3+1 tipp, ha szeretnél tökéletes cloud-skin sminket készíteni

A felhőbőr a legújabb make-up őrület, amely a MAC háza tájáról indult és fenekestül felforgatja az éppen divatban lévő sminkelési trendeket. Lássuk, hogyan is készül!

A cloud skin make-up vagyis a felhőbőr kitalálója és kivitelezésének nagyágyúja, Dominic Skinnek, a MAC senior sminkmestere. A felhőbőr váltja a mostanában trendi glass skin-t, ami erős, üveghatású, tükörfényes vonal. A cloud skin ezzel szemben összhatásában lágyabb, elmosottabb, felhőszerű, könnyed és mesés, mint a vattacukor.

Felhotrend
Forrás: unsplash.com

A ködös ragyogás elkészítését több videó is bemutatja már a közösségi oldalakon. Lépései jól nyomon követhetőek, ha van némi gyakorlatunk a sminkelésben. Számos szakmabeli szerint érdemes kipróbálni a felhőbőrt, hiszen egy teljesen új arcunkat tapasztalhatjuk meg általa.

  1. A bőr megfelelő alapjának megteremtése minden smink bázisa. Az arcunknak hidratáltnak, tónusosnak, feszesnek kell lennie, amit gél állagú és kollagén- illetve hialuronsav tartalmú arckrémekkel érhetünk el legkönnyebben.
  2. A második lépés egy fényesebb alapozó felvitele, foltszerűen az arc oldalának mentén, különálló pontokban. Legjobb, ha az ujjunkkal alkotjuk meg az apró alapozó pontokat. Ezután fényvisszaverő, matt púdert kell felvinnünk az arc széle mentén a hajvonalra, az áll területére, az orr vonalára és a belső szemzug területére. Így matt, felhőszerű kontrasztot kapunk a kihagyott, fényesebb területekkel.
  3. Jöhet a highlighter, ami legyen csillogásmentes. A lealapozott részekkel dolgozzuk el, mossuk össze egy kicsit. Ha jól csináltuk, akkor egy könnyeden homályos, valóban felhőszerű réteg jött létre az arcunkon.
  4. Plusz egy tipp, hogy a természetességet és visszafogottságot megtartsuk: törekedjünk a matt szemhéjpúderre és a visszafogott szájfényre, színezett ajakbalzsamra.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Egzotikum a szépségápolásban: a tiaré olaj