Barion Pixel 3 biztos tipp a praktikus, jól működő neszesszer kialakításához – Coloré

3 biztos tipp a praktikus, jól működő neszesszer kialakításához

2022. 07. 11.

A drogéria polcai között könnyen érezhetjük magunkat elveszettnek a smink-és arcápolási termékek vásárlásakor. Néhány szempont azonban segíthet feloldani a káosz érzését.

Lehet, hogy neked is ismerős a helyzet, amikor belépsz a drogériába, és odalépve a számodra szimpatikus márkához az ötödik percben elönt a türelmetlenség, a tehetetlenség, és az információhiány érzése. Nem elég, hogy nehéz a választás, mert nem akarsz ismét pénzt kiadni egy olyan termékre, amiről később kiderül, hogy mégsem jó, még a biztonsági őr is a nyakadban liheg. A frusztráció, ami ilyenkor bennünk keletkezik, néha annyira képes elhatalmasodni rajtunk, hogy inkább kiszaladunk az üzletből, és magunk mögött hagyjuk a problémát.

Az ok egyszerű: senki nem szeret ott állni egy üzlet polca előtt, tele vágyakkal és megvalósítandó igényekkel, miközben nem tudja, hogy melyik termék jelentené számára a megoldást. Erre keressük most a megoldást, nézzük hát a legfontosabb lépéseket!

neszeszer
A jól összerakott neszesszer rengeteg időt spórolhat neked / Kép forrása: Pixabay.com

1. Kompakt neszesszer = megspórolt percek

A jól működő neszesszer olyan, mint egy jól összerakott kapszulagardrób. A legtöbb nő ezer éve lejárt sminktermékeket, törött szemhéjpúdereket, tövig hegyezett ceruzákat, és beszáradt szempillaspirálokat is tart a neszesszerében, ezért reggel, készülődés közben az erre szánt idő nagy része keresgetéssel, és a szükségtelen dolgok odébb tessékelésével telik. Ezt elkerülendő, az első tanácsom, hogy dobd ki, ami már nem jó (ha megváltozott az illata, állaga, színe, akkor tuti mehet a kukába), és azt is, ami ugyan nem vált be, de mégsem akarsz megválni tőle, mert sok pénzt költöttél rá. Hidd el, felszabadító lesz, és azonnal látni fogod, hogy mi hiányzik a kelléktáradból, és milyen termékek beszerzésére van szükség.

A legtöbb sminktermék vásárlás kósza nézegetésből születik. Mérd fel, hogy milyen termékek és eszközök hiányoznak, hogy el tudd készíteni a mindennapi, szépítő sminkedet, írj egy listát, és irány a drogéria. Ha célirányosan közelítesz a „jó lenne pár új dolog, mert nincs semmim” ködös érzése helyett, akkor már nyert ügyed van.

2. A teszterek arra vannak, hogy használjuk őket

A legismertebb drogériák eladói nincsenek felkészülve arra, hogy szakmai tanácsokkal lássanak el téged (tisztelet a kivételnek), nem erre képzik őket, nem várhatjuk tőlük. A termék megtalálásában, berendelésében tudsz tőlük segítséget kérni, viszont másban nem igazán. A polcokon lévő teszter termékek azok, amikhez ilyenkor érdemes fordulni: sokszor nem merjük őket használni, pedig nélkülük egyszerűen nem boldogulhatunk. Ránézésre nem lehet sminkterméket vásárolni.

Használd a kezed, az arcod a próbához, tapints, szagolj, érezz, és ne törődj vele, ha a biztonsági őr ott áll melletted. Ez a dolga, hogy vigyázzon a boltra, neked pedig az, hogy megadd magadnak a megfelelő időt arra, hogy jó termékeket válogass össze. A magam részéről, ha betévedek a drogériába, akkor mindkét kezem tele van rúzs-és ceruzafoltokkal, és többnyire az arcomon is fellelhető néhány különböző típusú alapozó. A csomagolás alapján nem lehet egy terméket sem megítélni: sem a színét, sem a textúráját nem látjuk, ezért hagyd, hogy érintkezzen a bőröddel, és ne aggódj: a legtöbb bolt már tükrökkel, zsebkendővel, és nedves törlőkendővel felvértezve várja a vásárlókat.

drogeria
Sokszor bizony nem könnyű a választás, de ne feledd: nem ciki segítséget kérni / Kép forrása: Pixabay.com

3. Kérj segítséget!

Ha a drogériás válogatás mégsem a te asztalod, akkor két lehetőséged is van: a drágább- és luxusmárkákat is forgalmazó parfümériákban találkozhatsz olyan szakképzett eladókkal, akik többnyire egy adott márkát képviselnek. Ennek előnye, hogy ismerik a portékájukat, releváns információval tudnak szolgálni számodra, ugyanakkor hátránya, hogy kevésbé van „nyugalmad” egy ilyen típusú boltban a nézelődésre, próbálgatásra, és sokan úgy érzik: ha már segítséget kérnek, vásárlási kötelezettségük is van. Fontos, hogy tudd, hogy ez nincs így, az eladók készségesek szoktak lenni azokkal, akik nem vásárolnak tőlük azonnal. Sőt! Ha például bizonytalan vagy, hogy biztosan neked való-e a kiszemelt alapozó, bátran kérj tőlük mintát a kinézett színből, így otthon, nyugodt körülmények között – és nem utolsó sorban természetes fényben tudsz megbizonyosodni arról, hogy megfelelően választottál-e.

A professzionális sminkmárkák boltjaiban pedig olyan sminkesek dolgoznak, akiknél az eladási koncepció része, hogy ők maguk próbálják ki rajtad a kiszemelt termékeket, ez sokaknak könnyebbség lehet.