Barion Pixel Angelina Jolie is ruha vonalat indít, de teljesen ellentétes mindazzal, amit a többi sztár képvisel – Coloré

Angelina Jolie is ruha vonalat indít, de teljesen ellentétes mindazzal, amit a többi sztár képvisel

2023. 05. 20.

Angelina Jolie Atelier Jolie nevű műhelye különleges szakembereket egyesít, hogy rendhagyó anyagokból hozzanak létre valami újat, úgy, hogy közben a fenntarthatóságot tartják szem előtt.

Angelina Jolie-t már láthatjuk is egy olyan ruhában, amit az Atelier Jolie készítői alkottak. A színésznő Zahara lányával lépett ki a New York-i Greenwich Hotelből, és egy hófehér ruhát viselt, V-nyakkivágással, díszítő varrásokkal ujjatlan kivitelben. Mindezt egy hozzáillő, kényelmes, réteges talpú fehér szandállal zárta, mely feltehetően szintén az Atelier vonal alkotása.

Az Oscar-díjas sztár sok más híresség után döntött úgy, hogy leteszi névjegyét a divatiparban, ám Angelina Jolie egészen másként képzeli ezt, mint akár Rihanna vagy Victoria Beckham. A Tomb Raider sztárja ugyanis olyan műhelyet hozott létre, amely csak “holt” anyagokkal dolgozik.

Az Instagram-oldal, az @atelierjolieofficial május 17-én, szerdán debütált, bemutatva a kollektívát, mint kísérletet a „divatipar demokratizálására”, valamint arra, hogy a vásárlóknak hozzáférést biztosítsanak a feltörekvő tervezőkhöz és kézművesekhez. Az Atelier Jolie alapja egy online forrás lesz, amely segítséget nyújt a ruhagyártóknak és tervezőknek, akik csak holt anyagból, gyári maradékokból, hulladék ruhákból és vintage anyagokból készítenek egyedi darabokat.

Az Atelier Jolie egy olyan hely, ahol kreatív emberek dolgozhatnak együtt a világ minden tájáról; tervezők, szabók, mintakészítők és kézművesek, szakképzett és változatos családot alkotva meg. Itt mindenki alkothat. Miért vágyunk a dizájner címkékre? Miért egyszerűbb megvenni egy másik személy dizájnját, ha megalkothatod saját magad is? Reméljük, hogy létrehozzuk a kreativitás és az inspiráció közösségét, társadalmi-gazdasági háttértől függetlenül.

– fejti ki Jolie a közösség oldalán.

Angelina Jolie
JC Olivera/Getty Images

Az egykori ENSZ-nagykövet egyszerre szeretne kreatív közösségi teret és fenntartható divatot alkotni. Az Altelier Jolie idén ősszel fog élesedni és addigra valószínűleg már születnek is alkotások.

A 47 éves Angelina Jolie eddig is szem előtt tartotta a zöld divatot, igyekezett tenni annak érdekében, hogy most hitelesen képviselhesse ezt a kollektívát. Sokszor visel vintage darabokat, és dizájner ruháit nemcsak egyszer hordja, sőt, gyermekeire igazíttatja, akik utána szintén fel tudják venni különleges alkalmakra.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Kent Nishimura/Getty Images