Barion Pixel Miért érdemes alapozóról BB krémre váltani? Íme a válasz – Coloré

Miért érdemes alapozóról BB krémre váltani? Íme a válasz

2021. 10. 18.

A BB krém olyan sminktermék, amely bőrápolási előnyökkel is rendelkezik, beleértve a hidratálást, az öregedésgátló tulajdonságokat és az SPF, azaz napvédelmet.

Ez egy all-in-one termék a bőrnek, de ami ennél is fontosabb, hogy egy tubusban két vagy három különböző termék előnyeit is élvezhetjük általa. Ez azt jelenti, hogy nemcsak időt takarítunk meg, hanem pénzt is.

Bb Krem
Forrás: Unsplash

A BB (Blemish Balm, ami magyarul hibajavító balzsamot jelent) krémek részben smink és részben bőrápolási termékek, ötvözik a színezett hidratálók és az öregedésgátló hidratálók, illetve az UV védelmű bőrápoló termék tulajdonságait. A BB krémek ásványi SPF-et, cink-oxidot és titán-dioxidot, bőrt puhító hialuronsavat, vitaminokat és antioxidánsokat is tartalmaznak, ezáltal csökkenthetik a bőrre felvitt termékek és összetevők mennyiségét, amivel időt takaríthatunk meg a napi arcápolási rutin során.

A BB krémek könnyű textúrájúak, könnyen felvihetőek és gyorsan felszívódnak. Akár alapozó nélküli, természetes sminkelést is lehetővé tesznek, de ideálisak a napi alapozó alá is, ha valaki vastagabb rétegben szeret sminkelni.

A sminktermék elfedi a foltokat, világosítja a bőrt, táplál, de hagyja is lélegezni a hámszövetet. Kimondottan jó a pattanásos, problémás bőrre is, amit az erős sminkek tovább bonyolíthatnak. A BB krémek sokféle színben. árnyalatban elérhetőek, így a legtöbb bőrtónusú személy megtalálja a számára megfelelőt.

A BB krém könnyen alkalmazható, felvihető. Ujjaink melege segít az eloszlatásában. Használata előtt bedolgozhatunk könnyű hidratálót vagy szérumot is a bőrbe. Ha nyáron alkalmazzuk, a terméket után további SPF terméket vihetünk fel az arcunkra, a még erősebb UV védelem érdekében. Ha valakinek túl száraz, atópiás bőre van, az mindenképpen a BB használata előtt masszírozza be arcbőrébe a speciális, dermokozmetikum hidratálóját.

Ennek kiválasztásához végezzünk a boltban bőrszín próbát, lehet a kézfejen, de érdemesebb a nyakon egy apró csíkban. Így megbizonyosodhatunk, hogy kellő sötétségű-e az adott termék árnyalata.

Forrás: healthline.com