Otthoni intervallumedzés: csak napi 20 perc, de lerobbantja rólad a zsírt

Már naponta 20 perc zsírégető mozgással elégethetsz akár 300 kalóriát: az alábbi gyakorlatsorral alaposan megdolgoztathatod a has-, a láb- és a fenékizmot.

Mindemellett a felkar és a hát is elegendő terhelést kap ahhoz, hogy a kardió mellett az alakformáló edzést is kipipálhatod. Az otthoni intervallumos edzésforma látványos eredményei gyorsan jönnek, vagyis vitathatatlanul megéri a fáradságot.

Bár 20 perc alapjáraton nem elegendő a szervezetnek ahhoz, hogy a zsírtartalékaihoz nyúljon, ez az edzésterv úgy áll össze, hogy amikor a közepesen intenzív etapokból a dinamikusabb szakaszokba érsz, testednek nagyobb energialöket és teljesítmény szükséges a gyakorlatok végrehajtásához. Ha tehát elég elkötelezett vagy és rendszeresen gyakorolsz, gyorsan leadhatod a pluszkilókat.

No Plank
Fotó: Shutterstock/Puzzlepix

A HIIT-edzés (high intensity intervall training) egy magas intenzitású, szakaszos edzésforma, melynek hatékonysága a magas és az alacsony intenzitású mozgássorok váltakozásában rejlik. Népszerűségének egy meghatározó pillére pedig az, hogy a kardióval ellentétben itt nem áll fenn az izomvesztés kockázata.

Ezt az edzést otthonod kényelmében is elvégezheted, és mivel kardióelemeket, valamint saját testsúlyos feladatokat kombinál, ezért eszközök sem szükségesek hozzá. Csupán saját erődre és kitartásodra, ami egyben a dolog legnehezebb része.

Egész testet átmozgató zsírégető edzés

A karcsúsító és feszesítő hatás alatt nem pusztán a feneket vagy a combokat értjük: az alábbi zsírégető edzés a lábakat, a karokat, a hasizmot és az egész felsőtestet szálkásítja. Mivel minden fontos izomcsoportot jó alaposan átmozgat, így nem szükséges kiegészítésképp erősítő és feszesítő gyakorlatokat beiktatni, mert a torna minden szükséges elemet tartalmaz.

A hatékonyságnak azonban elengedhetetlen feltétele a rendszeresség, ezért érdemes hetente többször elvégezni a gyakorlatsort, mellette pedig aktív napokat beiktatni sok gyaloglással, lépcsőzéssel, esetleg biciklivel, ha az időjárás lehetővé teszi. A zsírégető hatás másik fontos feltétele a megfelelő étkezés, különben az egésznek nem sok értelme van.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

3+1 csillagjegy, akikre rájárhat a rúd 2022-ben