Barion Pixel Maszturbáció párkapcsolatban: 9 ok, amiért érdemes végezned – Coloré

Maszturbáció párkapcsolatban: 9 ok, amiért érdemes végezned

2022. 12. 16.

Sokan gondolják azt, hogy a maszturbáció párkapcsolatban nem normális. Pedig valójában az, mutatjuk az okokat, hogy miért érdemes csinálnod.

Nagyon jó, ha állandó partnered van, és nagyszerű vele a szex, de néha azért érezheted úgy, hogy csak magadra akarsz figyelni. Mégis felmerülhet benned a gondolat, hogy a maszturbáció párkapcsolatban normális-e?

A szakértők szerint igen. Sőt, a párkapcsolati szakemberek azt mondják, hogy a szólózás segíthet még jobbá tenni a szexet a partnereddel.

Maszturbáció párkapcsolatban? Mégis miért?

A legjobb esetben a párkapcsolatban végzett önkielégítés mindkét partnert felkészíti arra, hogy kielégítő szexet tudjanak nyújtani egymásnak. A szexet gyakorolnunk kell, nincs mese. A maszturbáció nem helyettesítheti a partnerrel folytatott együttlétet, de a saját tested megismerésére a legjobb terep. Azok az emberek, akik maszturbálnak, valójában szexuálisan elégedettebbek.

Összeszedtünk néhány okot, amiért neked is érdemes végezned a maszturbációt akkor is, ha párkapcsolatban élsz.

maszturbáció párkapcsolatban
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Nem függsz a partneredtől szexuálisan

Főleg a nők hajlamosak azt gondolni, hogyha valaki párkapcsolatban él, akkor már nem okozhat magának örömet. (Igaz, sokan azt gondolják, hogy akkor sem szabad önkielégíteni, amikor szinglik.) Bármilyen nagyszerű is a partnered az ágyban, soha nem szabad egy személytől függened a szexuális kielégülésben.

Valamint, ha már hosszú ideje vagytok együtt, könnyen előfordulhat, hogy rutinból szexeltek. A maszturbáció egy módja annak, hogy kinyilvánítsd, te vagy a felelős a saját örömödért, függetlenül attól, hogy valaki más gondoskodik róla, vagy sem.

Sokkal jobban lehet fantáziálni

Amikor egyedül vagy, sokkal több időd van magadra, így fantáziád is jobban elengedheted. Ilyenkor lehet rájönni igazán, hogy mi az, ami vonz, mi az, amit ki akarsz próbálni. A fantáziálás teljesen normális, és bármi, amit el akarsz képzelni, teljesen rendben van. Emellett biztonságos, zártkörű, és soha senkinek nem kell tudnia róla, ha nem akarod.

Fenntartja a szexuális vágyat

Ha már egy ideje együtt vagytok a partnereddel, nehéz lehet fenntartani azt a magas szintű szenvedélyt, amely az első találkozásokkor megvolt. A maszturbáció önmagában növelheti a vágyat. Mind a nők, mind a férfiak számára fenntartja a nemi szervek egészséges működését.

Stresszoldó

Kinek a kapcsolata nem jobb, ha kevésbé érzi magát stresszesnek? A maszturbáció jó közérzetet biztosító endorfinokat termel. A kutatások szerint az orgazmus javíthatja a hangulatot, mivel a szervezetben a dopamin nevű boldogsághormon szabadul fel, amely természetes stresszoldó hatást eredményez.

Tudni fogod, mit akarsz

A legjobb módja annak, hogy nagyszerű szerető legyél, ha tudod mi az, amit szeretsz és mit nem, így megoszthatod ezeket az információkat a partnereddel. Tehát tekintsd a maszturbálást önfelfedezésnek. Ahogy a tested az életkorral változik, az is megváltozhat, amit szexuálisan kellemesnek találsz. Lehet, hogy egy módszer, amely korábban bevált, már nem lesz olyan hatékony. A maszturbáció párkapcsolatban is biztonságos, privát teret biztosít az új játékok vagy technikák kipróbálásához.

Görcsoldó

Ha a menstruációd alatt görcsöktől szenvedsz, akkor is jó megoldás az önkielégítés. Az orgazmus ugyanis görcsoldó hatású. Az orgazmus az endorfinok felszabadulásával a békés hangulatot idézi elő. Amikor a csúcspontra érsz, megnő a véráramlásod, ami szintén segít a fájdalom enyhítésében.

Megkímélhet attól, hogy kialvatlan legyél

Egy 2010-es tanulmány kimutatta, hogy a nők 32 százaléka önkielégítést végzett lefekvés előtt. Lehet, hogy ez az endorfin nyugtató erejének köszönhető, vagy talán csak a lefekvés előtti fárasztó edzésnek, de sokan sokkal jobban alszanak tőle.

maszturbáció párkapcsolatban
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Megóvhat a félrelépéstől

Ha hosszú távon együtt vagy valakivel, ez nem jelenti azt, hogy időről időre nem találhatsz vonzónak másokat. A maszturbáció pozitív módja lehet álmodozásnak, így kevésbé lesz hívogató a valóságban is megtenni azt, amire vágysz. Csak azért, mert két ember úgy dönt, hogy megosztja életét, még nem jelenti azt, hogy a testük is hasonló, ugyanolyan a szexuális vágyuk, étvágyuk vagy az állóképességük. A maszturbáció nagyszerű megoldás, ha ezek a különbségek felmerülnek.

Növelheti az önbizalmad

Sok pár szexuális életének elhalványulásának egyik oka az, hogy az egyik vagy mindkét partner megszűnik vonzónak érezni magát. A maszturbáció az önértékelésről is szól – erőteljesnek, gyönyörűnek és egyenesen szexinek érezheted magad. A saját örömeink irányítása nagyszerű módja az önbecsülés növelésének, a személyes gátlások leküzdésének és a szexuális vágyak teljesítésének. Biztosabb leszel a hálószobában, hogy kommunikálj a kedveseddel, és pontosan megmutasd, mit és hogyan szeretsz.

Forrás: Women’s Health, Well and Good, Bustle

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix