Barion Pixel Trendi hajbavalók, amelyek extrává teszik a megjelenésed – Coloré

Trendi hajbavalók, amelyek extrává teszik a megjelenésed

2022. 08. 24.

Hajbavalókból sosem elég. Mutatjuk az év hátralevő részének kötelező darabjait, mert ezekre mindenkinek szüksége van.

A hajbavalók és egyéb apró kiegészítők nélkül nem is érdemes elindulni otthonról. Hiszen egy jó frizura valóban öltöztet. Igaz, hogy hamarosan véget ér a nyár, de még a sapkás időszak előtt bőven lesz alkalmunk arra, hogy feldobjuk a frizuránkat.

Vannak napok, amikor reggel csak állunk a tükör előtt és fogalmunk sincs, hogy mit csináljunk a hajunkkal. A megszokott kivasalt, hullámos, vagy a szépen beszárított formát egy idő után mindenki megunja. Amikor csak egy kis változtatásra vágyunk, még semmiképpen ne hívjuk fel pánikszerűen a fodrászunkat azzal, hogy új fazonra vagy új színre van szükségünk. A megoldás lehetséges, hogy egy karnyújtásnyira van és sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk.

Hajbavalók, amikre neked is szükséged van

Ha nyitott szemmel járunk, egyre több fast fashion üzletben és még egyes drogériákban is szembe jönnek velünk azok a szebbnél szebb hajba való különlegességek, amikkel nem csak a hajkoronánkat, de a teljes outfitünket is megspékelhetjük.

Hajbavalók, mint hajgumi
kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

A 70-es 80-as évek retrója nem csak a trapéznadrággal jött vissza, hanem a hajdíszekkel is. A nagyobbnál nagyobb anyaggal bevont hajgumik (scrunchiek) tárháza teljességgel kifogyhatatlan. Szinte minden típusú és színvilágú szetthez bevethetőek. Ugyanúgy megállják a helyüket egy baráti vacsorán, mint egy nyári esküvőn.

Újra hódít a pattintós csat

Hajbavalók, mint pattintós csat
kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Ha egy kicsit visszaugrunk az időben egészen a kilencves évekig, akkor semmiképpen sem mehetünk el szó nélkül az akkor hódító pattintós hajcsatok mellett. Ugye mindenkinek megvannak ezek a szivárvány minden színében kapható kisebb-nagyobb csatok, amikből tuti, hogy néhány még mindig ott lapul a szüleink fürdőszobájában? Sőt lehet, hogy érdemes is megkeresni őket, ha egy kis nosztalgiára vágyunk.

A most visszatérő pattintósok elsősorban formájukban, színükben és kialakításukban különböznek elődjeiktől. Ha az arccsont fölötti vonalban csatoljuk el vele a hajat, gyönyörűen kiemeli az orcát és a szemeket. Igazán nőies kiegészítője lehet az outfitünknek és a hajviseletünknek is.

Hajbavalók, harapós csat
kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

A harapós csat szintén újra fénykorát éli, de nem is akármilyen formában. Ugyan a technika és kivitelezés is a régi, a színek és az anyagok viszont korántsem. Arra kell biztatnom mindenkit, hogy bátran válogasson a szebbnél szebb árnyalatok és márványminták között, hiszen egy egyszerű fehér ruhát is képes feldobni egy, a táskánkkal passzoló árnyalatú harapós csat.

Hajbavalók, romantikus alternatívája a masni
kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Ha már szót ejtettünk a nagy hajgumikról, akkor mindenképpen a masnik következnek a sorban. A legnagyobb előnyük talán az, hogy még akkor is kedves romantikus frizurát képesek varázsolni, ha csak néhány tincset fogunk vele össze. Sőt, annyira felhívják magukra a figyelmet, hogy még az sem tűnik fel senkinek, hogy reggel öt percünk volt elkészülni.

Hajbavalók non plus ultrája

A kendők egész nyáron vitték a prímet, a legtöbb tengerparton nyaralós fotó alapkellékei lettek. Nemhiába, ugyanis a kendők azért is praktikusak, mert többféleképpen viselhetjük őket, és bárhogy is kötjük őket a hajunkba, biztos, hogy jól mutat majd.

Hajpántként, klasszikus fejkendőként vagy a lófarok díszeként is tökéletes választás. Szóval annak, akinek még nincs meg a tökéletes kendőkollekciója, az a nyár végi nagy leárazáson mindenképpen szerezze be.

Hajbavalók non plus ultrája a kendő
kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

A kendő kistestvére a szalag, ami akár selyem, akár organza, akár színes vagy egyszerű fekete, biztos, hogy tökéletes választás. Egyszerű, de nagyszerű megoldás abban az esetben, ha egy kis változatosságra vágyunk.

A hajráfok a legtöbbünkben a kislánykorunkat idézik fel. Ám akkoriban a 101 kiskutyásért, vagy a csillogósért könyörögtünk az édesanyánknak, ma pedig a letisztult, elegáns darabokért vagyunk odáig. Igaz, hogy ma is megtaláljuk a feltűnő és kissé giccses típusokat, de egy szép kialakítású fehér vagy fekete hajráffal egy elegáns szettet is extrává tudunk varázsolni. Egy ingruhával, vagy egy overállal is tökéletes kombinációt alkot.

Hajbavalók, alapdarabja a hullámcsat
kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

A hullámcsat az a hajbavaló, amiből biztos, hogy mindenkinek van otthon néhány tucattal. A klasszikus fekete immár a múlté, bár annak ellenére, hogy egyre ritkábban használjuk, néha kimondottan jó szolgálatot tesz. A hullámcsat ma igazi reformkorát éli.

A kövekkel, gyöngyökkel, anyagokkal és különböző mintákkal díszítettek közül választani is alig tudunk. De szerencsére nem is kell. Ha te sem tudsz neki nemet mondani, szerezz be minél többet, hiszen az egyik legmenőbb hajtrend manapság az, ha egy egész hadsereg hullámcsatot pakolsz a hajad jobb vagy bal oldalára.

Ez is érdekelhet

Ugye te is lelkizel a fodrászoddal? Elmondjuk, miért érdemes

Akire rá mered bízni a hajad, annak biztos, hogy el mered mondani a legféltettebb titkaidat is. Tedd a szívedre a kezed! Ugye te is rendszeresen kiöntöd a lelked a fodrászodnak? A teljes cikket IDE kattintva olvashatod el!