Barion Pixel Angelina Jolie minimalista stílusleckéi ősszel állják meg igazán a helyüket – Most te is ellesheted! – Coloré

Angelina Jolie minimalista stílusleckéi ősszel állják meg igazán a helyüket – Most te is ellesheted!

2023. 10. 26.

Klasszikus elegancia, sikkes, erőlködés nélküli megjelenés. Nagyjából így jellemezhetnénk Angelina Jolie ruhatárát, amelynek street style verziójában olyannyira van spiritusz, hogy mi, „hétköznapi halandók” is bőven inspirálódhatunk belőle az őszi viseleteink összeállításakor.

Angelina Jolie nagyjából 1986 óta aktív résztvevője a hollywoodi elitnek: ekkor, mindössze tízévesen jelent meg először a vörös szőnyegen, s szereplése nem múlt el nyomtalanul. Az még csak hagyján, hogy szülei nyomán igen hamar felfedezte magának a filmszakma, de szépsége és stílusa sem hagyta nyugodni a közvéleményt. Jolie-ra ugyanis soha nem volt jellemző (amely csapdába viszont jó néhány kollégája belépett), hogy feladta volna saját stílusát és belesimult a hollywoodi közegbe. Lázadó volt, és talán a mai napig az. Mind, amit a természetét, mind, ami a stílusát illeti. 

Angelina Jolie, a lázadó

Angelina Jolie-t valóban keményebb fából faragták, mint kollégáit, hiszen soha nem engedte, hogy a kívülről érkező vélemények eltántorítsák elképzelésétől. Talán még emlékszünk rá, hogy egy 2001-es, vörös szőnyeges eseményen például akkori férje, Billy Bob Thornton vérével beborítva jelent meg, de a 2012-es Oscaron viselt, fekete, „combvillantós estélyije” is örökre beivódott az emlékezetünkbe. Egyik verzióra sem mondhatnánk, hogy hétköznapi, mindenki által befogadható választásnak bizonyultak, mégis emlékszünk rájuk, azaz Jolie valamiképp maradandót alkotott

Jolie ruhatára azonban nemcsak a vörös szőnyeges eseményeken tarthat számot érdeklődésre: a hétköznapokon viselt ruhadarabjait is érdemes olykor-olykor megvizsgálni, hiszen számos ötletet leshetünk el tőle, különösen ősszel! Az Oscar-díjas színésznő ugyanis „effortless” alapon, magyarul mindenféle erőlködés öltözködik: ruhatárát a letisztultság, a monokróm színek és a könnyedén összepárosítható darabok alkotják. Jolie láthatólag nagyra becsüli ruhadarabjait és saját elmondása szerint ritkán cseréli le őket: „Nem szoktam gyakran cserélgetni a dolgaimat. Ez az egyik dilim.”

Ezt az állítását egyébként az a tény is alátámasztja, hogy a színésznőt többször kapják lencsevégre ugyanabban a ruhában, esetleg ugyanazokkal a kiegészítőkkel, mint korábban. Ezt figyelembe véve elmondhatjuk, hogy Jolie már jóval azelőtt a saját gardróbjából vásárolt, mint hogy az divatos lett volna: lényegében tehát a fenntarthatóság benne volt a génjeiben. 

Monokróm hatás

Ami az őszi öltözködést illeti, Jolie legfőképp ebben az évszakban aknázza ki a monokróm ruhadarabok adta lehetőségeket. Az alábbi outfitjét például a teveszín, s annak különböző árnyalatai, így például a homok- és a vajszín ihlette, emellett ügyelt arra, hogy kiválasztott ruhadarabjai anyagukban is passzoljanak egymáshoz. (Ruhái ránézésre pihe-puha pamutból készültek.)

Angelina Jolie, Angelina Jolie őszi gardrób
Kép forrása: Gotham/Getty Images

Öltözködése már csak azért is felszabadító, mert a képen látható ruhadarabokat végtelenül sokféle módon, akár mi is párosíthatnánk saját gardróbunk esszenciális darabjaival, így például a teveszín nadrágot egy matrózcsíkos blúzzal, esetleg fehér inggel, amelyhez – hogy megtörjük a monokróm hatást – nyugodtan felvehetnénk egy bőrkabátot. Határ a csillagos ég!

Jol(l)ie Joker: a „kis” fekete

Valószínűleg senki nem fog meglepődni azon, hogy Jolie egyik legkedvesebb színe a fekete: a színésznőt nemcsak utcai viseletben, hanem a vörös szőnyegen is gyakran látjuk a színpaletta legsötétebb színében. 

Angelina Jolie, Angelina Jolie őszi gardrób
Kép forrása: Gotham/Getty Images

A színésznő korántsem tart attól, hogy egyesek „varjúnak” bélyegzik: bátran kiaknázza ennek a színnek az erejét, s nem fél tetőtől talpig sötétbe burkolni magát. Pláne ősszel! Érdekes azonban megfigyelni, hogy ha színében nem is, a ruhák anyagát tekintve már van némi játékosság a színésznő alábbi szettjében: a csipkés, kombinéra emlékeztető felsőrészt szövetnadrággal, és egy vastag blézerrel egészítette ki. Angelina Jolie-ra jellemző, hogy öltözékét különleges kiegészítőkkel dobja fel, ez esetben egy apró, fekete borítéktáska és egy, fél arcát eltakaró napszemüveg szolgálta ezt a célt. Az eredmény: ugyanaz az erőlködés nélküli „csendes luxus”, amelyet annyira irigylünk. 

Kiegészítőké a világ

Ha már szó esett a kiegészítőkről, úgy mindenképp érdemes szemügyre vennünk Jolie alábbi szettjét, amelyben nemrég kapták őt lencsevégre New York utcáin. A színésznő ezúttal is a feketére szavazott outfitje összeállításakor, azonban ügyelt arra, hogy kiegészítőkkel ismét feldobja azt. Tanulság: a legegyszerűbb ruhákból is szemet gyönyörködtető outfitek hozhatók létre, ha megfelelő kiegészítőt választunk hozzá, akárcsak Angelina Jolie a képen látható YSL táskát. 

Angelina Jolie, Angelina Jolie őszi gardrób
Kép forrása: Gotham/Getty Images

A táska mellett azonban érdemes szemügyre venni Jolie kabátját is, amely a színésznő signature darabja is lehetne: Angelinát ugyanis gyakran látni hosszú, olykor bokáig érő kabátban, mert valószínűleg tisztában van vele, hogy a kabát sötét színe és szabása megnyújtja az alakját. Azt csak zárójelben tesszük hozzá, mennyire sikkesen hat egy oversized kabát laza nadrággal és magassarkú bőrcsizmával párosítva: Jolie luxusholmijai a kényelmes darabokkal párosítva egyértelműen a sikkes, őszi megjelenés megtestesítői. 

Bízzunk benne, hogy a színésznő a magyarországi tartózkodásakor (Jolie három hónapra Budapestre teszi át a székhelyét, mivel megindulnak a Maria Callas életéről szóló film forgatásának munkálatai, s több jelenetet az Operaházban forgatnak majd) is hasonló outfitekkel örvendeztet meg minket, hogy segítségével újra és újra inspirálódjunk az őszi-téli időszakban. 

Források: Vogue.co.ukVogue.comELLE.com
Borítókép forrása: MEGA/Getty Images