Barion Pixel Kéz a kézben: Dua Lipa és a Versace divatház 8 legütősebb együttműködése – Coloré

Kéz a kézben: Dua Lipa és a Versace divatház 8 legütősebb együttműködése

2022. 05. 23.

Éteri minták, vad színek – ez a két kifejezés jellemzi leginkább a Versace divatház kreációit, ugyanakkor nem mindegy a brandnek, hogy ruháikat kik és hogyan viselik. Donatella Versace nagy műgonddal választja ki a divatház arcait: 2021 őszén a mindössze 26 éves Dua Lipára esett a választása, aki keményvonalas Versace-rajongóból lett a luxusmárka nagykövete.

A Versace, akárcsak a többi „A”-ligás divatház, kifinomult érzékkel választja meg kampányai arcait. Korábban olyan ikonok szerepeltek már a reklámjaikban, mint a popdíva Madonna, az újonnan eljegyzett Jennifer Lopez vagy Lady Gaga, de férfiak is kivették már a részüket a Versace népszerűsítéséből, mint például Elton John. Ritka azonban, hogy egy keményvonalas rajongó lépjen elő a márka arcaként, Dua Lipa esetében viszont pontosan ez történt, hiszen az énekesnő régebb óta rajong a brandért, mint hogy az felfedezte volna magának. 

Kéz a kézben

A mindössze 26 éves, koszovói-albán származású énekesnő 2014-ben tűnt fel a popszakmában, s azóta is töretlenül halad felfelé. Számait a játékos melankólia jellemzi, s ez köszön vissza klipjeinek hangulatában, s viselt ruháiban is. Kiválasztott darabjai kivétel nélkül mindig pont annyi szexualitást jelenítenek meg, amely bőven a jó ízlés határain belül marad. Az énekesnő nem titkolja, melyik divatház felé húz a szíve, hiszen Instagram fiókján rendre feltűnnek a Versace összeállításai, szerencsénkre nem csak a vörös szőnyeges események – így a 2019-es MET gála, vagy a 2021-es Grammy-díjátadó kapcsán, – hanem a hétköznapok során is. 

CFDA-díjátadó – 2018

Ugyan Dua Lipa karrierje hivatalosan 2014-ben indult útnak, mégis a 2018-as év repítette igazán a csúcsra, hiszen ezév áprilisában adta ki a Calvin Harrisszel közös One Kiss című kislemezét, amellyel azonnal a brit slágerlisták élére került. Innentől persze bejáratos lett az elit köreibe is, így például a Council of Fashion Designers of America (röviden CFDA) díjátadóra is. (A CFDA egyébként egy 450 amerikai divatmárkát és dizájnert összefogó nonprofit egyesülés, amelyet a tervezők megsegítésére hoztak létre 1962-ben.) Dua Lipa nem aprózta el a 2018-as alkalmat, hiszen ezúttal egy piros-sárga-fehér kezeslábasban jelent meg a rendezvényen. A ruha természetesen a Versace divatház alkotása, s tökéletesen passzolt az énekesnő (akkor még) barna hajához és sötét sminkjéhez. Telitalálat! 

Dua Lipa, Versace, CFDA, 2018
Dua Lipa és vad, színes Versace szettje a 2018-as CFDA-díjátadónKép forrása: Northfoto

American Music Awards – 2019

Ha valamiféle sorrendiséget kellene felállítani a háromszoros Grammy-díjas énekesnő és a Versace együttműködésében, azt mondhatnánk, hogy az hivatalosan nagyjából három-négy éve kezdődött meg. Dua Lipa és stylistja, Lorenzo Posocco az énekesnő 2014-es berobbanása óta dolgoznak együtt (neki köszönhető a tető alá hozott kampány is) s ízlésében eddig nem igazán találunk kivetnivalót. 2019-ben is a divatház egy összeállítása mellett döntöttek az American Music Awards éves díjátadójára, ahol az énekesnő nem csak jelöltként, hanem performanszerként is részt vett. Az alábbi klipben Dua Lipa egy piros bőr bodyban és hozzá illő, fekete harisnyában adta elő a Don’t Start Now című számát, amely a Future Nostalgia című, 2020-as albumának egyik legsikeresebb alkotása.

MET-gála – 2019

Ugyan a MET-gála eredetileg a Metropolitan Museum of Art adománygyűjtő estéjeként indult 1948-ban, napjainkra a divatvilág egyik legfontosabb eseményévé nőtte ki magát. (Gyakran a divat Oscarjaként is emlegetik.) A borsos belépő ellenére persze előszeretettel vesznek részt az eseményen az olyan sztárok, mint például Dua Lipa, akinek 2019-es összeállítása a Versace divatház alkotói keze közül került ki. Donatella Versacéra jellemző, gazdag szín és formavilág jellemzik a puffos ferekú ruhát, amelyet az énekesnő magasra feltornyozott haja és a csillogó hajékszerek egészítenek ki. A lila és zöld vibráló árnyalatai tökéletesen illenek az énekesnő barna hajához és szeméhez, így az összeállítás (az első pillantásra vad árnyalatok ellenére) harmonikus elegyet alkot. 

