Barion Pixel Az úszás 5 pozitív hatása – Coloré

Az úszás 5 pozitív hatása

2022. 09. 19.

Az úszás előnyeit bármilyen korban élvezhetjük, és bármilyen edzettséggel elkezdhetjük.

Az úszás sokféleképpen nyújthat kikapcsolódást. Ráadásul több nem közül válogathatunk, mint például a mellúszás, hátúszás, gyors vagy pillangó. Nem véletlenül ajánlja a mai napig nagyon sok szakorvos ezt a mozgásformát, mindenféle korosztálynak, hiszen olyan sok előnye van, hogy azt felsorolni is nehéz.

Megdolgoztatja az egész testet

Egyik legnagyobb előnye, hogy valóban az egész testet edzi, tetőtől talpig átmozgat. Növeli a pulzusszámot anélkül, hogy megterhelné a szívet, tonizálja az izmokat, fogyaszt, erőt fejleszt, kitartást épít.

Megdolgoztatja a létfontosságú szerveket is

Miközben az izmaink jól edződnek általa, a szív- és érrendszer és a légzőrendszer is kellő stimulációt kap. Erősíti a szívet és a tüdőt, segíthet optimalizálni a vérnyomást és a vércukorszintet is.

Haley Phelps S Llxyh3gzi Unsplash 1
Forrás: Unsplash

Alkalmas sérülésekkel, ízületi gyulladással és egyéb mozgásszervi betegségekkel küzdők számára is

Biztonságos edzési lehetőség lehet azoknak, akiknek ízületi gyulladása van, sérülése volt, rehabilitáció alatt vannak a szalagjaik, van valamilyen fogyatékosságuk. Még a fájdalmak egy részét is csökkentheti, visszaadhatja a rugalmasságot és mozgékonyságot a sérült szöveteknek, így javíthatja a sérülések utáni felépülést.

Az úszás hasznos az SM-ben szenvedők számára is

A sclerosis multiplexben (SM) szenvedők is hasznosnak találhatják ezt a mozgásformát. A víz lendületessé teszi a végtagokat, segítve őket edzés közben. A víz gyengéd ellenállást is biztosít, így edzi a betegséggel küzdőket.

Javítja a hangulatot, oldja a stresszt, javíthatja az alvás minőségét

E sport nagyszerűen hat az idegrendszerre, kiegyensúlyozza a testi és szellemi fáradtságot, ezáltal javítja a kedvet, kikapcsol és serkenti az idegsejtek működését.

Forrás: healthline.com

Borítókép forrása: Unsplash