Barion Pixel Újévi fogadalmak a szépségápolásban, avagy mit teszünk meg idén önmagunkért? – Coloré

Újévi fogadalmak a szépségápolásban, avagy mit teszünk meg idén önmagunkért?

2023. 01. 02.

Újév elején megfogadunk egy sor fontos dolgot, amivel új szokások gyakorlására ösztönözzük magunkat. De ugye nem felejtjük el az újévi fogadalmaknál saját magunkat?

Ha évet fordulunk a Gergely-naptár szerint, akkor többnyire mindig mindent megfogadunk, amivel kapcsolatban azt érezzük, hogy teljesíthetnénk sokkal jobban is. Az újévi fogadalmakban sorra vesszük, hogy mit kéne megtennünk, hogy hatékonyabbak legyünk a munkánkban, megígérjük, hogy több minőségi időt fogunk tölteni a gyerekeinkkel, de a saját magunkkal kapcsolatos újévi fogadalmak gyakran kimerülnek a súlyvesztés témakörében. Bár én magam is hiszek abban, hogy változtatni nemcsak december 31-ről január 1-re fordulva vagyunk képesek, hanem bármikor, amikor elhatározzuk magunkat, kétségtelenül jó alkalom ez arra, hogy megadjuk magunknak azt a törődést, amit megérdemlünk. Bizony, a szépségápolásban is!

ujevi fogadalmak
Vajon megéri az a pár perc ráfordítás, hogy elégedetten nézzünk tükörbe az év 365 napján? / Kép forrása: Czopkó Nóri, fotó: Tamás Pál

Újévi fogadalmak a fürdőszobában

Egy nő fürdőszobában eltöltött ideje mindig kritikus: vagy azért, mert túl sok időt tölt ott, és a család többi tagja alig bírja őt kiimádkozni őt onnan, vagy azért, mert sokkal kevesebb idő áll rendelkezésére, mint amire szükség lenne. A fürdőszoba nemcsak a tisztálkodás helyisége, hanem az énidő potenciális színhelye. A hely, ahol jobb esetben magunkra zárhatjuk az ajtót, és valamilyen szépségápolási rituálén keresztül kifejezhetjük saját magunk felé a testünkkel – és egyben a lelkünkkel – történő törődést.

Tévhit, hogy a gyors zuhanyon és a fogmosáson túlmutató folyamatok olyan sok időt vesznek el, hogy effajta szépségápolási luxusra a legtöbb nőnek nincs ideje. A szépségápolás nem feltétlenül áll órákig tartó rutinokból áll, elegendő lehet napi pár perc is, a lényeg itt is a rendszeresség, és a szokásformálás.

#1 Dobd el a szappant!

A bőrtípusodnak megfelelő arctisztítás lépése alapvető igénye az arcbőrnek. Ez nem sima vizes arcmosást jelent, mert azzal a friss érzésen kívül mit sem érsz. Ha szappant vagy tusfürdőt választasz erre a célra, és épp sírni hallasz valakit a közelben, na az az arcbőröd lesz. Enélkül hiába használsz utána bármilyen jó minőségű kozmetikai terméket, sajnos szinte teljesen hasztalan lesz, hiszen a bőröd nem kerül megfelelő állapotba, hogy feldolgozza a kapott termékeket.

#2 Szerezz be egy fényvédőt!

Egyszer olvastam egy hangzatos mondatot erről, ami örökre beépült az elmémbe: a fényvédő a leghatékonyabb öregedésgátló. Mindegy, hogy hányféle csudi szérumot használsz, ha nem zárod a reggeli rutinod egy arcra való fényvédővel, azon túl, hogy a bőröd akár fényérzékennyé is válhat a használt termékektől, nem szabsz gátat a vízhiányos állapot további romlásának, valamint a foltok és a ráncok újbóli képződésének. A fényvédő olyan, mint egy gát: feltartja az öregedés folyamatát, hogy az egy picit később érkezzen el hozzád.

#3 Találd meg a saját alapozódat!

Az alapozó még mindig a legnagyobb mumus a nők körében, ha sminkről van szó. Az alapozó megtalálásának folyamata viszont közel sem olyan nehéz, mint azt elsőre gondolnád. Korábban írtunk erről bővebben, de ha nem boldogulsz, segítséget is kérhetsz.

Az alapozó tökéletes alapot teremt a smink folytatásához, akár a szemedet, akár a szádat szereted jobban hangsúlyozni. Meglátod, ég és föld a különbség, ha alapozóval, vagy anélkül sminkelsz! Fogadd meg, hogy idén belevágsz, és akár a cikkünk, akár az én segítségemmel, de megtalálod a számodra tökéletes színt!

#4 Szempillafestés = az 1 perces smink

Ha egyetlen dolgot választhatnék csak a sminkfelszerelésemből, akkor a szempillaspirál lenne az. Akármilyen ramaty állapotban is érzed magad, a szempillaspirál rengeteget dob a megjelenésen, és érdemes módon ez az a termék, amit sokan mégsem használnak. Félnek attól korábbi élmények miatt, hogy a szem alatt elkenődik napközben, ami kellemetlen lehet mind érzésben, mind látványban.

Sokan azt is mondják, hogy olyan pici és rövid a szempillájuk, hogy azt nem érdemes sminkelni. Ezek többnyire tévhitek. Egy normális spirál nem folyik le, és ehhez nem kell vízállót használni, csak meg kell találni azt, ami minőségében megfelelő. Ne aggódj, a drogériás spirálok többsége tökéletesen megfelel ezeknek a kritériumoknak! A pici pillák festésének titka pedig az, hogy ne a legnagyobb, brutális fejű spirálkeféket részesítsük előnyben – hiszen azok alig férnek oda -, válasszunk inkább egy kisebb, hosszúkásabb változatot.

szepsegapolas
Új szokások, új érzések, ez vár rád is 2023-ban! / Kép forrása: Pexels.com

#5 Tégy egy próbát a rúzzsal!

A rúzs egyike a legelhanyagoltabb sminktermékeknek, holott drasztikus különbséget jelenthet a megjelenésben. A rúzsválasztás rákfenéje a megfelelő színválasztás, amit érdemes egy színtanácsadás után megtennünk, mert utóbbival utat kapunk a számunkra ideális színek irányába. Gyakran hallom azt, hogy a „rúzs nekem nem áll jól”, ami egyetlen dologról árulkodik: még nem volt szerencséd találkozni a tökéletes árnyalatoddal. Egy biztos: ha nem szoktál hozzá, hogy van valami a szádon, először próbálkozz otthon, a négy fal között. Nem csoda, ha szokatlan a dolog: a rúzs az egész arc karakterét is megváltoztathatja, de egyet ígérj meg kérlek: adj magadnak időt, hogy megszokhasd!

Borítókép forrása: Pexels.com

/divat/smink/ujevi-fogadalmak/