Dua Lipa, MET-gála, 2019, Grammy-díjátadó, Versace
Az énekesnő elképesztő szettben vonult végig a MET-gála vörös szőnyegében 2019-benKép forrása: Northfoto

Látogatóban Jimmy Fallonnál – 2019

Dua Lipa visszatérő vendégnek számít a showman műsorában. Míg eleinte csak egy-egy szám erejéig volt jelen a mikrofon mögött, addig a három Grammy-díj és számtalan egyéb elismerés miatt Fallon végül vendégül is látta az énekesnőt, aki ezúttal egy rózsaarany, flitteres Versace miniruhában járult a közönség elé. A ruha látványos színvilága mellett érdemes megfigyelni a mellrész kidolgozását: a flitteres anyagot ezen a területen rózsaszín bőr váltja fel, amely megadja azt a bizonyos Versace-plusszt Dua Lipa megjelenésének. 

Fallonnál egyébként arról esett szó, hogy az énekesnő valóra váltotta gyermekkori álmát: koszovói gyermekként nehezményezte, hogy ritkán jönnek hírességek koncertet adni az országba, ezért 2018-ban útjára indította a Sunny Hill Fesztivált, ahol egy évvel később Miley Cyrus és Calvin Harris is tiszteletüket tették. Az idei felhozatalról egyelőre még nincs hír, mindenesetre izgatottan várjuk!

Levitating című szám hivatalos videóklipje – 2020

Levitating című szám DeBaby-vel készült remixváltozatát választották negyedik és ötödik kislemeznek a már sokat emlegetett Future Nostalgia című albumról. Amellett, hogy Dua Lipa ismét egy kiváló dalt szállított a pop-piacra, nem utolsó a számhoz készült videoklip sem, amelyben az énekesnő újra a Versace divatház kollekciójából válogatott. Lipa a klipben az alábbi, flitteres-ezüstös kreációban lép a színre, amelynek (a vibráló színeken kívül) kiugró érdekessége a csípő körül található két-két arany biztosítótű, amely óvja az énekesnőt a véletlen villantásoktól. 

Grammy-díjátadó – 2021

A ’19-es AMA-díjátadóhoz hasonlóan nem csak előadóként, hanem jelöltként is felbukkant az énekesnő a 2021-es Grammy-n, ahol a fent már említett Future Nostalgia című albumáért átvehette „az év legjobb pop vokális albumáért” járó arany gramofont. „Hálásan köszönöm az elismerést. A Future Nostalgia album a szívem csücske, teljesen megváltoztatta az életem. A korábbi két album szomorkás dalai után féltem belevágni egy olyan alkotásba, amely a boldogságról, s annak megéléséről szól, de ez a díj visszaigazolja, hogy igenis megérdemeljük az örömöt és boldogságot, főleg ezekben az időkben” – nyilatkozta örömtől csillogó szemmel az énekesnő a díj átvétele után. 

Grammy-díjátadó – 2022

Dua Lipa nem idegenkedik a vintage-től sem, feltéve, ha az is Versace. Az idei Grammy-díjátadón Gianni Versace 1992-es őszi kollekcióját elevenítette fel a fűzős, csipke felsőrésszel és a domina-szerű latex tartozékokkal, valamint a divatházra jellemző súlyos arany ékszerekkel. Ezúttal nem csak a fekete ruha volt feltűnő az énekesnő outfitjében, hiszen szőke hajával meglehetősen extravagáns látványt nyújtott a vörös szőnyegen. Öltözékéhez ezúttal natúr sminket és vörös ajkakat választott, így tökéletes volt az összhang az extravagáns outfittel. 

Hétköznap is Versacéban

Dua Lipa több szempontból is szerencsésnek tudhatja magát, hiszen egy szimpla szerda estét is a divatház kreációjában tölthet. Erről tanúskodik az alábbi fotó, amelyet az énekesnő tavaly decemberben tett közzé Instagram fiókján. Szettjét ezúttal is a divatházra jellemző fűszöld és égszínkék színek jellemzik, mindezt persze éteri mintákkal megbolondítva. Ugyan az outfit önmagában sem semmi, mégis figyelmet érdemel a kezében található táska, amely a 2021-es Versace őszi kollekció egyik alapdarabja. 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix