Már lehet tudni, mikor érkezik a Dűne című film

2021. 05. 18.

Végre elárulták mikor érkezik 2021 legjobban várt sci-fi filmje.

Eddig úgy volt, hogy 2022-re halasztják a Dűne premierjét, de az átoltottság növekedése miatt változtattak a döntésen.

2021 Dune Movie Set
Forrás: northfoto.com

A Warner Bros. Pictures tegnap jelentette be hivatalosan, hogy a Denis Villenueve rendezésében készült sci-fi produkció premierjét előrehozzák, még pedig idén októberre. A hír természetesen minden – főleg sci-fi – rajongót felvillanyozott, hiszen sok más 2022-re halasztott filmmel szemben ezt csak a Dűne tudta elérni. Az alkotásban Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Josh Brolin, Dave Bautista és Oscar Isaac szerepelnek, s az előzetesek alapján a képi világ és a rendezés is elsőosztályú lett.

A Dűne története a távoli jövőben, egy veszélyekkel és izgalmakkal teli bolygón játszódik, ahol a Timothée Chalamet által életre keltett karakterre hárul a feladat, hogy békét hozzon a világba. A film nagy részét Budapesten forgatták, zenéjét a világhírű Hans Zimmer szerezte. Így nemcsak a látványelemek, hanem a zenei aláfestés is pazarnak ígérkezik.

Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Érkezés) Dűne filmje lesz Frank Herbert regényének második filmadaptációja, David Lynch 1984-es változata után.

Forrás: deadline.com