Barion Pixel Íme a nagy kérdésre a válasz: Mikortól érdemes szemkörnyék-ápolót használni? – Coloré

Íme a nagy kérdésre a válasz: Mikortól érdemes szemkörnyék-ápolót használni?

2024. 04. 25.

A szemkörnyék-ápoló kiválasztása nem könnyű feladat, az azonban biztos, hogy érdemes már a húszas éveinkben odafigyelni erre az érzékeny területre.

A jó szemráckrém és szemkörnyék-ápoló kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat. A szem környékén ugyanis sokkal érzékenyebb a bőr, mint az arc többi területén, ezért sokkal gondosabb odafigyelést igényel. Nem elég tehát, ha csak az arckrémünket kenjük a szemünk környékére, az arckrémekben ugyanis sokkal hígítottabb formában találhatók meg a tápanyagok. Az első bőrsérülések, ráncok ezen a területen jelennek meg először, hiszen itt a bőr sokkal vékonyabb és érzékenyebb, mint az arc más részein. A betegség, kialvatlanság jelei szintén itt látszanak meg először. Gyakran azonban megelégszünk csak annyival, hogy sminklemosóval alaposan megtisztítjuk ezt a területet és remélhetőleg mindenki leszokott már arról, hogy a szem alatti részt tisztításkor erősen dörzsölje.

cosmetics 2527386 640
Forrás: pixabay.com

Így válasszunk szemkörnyék-ápolót

Hogy melyik a legjobb szemkörnyék-ápoló vagy szemránckrém, arra lehetetlen válaszolni, hisz mindenkinél más és más módot igényel ennek a területnek az ápolása, van azonban néhány alappillér, amelyek alapján talán könnyebben választhatunk terméket. Az életkor például az egyik legfontosabb választási szempont: míg a 20-as éveinkben elég egy általános ápolás erre a területre, a kor előrehaladtával egyre gazdagabb és táplálóbb összetevőket keressünk a krémekben.

https://colore.hu/divat/smink/sminkecsetek-tipp-valasztas/

Akinek szárazabb a bőre, válasszon inkább olajosabb krémet, míg a zsírosabb bőrtípusúak a gél állagú krémeket részesítsék előnyben. Akinek érzékeny a bőre,próbáljon minél kevesebb összetevőjű krémet választani, az illatanyagokat pedig mindenképp kerülniük kell, mert irritálhatják és kiszáríthatják a bőrt. Az allergiára hajlamosaknak szintén a kevés összetevőt ajánlják, de a tartósítószerekre is érdemes odafigyelniük, mert ezek gyakran okozhatnak allergiát.

Mikortól használjuk?

A szemkörnyék-ápolást érdemes már a húszas éveinkben elkezdenünk, hiszen így késleltethetjük leginkább az idő múlása okozta jegyeket, amelyek a szem környéki érzékeny bőrön jelennek meg először. Mivel azonban a húszas éveinkben még nem annyira igénybe vett a bőr, nem is kell túlzásba vinni a szemkörnyék ápolását. A legfontosabb, hogy egy bőrtípusunknak megfelelő krémet használjunk napi rendszerességgel, a kor előrehaladtával pedig váltsunk gazdagabb összetevőjű termékekre.

Borítókép forrása: pixabay.com