forrása: Northfoto

A csillagjegyre jellemző lehet az erős intuíciós képesség, ezért a jegy szülöttei gyakran érzelmi és nem racionális alapon hoznak döntést. Magasfokú empátiájuk miatt a rákok nagyon segítőkészek, ezért szívesen választanak segítő hivatást, és lesznek orvosok, nővérek vagy éppen pszichológusok. Hasonló jellegzetességekkel bírt az 1997-ben elhunyt Diána walesi hercegné is, aki leginkább karitatív munkájával vált ki a brit királyi család többi tagja közül. 

Ian Jones Archive
Diana walesi hercegné Kép forrása: Northfoto

A rákok erősen kötődnek a családjukhoz, gyermekként és szülőként is jellemző rájuk az erős érzelmi kötelék. Ennek hátulütője, hogy gyakran túlságosan magukhoz láncolják gyermeküket, ragaszkodásukkal mintegy megfojtják a csemetét. Kiváló emlékezőtehetséggel rendelkeznek, ezért hajlamosak régi sérelmeken rágódni. 

A csillagjegy szülöttei mély kapcsolatokat igyekeznek kialakítani, ezért kezdetben nagyon bizonytalanok, a legkisebb kellemetlenségre azonnal visszavonulót fújnak páncéljukba. Nehéz elnyerni a bizalmukat. A mély kapcsolatok negatív jellegzetessége, hogy a rákok közeli hozzátartozóik által könnyen befolyásolhatók, irányíthatók. 

Gazdag érzelemvilágukat nem feltétlenül adják környezetük tudtára, indulataikat hajlamosak sokáig magukban őrölni. Ennek következménye, hogy ritkán robbannak, de az hatalmasat szól. Ez környezetüket meglepetésként éri, mert a rák semmilyen előjelét nem adta a várható érzelmi kifakadásnak. 

Magasfokú empátiája miatt könnyen rá tud hangolódni másokra. Ennek hátulütője, hogy ugyanezt várja el a környezetétől, és nehezen érti meg, hogy kívánsága a lehetetlen küldetéssel egyenértékű, hisz nem mindenki képes Teletabiként ráállni a másik csatornáira. 

Hororszkop Rak 1 Pixabay
Kép forrása: Pixabay

Érzelmi sokszínűségük, könnyed kellemük miatt ugyanakkor könnyen teremtenek kapcsolatokat, amelyeket rugalmasan, megfelelő együttérzéssel kezelnek. 

Mint ahogy minden jegynek, úgy a rák zodiákusnak is megvannak a pozitív és negatív tulajdonságai egyaránt. Ha rák vagy, érdemes tudatosítanod magadban csillagjegyed jellegzetességeit, így könnyebben kihasználhatod saját erősségeid és javíthatod gyengeségeid. 

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix