Barion Pixel A szűz csillagjegy jellegzetes tulajdonságai – Coloré

A szűz csillagjegy jellegzetes tulajdonságai

2021. 08. 24.

A szűz csillagjegy szülötettei hűek zodiákusuk elnevezéséhez: gyakran olyan érzésünk lehet körülöttük, mintha életükben mindent először próbálnának ki.

A szűz csillagjegy elnevezésének eredete minden mitológiában más és más. A legtöbb kultúrában női alakkal asszociálták, aki erős kapcsolatban állt a földműveléssel, különösképp a búzatermesztéssel. A görög mitológiában Démétér, a termékenység és a földművelés istennője a szűz jegy megtestesítője, míg az egyiptomi kultúrában azt az időszakot jelöli, amikor a Nap a szűz csillagképben áll: ez a búza betakarásának kezdetét jelentette. 

A bika és bak csillagjegyek mellett a szűz a harmadik, föld jellegű zodiákus. Az augusztus 23-tól szeptember 22-ig tartó időszakban születettek általában analitikus, praktikus gondolkodású emberek, ugyanakkor gyakran gyermekded kíváncsisággal csodálkoznak rá a világra: mintha mindent életükben először tapasztalnának meg. 

A föld jellegnek köszönhetően a szüzek erős, karakteres jellemek: a konzervatív szemlélet mellett ez rendmániában és jól szervezettségben mutatkozik meg a hétköznapok során. Hajlamosak viszont elveszni a részletekben, általában félelemmel tölti el őket a gondolat, hogy valamit el- vagy kifelejtettek a korábban részletesen kidolgozott megoldóképletükből. Gyakran aggódnak olyasmi miatt, ami másoknak eszébe sem jut, ezt a tulajdonságukat környezetük gyakran gúnyolódás tárgyává teszi. 

szűz csillagjegy
Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

A szüzek szofisztikált kommunikációs készséggel rendelkeznek, praktikus gondolkodásuk miatt mindenféle hiszti nélkül végzik el a rájuk bízott munkát. Ugyan első blikkre félénk benyomást kelthetnek, ne hagyjuk magunkat becsapni: a szűz csillagjegyűek kiváló barátok, mindig segítenek a bajban. A jegy szülöttei nem adják ki magukat azonnal, titkaikat sokáig őrizgetik, majd miután meggyőződtek a másik fél tiszta szándékairól, felfedik legmélyebb gondolataikat is. Ebből pedig nincs hiány! Belső világuk igen színes, gondolatokban és ötletekben gazdag. 

A szűz az egyik legtörődőbb csillagjegy, szeretetnyelvük az érintés. Mivel az egyik legszenvedélyesebb zodiákusról van szó, a megfelelő partnerrel élvezik és mélyen megélik a szexualitást. 

A szüzek maximalisták, ezt nem csak maguktól, hanem párjuktól is elvárják. Mivel ő maga a végletekig lojális, környezetétől, szorosabb kapcsolataitól ugyanezt várja el: jaj annak, aki cserbenhagy egy szüzet, a skarlát betűt már soha nem mossa le magáról. Nem szeretnek segítséget kérni, a szervezetlenségen kívül ez a másik legnagyobb félelmük. Ha egy szűzzel hozott össze a sors, készíts be egy harapófogót, mert nagy valószínűséggel azzal kell majd kihúznod belőle, mi bántja. 

A szüzek szeretik a szépet, ez inspirálja is őket. Előre megtervezik, mit vesznek fel másnap, hogyan, mivel dekorálják ki lakásukat. Életterük belső világuk kifejeződése, ezért kínosan ügyelnek a rendre, tisztaságra, mindig a tökéletes Pinterest-összképre törekednek. Menekülj, ha leversz valamit a polcról! 

Pihenésképp szívesen járják a természetet, vagy meditálnak külön erre a célra kialakított, relaxációs sarkukban. 

Alkalmazkodó, vicces természetük miatt könnyen teremtenek kapcsolatokat, gyors felfogásuk pedig elősegíti munkahelyi előremenetelüket. A szüzek emellett imádják az újdonságokat, ezért szívesen utaznak: szerencsés vagy, ha egy szűzzel indulsz útnak, mert egészen biztosan felkutatja a legszebb nevezetességeket, és legjobb éttermeket a környéken. A szüzek tipikusan azok az emberek, akiknek mindig ott a kezében a telefon; ha nem ismernek valamit, azonnal utána járnak, ezért rendkívül tájékozott, mindentudó típusok. 

Magas elemzőkészségük miatt gyakran lesz belőlük pénzügyi szakember, alaposságuk alkalmassá teszi őket bármiféle irodai, illetve hivatalnoki munkára. Aprólékosságra való hajlamuk miatt kipróbálhatják a régészetet is, de mivel szeretik a szépet, ezért előfordulhat, hogy az ékszeriparban találják meg számításaikat, vagy lakberendezőként tevékenykednek felnőttként.

Ahogy az összes állatövi jegynek, úgy a szüzeknek is megvannak mind a pozitív, mind a negatív tulajdonságaik. Ha ebbe a csillagjegybe tartozol, érdemes tudatosítanod magadban a csillagjegyed jellegzetességeit, így könnyebben kihasználhatod azokat mindennapjaid során. 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix