Barion Pixel Szakítani fog? Erre a 3 jelre figyelj! – Coloré

Szakítani fog? Erre a 3 jelre figyelj!

2022. 10. 21.

A csendes kilépés a szakítás egy formája: ez egy lassú elhidegülés, aminek több jele is van, amikre érdemes figyelni. Talán sikerül megmenteni a kapcsolatotokat, és nem fogtok szakítani…

A szakítás előtti időszakban mindig vannak jelek, amikre érdemes odafigyelned. A párkapcsolatot fenntartani nem egyszerű feladat, akadnak hullámvölgyek, s előfordulhat az is, hogy olyan problémák merülnek fel, amiket nem lehet, vagy meg sem akar megoldani a páros egyik, vagy akár mindkét tagja.

A csendes kilépés kifejezés néhány hónappal ezelőtt került be a köztudatba, és általában arra utal, amikor a dolgozók csak azokat a feladatokat végzik el, amelyek a munkaköri leírásukban kötelezően szerepelnek, ahelyett, hogy lelkesen túlteljesítenének. Ez a kifejezés nemcsak a munka világában, hanem a párkapcsolatok terén is ismert lett.

Párkapcsolati vonatkozásban a csendes kilépés azokra vonatkozik, akik nem akarnak szakítós beszélgetést folytatni, és ehelyett csak a tetteikkel, viselkedésükkel kommunikálják a szándékukat, amit szavakkal nem tudnak kifejezni.

Ennek a viselkedésnek többféle jele lehet, mutatjuk őket!

Szakítani
Csendes szakítás jelei. / Forrás: Shutterstock

1. Már nem érdeklik az igényeid, az övéiről nem beszél

Ha elmondod a partnerednek, hogy mire van szükséged, az konfliktust okozhat, de egyúttal azt is jelenti, hogy törődsz vele. Ha úgy tűnik, hogy a másik félnek nem érdeke, hogy közölje veled, mit érez, lehet, hogy ki akar lépni a kapcsolatból.

Ha például a partnered féltékeny típus, de az utóbbi időben nem adja jelét féltékenységnek, az az érdeklődés hiányára is utalhat.

2. Nem hajlandó vitázni

Ahelyett, hogy közvetlen beszélgetéseket folytatna, a partnered inkább kibújik a viták alól, nem hajlandó megbeszélni a konfliktusokat, vagy úgy egyáltalán beszélgetni se nagyon akar már, ami egyébként nem volt rá jellemző.

Elveszti az érdeklődését olyan dolgok iránt, amiket korábban szívesen csináltatok együtt, például minden este vacsorát főztetek vagy randevúkra mentetek.

3. Csökkent fizikai kontaktus is a közelgő szakítás jele lehet

Ha a partnered ritkán érint meg téged, vagy kevés vonzalmat mutat, ritkábban igényli az együttlétet, az is jele lehet annak, hogy már nem teljesen elkötelezett a kapcsolatotok iránt. Valamint még ennél is súlyosabb a helyzet, ha többé nem néz rád, amikor hozzád beszél, nem veszi észre, amikor besétálsz a szobába, talán az sem tűnne fel neki, ha elmennél a barátaiddal tölteni az időt, vagy valamilyen eseményre.

Szakítani
Forrás: Shutterstock

Mit tehetsz?

Fontos megjegyezni, hogy amikor azt veszed észre, hogy a párod elkezdet csendben kilépni a kapcsolatból, az még nem jelent biztos szakítást. Ez azonban meg fog történni, ha nem lépsz közbe, és nem nézel szembe a problémával. Beszélj vele nyíltan és őszintén, légy nyitott, hallgasd meg a problémáit és keressetek együtt megoldást.

Borítókép forrása: Shutterstock

Forrás: CNBC, Fox26