Így teszik tönkre a bőrt a “csodaszerek”

2021. 04. 14.

Csúnya átveréseket lepleztek le az internet szépséggurui a népszerű reklámokban.

Ki ne vásárolt volna már impulzusból egy meggyőző reklámot látva? Vannak, akik olyan szinten művelik ezt, hogy állnak a fürdőszobájukban halmozva a krémek, arcradírok, lemosók vagy sminktermékek, amik aztán nem is váltak be.

Ha hasonló cipőben jársz, lehet, hogy csak nem a használati utasítás szerint alkalmazod azokat, de az is simán előfordulhat, hogy abban a bizonyos reklámban, nem mutatták be jól, hogy mire is jók, vagy hogyan kell használni.

Eláruljuk, melyek azok a termékek, amiket általában csodaszerként hirdetik, azonban csak akkor működnek, ha odafigyelsz néhány részletre.

Szem alatti karika elleni tapaszok

A szem alatti tapaszokat úgy mutatják be, mintha felhelyezés után egyből lehúznák a puffadást, és a ráncokat is megsemmisítenék. Nem szabad azonnali hatást várnod tőlük, rendszeres alkalmazásukkal tudod csökkenteni a puffadást, de nem egyből hatnak.
Bár reklámokban úgy tűnhet, mintha a tapaszok használói órákat elücsörögnének a tévé előtt tapaszban, azonban ez nagyon megtévesztő, maximum 15-20 percig érdemes fenthagyni őket, különben kiszáríthatják, felrepeszthetik a bőrt, nagyobb gondot okozva, mint a puffadt terület.

tapasz
Kép forrása: Pexels

Fátyolmaszkok

A fátyolmaszkokról gyakran hallani, hogy a hűtőben érdemes tárolni őket. Bűr hűtve tényleg frissítőbbek, ha ezt a hatásukat szeretnéd élvezni, használat előtt tedd be negyed órára, ne többre, ugyanis, ha folyamatosan a hidegben tartod, a hatóanyag nem tud eléggé kioldódni belőlük, és feleslegesen használsz maszkot. Sőt, ha a hatóanyagot befagyasztod, akkor nem csak, hogy jót nem teszel az arcodnak, de rosszat igen, hiszen csak felázik a bőr a nedves, hideg maszk alatt, majd utána teljesen kiszárad.

Hidratáló krémek

Nem egyszer láthattad már egyed csodatevőnek nevezett krémek reklámjaiban, hogy egy nagy adagot kennek fel, ettől pedig ragyogó lesz a bőrük. Igen ám, de krémből is megárthat a sok, pláne, ha vastagabb textúrájúról beszélünk. Zsírosan csilloghat az arcod, és olajossá válhat a túl nagy mennyiségtől, ezért inkább csak egy igazán apró, maximum mogyoró méretű adagot kenj fel mindenből, és csak akkor pótolj hozzá, ha ez nem fedte be az arcodat.

Agyag maszk

Sokszor úgy látni a kisfilmekben, mintha az agyagos maszkokat addig kellene fenthagyni, amíg meg nem száradnak. Téves! Ha száradásig fent hagyod, nem csak a zsírt és a koszt tudja beszívni az agyag, hanem bizony a bőröd nedvességét is. A túlzott kiszáradástól sajnos új ráncok is kialakulhatnak, ezért jobb, ha megjegyzed, hogy mindenképp mosd le 10 perc után a felkent anyagot.

maszk
Kép forrása: Pexels

Lemosók

Azt már rengetegszer hangsúlyozták a szépségszakértők, hogy a bőrradír helyett mindig jobb választás a kémiai, savas hámlasztás, de azt sem lehet elégszer elmondani, hogy a lemosásnak sem kell feltétlenül agresszívnak lennie. A reklámokban gyakran vidáman dörzsölő szereplőket láthatsz, de a dörzsölés nem javít semmilyen bőrtípuson. Az olajos bőrt csak még jobban olajosítja, a száraz pedig hámlásnak indulhat, sőt, a vízhiányos bőrön ráncok is kialakulhatnak a csikorgósra sikálástól.

A tévhittel ellentétben nem a a dörzsölés, lemosás erőssége, hanem a tisztító anyag hatékonysága az, ami kellően segít eltávolítani a szennyeződéseket.

Borítókép forrása: Pexels