Barion Pixel Útmutató a 3 légi csillagjegyhez: Ikrek, Mérleg és Vízöntő – Coloré

Útmutató a 3 légi csillagjegyhez: Ikrek, Mérleg és Vízöntő

2023. 05. 01.

A nyugati asztrológiában a 12 csillagjegyet négy különböző elemre osztják: levegő, víz, tűz és föld. Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai; a három jel pedig különböző módon építik be ezeket az elemi tulajdonságokat.

Az elemek megértésével minden csillagjegyet jobban fel tudunk térképezni, és az összefüggéseket komplexebben láthatjuk.

csillagjegy
Forrás: Unsplash

A légi csillagjelek intellektuálisak és kommunikatívak. Szakértők a mulandóságban, a világ fizikai formát nem öltő dolgaiban, és ez különösen igaz a nyelvre és az információra. A levegő elem a légvétel, emberi testünk legszükségesebb és legláthatatlanabb funkciója. A levegő nem létezik a kínai állatövön, mint klasszikus elem, hanem qi-vé, a mindenben lakozó végső erővé válik. A wiccai oltáron a levegő a Keletet jelenti, és a tolltól a tömjénig mindennel ábrázolható, mert nincs konkrét anyagi formája. A Levegő érinthetetlen és anyagtalan.

A légi jegyek különösen érzékenyek saját személyes kivetülésükre, szeretnek a térben határtalanok lenni, bárhová elsodródhatnak, nem kötik őket a helyek. Elmerülnek az abszolút fantáziában, sokkal inkább szeretik az elméletet, mint a gyakorlatot, és ahelyett, hogy megtennének valamit, a végtelenségig képesek rajta gondolkodni vagy beszélni róla.

A három légi csillagjegy az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő, mindegyik az érzelmi és spirituális növekedés más-más szakaszát képviseli. Van egy babánk, naiv, csapongó, ő az Ikrek. Van egy kamasz, aki mindent ki akar próbálni, ez a Mérleg; és egy érett, öreg lélek – a Vízöntő.

csillagjegy
Forrás: Unsplash

Az Ikrek változékony jel, vagyis rugalmas, folyamatosan új bemenetekhez és kimenetekhez igazodik. Az Ikrek felett a Merkúr, a kommunikáció bolygója uralkodik, ezért az Ikrek szeret üzeneteket, pletykákat és információkat gyűjteni és terjeszteni. Lehet, hogy az Ikrek mindenkivel másképp viselkednek, de lássuk be, ezzel szinte mindenki így van. Szerepeket játszunk, igazodunk, az Ikrek pedig ezt még könnyebben teszi.

A Mérleg teret ad, és a sajátjai mellett mindenki igényeire is odafigyel. A Mérleg gyakran hajlik a felületességre, nem a mélység hiánya miatt, hanem azért, mert a felületesség a legkönnyebb hely, ahol mások találkozhatnak. Az a kis beszélgetés, amit a liftben vagy boltban megejthetünk, ennek a csillagjegynek az erőssége. Tudja, hogy ezek a rövid interakciók megváltoztathatják a nap lefolyását, optimizmusra és az emberiségbe vetett hitre ösztönözve a leghétköznapibb pillanatokban is. A Mérleg igazságosságra vágyik, még a legigazságtalanabb, legkompromittáltabb rendszerekkel szemben is.

Nevével ellentétben a Vízöntő nem víz csillagjegy. A Vízöntőt a tágabb kép foglalkoztatja, a nagyszabású fogalmak, amelyekből az álmok születnek. De ezek az ébrenléti valóságunkba ritkán férnek bele, így a Vízöntő hajlamos elveszni a filozofálásban. Az elmélet iránti elfoglaltságuk gyakran akadályozza őket a pillanatnyi, sürgető teendők elvégzésében. Ez a csillagjegy nagyszerű humanitárius, szívesen vesz részt ilyen jellegű küldetésekben. A Vízöntő egyedi és különleges, nem azért, mert nem vagyunk mindannyian azok, hanem azért, mert rendíthetetlenül megvédik egyéniségüket a figyelemelterelés és a változás ellenére is.

Borítókép forrása: Unsplash