Barion Pixel Angelina Jolie alakítja Maria Callas operaénekesnőt a Maria című életrajzi filmben – Coloré

Angelina Jolie alakítja Maria Callas operaénekesnőt a Maria című életrajzi filmben

2022. 10. 24.

A valós beszámolókon alapuló film a világ legnagyobb operaénekesének viharos, egyben gyönyörű és tragikus történetét meséli el, amelynek főszerepére a szépséges Angelina Jolie-t választották ki.

Pablo Larraín rendező az amerikai születésű görög szoprán, Maria Callas életéről szóló életrajzi filmjének főszerepére a sokoldalú Angelina Jolie-t választotta, aki nem tagadja: sok kihívás van ebben a szerepben.

Angelina Jolie
Forrás: Northfoto

„Régen dédelgetett álom volt, hogy lehetőségem legyen egyesíteni két legmélyebb és legszemélyesebb szenvedélyemet, a mozit és az operát. Ezt Angelinával, egy rendkívül bátor és kíváncsi művésznővel megcsinálni lenyűgöző lehetőség. Igazi ajándék” – nyilatkozta a rendező.

Maria Callas
Forrás: Northfoto

„Nagyon komolyan veszem a lehetőséget és hatalmas felelősségnek érzem, hogy Maria Callas életét és örökségét bemutathatom. Mindent megteszek, hogy megfeleljek a kihívásnak. Pablo Larraín olyan rendező, akit régóta csodálok. Egy álom válik valóra azzal, hogy többet mesélhetünk el Maria történetéből, Steven Knight forgatókönyve alapján” – mondta Jolie.

Pablo Larraín olyan filmeket készített, mint a közelmúltban bemutatott Spencer, mely Diana hercegnét hozta közelebb a nézőkhöz, de ő jegyzi a Jackie-t is, melyben Natalie Portman alakította Kennedy özvegyét. A rendező tehát ügyesen mozog az életrajzi feldolgozásokban, az pedig nem kérdés, hogy Angelina Jolie ezúttal is briliáns alakítást nyújt majd. Bár azt elárulta, az énektudást igénylő részektől még ő is fél egy kicsit, ezért életének egyik legnagyobb kihívásaként nyilatkozott a szerepről.

Angelina Jolie
Forrás: Northfoto

Angelina Jolie az elmúlt években sem tűnt el a filmvászonról. Legutóbb az Örökkévalók című filmben láthattuk, 2019-ben pedig a Demóna folytatásában, amely hasonlóan az első részhez, szintén nagy siker lett a rajongók körében. Jolie egyébként rendezőként is számos elismerést zsebelhetett be a szakma krémjétől. A tengernél és a A vér és a méz földjén című filmjeiért például Golden Globe jelölést is kapott.

Forrás: deadline.com
Borítókép forrása: Northfoto