Barion Pixel Tényleg csak felesleges pénzkidobás a szemránckrém? – Coloré

Tényleg csak felesleges pénzkidobás a szemránckrém?

2021. 10. 12.

A szemránckrém használata ősidők óta a szépségápolási rutin fontos része, amit a nők többsége már harmincéves kora előtt rendszeresíteni kezd. Valaki azért, mert már megkezdődött a ráncosodás, valaki pedig azért, hogy ez soha ne történjen meg. Ezen a ponton mindenképp meg kell jegyeznünk, hogy a már létező szarkalábakat egyetlen krém sem fogja varázsütésre eltüntetni, kialakulásukat azonban késleltetheti.

A drogériák polcain jellemzően két típusú szemkörnyékápolóval találkozhatsz: egyik részük a gyulladt, hámló, száraz és fáradt szemhéjra, míg a másik típusú a szemkörnyék ráncainak, vagy a karikák megelőzésére alkalmazható. Vásárlás előtt azonban nem árt tisztázni néhány tévhitet: először is a lelógó, petyhüdt szemhéjat sosem fogja feszessé varázsolni egyik kence sem, illetve az apró, felületi szarkalábakat is csak úgy halványítják, hogy nedvességgel töltik fel a bőrt.

Mire jó a szemránckrém?

A szemránckrémek elsődleges funkciója a hidratálás. A kencék rugalmasságot kölcsönöznek a bőrnek, de a különböző fajtájú krémek más-más problémát orvosolnak. A nők többségét zavarják a szem alatti sötét karikák, ezért a piacon számos olyan termék fellelhető, ami segít ezen a problémán, például a koffein segítségével.

Ráncos nő
Fotó: Shutterstock/Puzzlepix

Puffadt, táskás szemekre, valamint száraz, feszességét vesztett bőrre szintén ajánlott a szemhéjkrém vagy szemránckrém használata. Ezekre a problémákra ugyancsak számos termék létezik, illetve mindig jönnek újabbak. Egyesek hűsítő hatásukkal csökkentik a puffadt szemeket, mások bőrnyugtató hatásukkal csillapítják a gyulladást.

Mikor felesleges a szemránckrém használata?

Amennyiben a fenti problémák rád nem vonatkoznak, úgy számodra nem feltétlen szükséges a szemhéjkrém használata, hiszen az arcbőr hidratáltságát az arckrém is biztosítja. Továbbá érdemes megnézni azt is, hogy mit tartalmaz a szemkörnyékápoló.

Ha az összetevők között nem szerepel sem a retinol, sem a peptidek vagy antioxidánsok, akkor nincs értelme külön krémet használnod. Ám ez persze nem jelenti azt, hogy az érzékeny bőrfelület nem igényli a hidratálást. Ám ha szemhéjad feszes, nem érzékeny, nincsenek karikáid és/vagy táskáid, egy általános hidratáló krémmel is elérheted ezt a végeredményt.

Hogyan használd?

Nos, a kevesebb néha egyértelműen több, ezért, ha mégis szükségét érzed a szemránckrémnek, azt is tudnod kell, hogy hogyan használd megfelelően. Mindenekelőtt figyelj arra, hogy csak minimális mennyiséget vigyél fel szemed alá, mivel ezek a krémek igen zsírosak, lassabban szívódnak be.

Ha túl vastagon viszed fel, azzal megakadályozod a bőröd szabad légzését. A mozgó szemhéjra egyébként nem is ajánlott tenni, mert könnyen belemehet a krém a szemedbe, amitől aztán be is gyulladhat.

A szemhéj alá kerülő krémet érdemes gyűrűs ujjal, óvatosan eldolgozni. Azért épp ezzel, mert így tudod a legkisebb nyomást kifejteni, vagyis nem ütögeted meg erősen az érzékeny felületet. Apró, finom mozdulatokkal masszírozd a krémet a bőrödbe. Az egész művelet mindössze néhány percet igényel, mégis roppant hatásos.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix