Barion Pixel 2022 top hajszíntrendjei: ezekkel a megoldásokkal frissítsd fel egyszínű frizurádat – Coloré

2022 top hajszíntrendjei: ezekkel a megoldásokkal frissítsd fel egyszínű frizurádat

2022. 01. 25.

Az év első hónapja sokak életében a fogadalmakról, azok betartásáról és az újdonságokról szól. Leggyakrabban a külsőnkkel kapcsolatos változásokat érintik ezek az ígéretek, így nem csoda, hogy januárban sokan döntenek hajszínük megreformálása mellett. Cikkünkben olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, amelyekkel feldobhatjuk egyszínű frizuránkat, hogy megújulva vághassunk neki 2022-nek!

Őszülsz? Tedd stílusosan!

Noha korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy valaki ősz hajjal jelenjen meg a vörös szőnyegen, manapság ez már sikkesnek számít. Sőt! 2022 top hajszíntrendjei között egyértelműen „A” listásként szerepel az ősz szín, hiszen a Szex és New York És egyszer csak… című folytatásában Carrie már az első részben bevallja barátnőinek: súlyos pénzeket fizet fodrászának a „megfelelő tónusú” ősz tincsekért. Az eddig vörös színekben pompázó Miranda pedig őszintén beismeri: egyszerűen csak hagyta lenőni signature vörös tincseit, így azok most az ősz és szőke árnyalataiban játszanak. Ugyanakkor nem Sarah Jessica Parker és Cynthia Nixon találták fel a spanyolviaszt, hiszen brit pályatársaik, Helen Mirren és Judi Dench már évek óta bátran pózolnak a filmekben és bemutatóikon természetes, ősz hajukkal.

Helen Mirren, Cannes, hajszíntrendek
Helen Mirren őszbe hajló, szőke frizurával jelent meg a tavalyi Cannes-i filmfesztiválon Kép forrása: Northfoto

Hasonlóképp döntött nemrég Andie MacDowell is, aki ugyancsak a cannes-i filmfesztiválon debütált ősz hajzuhatagával, ezzel megmutatva: az őszülés a legkevésbé sem ciki, inkább sikkesnek számít! Ne legyenek illúzióink: az új stílus nem feltétlenül korfüggő, hiszen a fiatalok is gyakran bevállalják ezt az színt az ezüst ombrétól kezdve az osztrigaszürke balayage-ig!  

Andie MacDowell, Cannes-i filmfesztivál, ősz haj
Andie MacDowell egyértelműen az ősz mellett tette le a voksát a fesztiválonKép forrása: Northfoto

A karamell ötven árnyalata

Barna hajú lányoknak igazi aduász lehet a karamell, hiszen egy kis játékosságot csempész az egyhangúságba, emellett a barna keveréke a melegebb tónusú karamellel egyedülálló kontrasztot kínál a többdimenziós frizurához. Szőkeként sem kell elkeserednünk, hiszen a karamell hűvösebb, mézes árnyalatai alkalmasak arra, hogy feldobják az egyszínű szőke frizurát. A sztárok közül Jennifer Lopez is gyakran teszi le a voksát a karamell különböző árnyalatai mellett. Legújabb, Vegyél el című romantikus filmjében is ezzel a színkombinációval élt, amely kiemeli barna bőrtónusát és gesztenye színű szemeit. 

Színek kombinációja: a kéttónusú festés

Leginkább a kilencvenes évekre volt jellemző az úgynevezett kéttónusú festés technika, amely napjainkban újra reneszánszát éli. Ez abban különbözik a korábban már emlegetett ombré és balayage technikáktól, hogy látványosabb a két szín közötti kontraszt: általában barna és szőke kombináció formájában találkozhatunk vele, de a bevállalósabbak a szivárvány összes színében élhetnek a különböző párosításokkal, így előfordul a fekete-vörös, szőke-rózsaszín, vagy épp a lila-ősz formátum is. 

Sötét hajjal is ragyogón

A sötét haj képviselőinek sem érdemes búslakodniuk, hiszen a fekete is lehet változatos. 2022-ben érdemes lesz kísérletezni a barna vagy fekete színek intenzitását növelő, sötét kontrasztokkal, mint például a sötétszürke, sötétkék vagy esetleg zöld színekkel, amelyek többdimenzióssá teszik hajzuhatagunkat, és feldobják annak egysíkú összképét. Korábban Katy Perry is gyakran nyúlt a sötétkékhez, hogy életet vigyen fekete tincseibe, de ugyanezzel a megoldással élt Nelly Furtado énekesnő és Demi Lovato színésznő is. 

Katy Perry, hajszíntrendek, fekete, kék
Katy Perry a Dark Horse című klipjében is a sötétkék megoldás mellett döntöttKép forrása: Northfoto

Éles váltás. Bevállalod?

Ha meguntad a kísérletezést a különböző technikákkal, egy száznyolcvan fokos fordulat sem ördögtől való dolog az újévben. A Dűne, a Pókember filmek és az Eufória sztárja, Zendaya karácsony után döntött úgy, hogy változtat megszokott, barna frizuráján, és milyen jól tette! Kulcscsontig érő, új hajviseletét Sarah Shears mesterfodrász készítette el, aki a színésznő eredeti, barna haját gesztenye-vörös árnyalatra cserélte. Zendaya bejegyzésében úgy kommentálta újdonsült frizuráját, miszerint „ideje volt változtatni”. Fogadjuk meg a színésznő tanácsát, és lepjük meg magunkat az újévben egy új külsővel, ami nemcsak önértékelésünket erősíti meg, hanem egyúttal kiránthat minket komfortzónánkból! 

Borítókép forrása: Northfoto