Barion Pixel Sminktrendek 2023: ez vár ránk idén! – Coloré

Sminktrendek 2023: ez vár ránk idén!

2023. 01. 09.

Újabb év, újabb trendek, nézzük meg milyen irányokat kínálnak nekünk a világ meghatározó divatdiktátorai 2023-ban a sminktrendek területén!

Átléptünk a 2023-as évbe, és bár hithű elkötelezettje vagyok annak, hogy a legfontosabb irányelv a sminkben (is), hogy a tiéd-e, amit viselsz, passzol-e hozzád és a személyiségedhez, függetlenül a trendektől és irányvonalaktól, azért ne hanyagoljuk el, hogy mi is vesz minket körül a világban. Nézzünk rá az év legújabb sminktrendjeire!

Merész ajkak 2023-ban is

A biztos befutó minden évben a szájfestés, legtöbbször a vörös valamely árnyalatával. Idén sem kell kihagynunk a szemet gyönyörködtető színeket az ajkakon, így ha még nem találtad meg a te árnyalatodat, legyen ez az év az, amikor nekifogsz a kísérletezésnek (merthogy sajnos a megfelelő árnyalat megtalálása nem megy másképp).

Idén az ajkak magukért beszélnek: elegendő egy BB-krém vagy alapozó, egy hangsúlyos spirálozás a pillákon, valamint egy pár rendezettre fésült szemöldök, és kész is a smink az ún. ‘statement’ ajakfestés segítségével. Ahogy mondani szoktam: egy jó rúzzsal már megvan a fél sminked. A ‘statement’ ajkakkal szinte az egész is, hiszen a lényege, hogy a smink középpontjában az ajkak álljanak. Ebben az évben a mélyebb színek is előtérbe kerülnek a minél hangsúlyosabb és teltebb hatásért.

A metálfény most is hódít

2023
A fényes, metálos szemhéjpúderek önmagukban is látványos hatást kölcsönöznek a szemeknek. / Kép forrása: Unsplash.com

A technológia, a robotika, és a mesterséges intelligencia a trendalkotókat is megihlette: a fémes hatás, a metálos csillogás már évek óta jelen van a sminktrendekben, ám idén kiemelt hangsúlyt kap. A futurisztikus hatást elérhetjük akár metálos hatású rúzsokkal, akár a már drogériás kínálatban is elérhető fémes csillogású szemhéjpúderekkel. Utóbbiak szinte glitteres hatást is adhatnak, különösen, ha nedves ecsettel (vagy nedves ujjbeggyel) visszük fel őket. A ‘statement’ ajkakhoz hasonlóan itt sincs szükségünk többre: ha például a mozgó szemhéjunknak metálos fényt kölcsönzünk, azzal feltettük a sminkünkre a koronát.

Toplistás sminktrend: még több pirosító

sminktrend
A pirosító az üdeség záloga 2023-ban is. / Kép forrása: Unsplash.com

A pirosító, sőt: az egyre több pirosító évek óta hódít, akár krémes, akár klasszikusabb, poros változatról legyen szó. A rózsás arc, sőt az orrnyereg, és akár a szemhéj pirosítása is egyre jellemzőbb, és már nemcsak a kifutók világában. Méltán mondhatjuk, hogy az elmúlt években a pirosítóból nem tudtunk eleget tenni, hogy sok legyen, ez 2023-ban csak fokozódik. Egy időben a bronzosítók és a highlighter-ek abszolút háttérbe szorították a pirosítókat (sok vendégemnél tapasztalom, hogy előbb vásárolnak meg egy highlighter-t, mint egy pirosítót), most ismét az üdeséget és a friss arcszínt adó pirosító indult hódító útjára.

Dögös cicaszemek

2023
Merész vonalak és cicás szemek idén is. / Kép forrása: Unsplash.com

A cicaszemek megrajzolása általában az egyik legáhítottabb sminkcél, nos, ha eddig még nem sikerült megvalósítanod, itt az ideje megtanulni!

A szirén szemek sikere végigsöport a tavalyi éven, és ezt a trendet meglovagolva, egyre több gyártó kezdett el olyan szemceruzákat és egyre vékonyabb fejű és könnyebben kezelhető tusokat készíteni, amik lényegesen megkönnyítik a szép és kontúros szemek megrajzolását. A szem alakjának felfelé húzása, a minél cicásabb ívek 2023-ban sem lesznek divatjamúltak.

De a legfontosabb…

Ne feledd: a trendek jönnek-mennek. Meggyőződésem, hogyha kezdő vagy a témában, és csak most ismerkedsz a sminkelés különböző lépéseivel, akkor a legfontosabb első lépés nem az aktuális trendek és sminkhóbortok követése, hanem az, hogy megtanuld kiválasztani az alaptermékeket, úgy mint egy jó alapozót, vagy egy neked kényelmesen működő szempillaspirált.

Ha komfortos vagy a saját termékeid kiválasztásával és a megfelelő mozdulatok is begyakorlásra kerültek, akkor nincs más hátra, mint belevetni magad a sminkelés és a felfedezés örömébe. Ha az alaplépésekben támogathatlak, akkor ne késlekedj, keress fel bátran, és bontsuk le együtt azokat a falakat! Hidd el, némi gyakorlással képes leszel egyedül, és kedved szerint felfedezni a legújabb sminkirányzatokat!

Forrás: Vogue.com

Borítókép forrása: Unsplash.com