Barion Pixel Idősebb nő, fiatalabb férfi? A nagy korkülönbség, és ami mögötte van – Coloré

Idősebb nő, fiatalabb férfi? A nagy korkülönbség, és ami mögötte van

2023. 03. 19.

Manapság is sok kritika éri azokat a párokat, amelyek tagjait több év, akár évtized választja el egymástól. Ez kifejezetten igaz akkor, ha idősebb nőről és fiatalabb férfiről van szó. Ezeket a nőket gyakorta pumának nevezik, mintha valamiféle ragadozók lennének – pedig, ha a dolog mögé nézünk, könnyen megérthetjük a választásuk okát.

Azt hinnénk, hogy a világ egyre elfogadóbbá válik, főleg, hogy a sztárok között is egyre több fiatal férfi vállalja fel a kapcsolatát idősebb nőkkel. Gondoljunk csak Jason Momoára és egykori feleségére, Lisa Bonet-re, köztük 12 év a korkülönbség. Bár tavaly a páros a válás mellett döntött, előtte 17 évig voltak együtt. Harry Stylesról is tudni, hogy az idősebb nőkhöz vonzódik, legutóbb a 10 évvel idősebb Olivia Wilde-dal alkotott egy párt, most pedig a hírek szerint Jennifer Anistonnak csapja a szelet. Shawn Mendesről pedig azt pletykálják, hogy csontkovácsával, Dr. Jocelyne Mirandával randizgat, aki közel harminc évvel idősebb nála.

Megosztó kutatások

Egy felmérés kimutatta, hogy a nők 81 százaléka nyitott arra, hogy 10 évvel fiatalabbakkal randizzon, és hogy a férfiak közel 90 százaléka érdeklődik 10 évvel idősebb nők iránt. Egy másik kutatás ennél jóval szerényebb eredményre jutott. Eszerint az idősebb nők 24 százaléka vállalkozik arra, hogy fiatalabb férfiaknál keressen szerelmet, társaságot és szexuális kielégülést − szemben az egy évtizeddel ezelőtti 21 százalékkal. Hasonlóképpen, a fiatalabb férfiak 25 százaléka a saját korosztálya helyett az érett nőket választja.

idősebb nő
Lisa Bonet és Jason Momoa / Kép forrása: Northfoto

Tapasztaltak

Abszolút igazság, hogy az életkor és a tapasztalatok egyenesen arányban állnak egymással. Az idősebb nők általában tudják, mit akarnak, mi működik, és mit szeretnének elkerülni a párkapcsolatban vagy szex közben. Míg a fiatalabb férfiak még a női test megértésénél tartanak, addig az érett nők pontos intim útmutatást adhatnak, akár a szakértők.

Az idősebb nők pedig a fiatalabb férfiakat − akik általában fizikai teljesítményük csúcsán vannak − szexuális partnerként energikusabbnak találhatják.

Vonzó idősebb nő = egónövelés

Ha egy fiatalabb férfi egy idősebb nővel randizik, az az egójának is szól. Úgy érzi, hogy jól teljesített, mert egy érett nő érdekesnek találja őt. Valaki, aki művelt, kifinomult és sikeres az életben, minden férfi számára nagy fogás, de különösen ifjabb korban.

A férfi ünnepeltnek érzi magát, amikor a barátai megkérdezik tőle, hogyan sikerült egy ilyen nőt magához vonzania. Ez az az egó-beszélgetés, amire mindegyikük vágyik.

Több megértést kapnak

Senki sem akar egy éretlen partnerrel lenni, de az idősebb nők megértik, hogy a férfiaknak is fejlődniük, tanulniuk kell. Ezek a nők megértőbbek lehetnek bizonyos kérdésekben, mint a fiatalabbak. A pasik alapvetően olyan partnerre vágynak, aki nem vonja kétségbe a döntésüket, akit nem zavar, ha sokáig maradnak el otthonról, vagy elutaznak a városból a srácokkal egy hétvégére.

Néhány férfi panaszkodik, hogy a velük egykorú társaik elvárják tőlük, hogy egyik napról a másikra átalakuljanak. Azt remélik, hogy felhagynak a korábbi életük egyes aspektusaival. Így nagyra értékelik azt a teret, amit az idősebb nők megadnak nekik. Ez olyan bizalomról tanúskodik, amelyre vágynak, de nem kapják meg, ha korosztályukhoz tartozó hölgyekkel kerülnek kapcsolatba.

Könnyebben kezelik a kapcsolat kihívásait

Az emberek egy bizonyos kor felett valószínűleg már átmentek néhány párkapcsolati vitán, szívfájdalmon, szakításon, amelyek mind-mind tapasztalatokkal jártak. Az idősebbek tehát magukkal hozzák a tudásukat a párkapcsolataikba, így könnyebben navigálnak a hullámvölgyekben. Általában könnyebben hangot adnak a boldogtalanságuknak is, ami segítheti a párkapcsolati nehézségek leküzdését.

Kalandosabbak lehetnek

A fiatalabb pasik jobban tudják, hogy milyen újabb, szórakoztató helyeken lehet lógni, milyen szexuális újításokat lehet kipróbálni, az idősebb nők pedig vágynak ezekre az újításokra, kalandokra.

Változást hoz a kapcsolati dinamikában

A korábbi kapcsolatokban a nők megszokhatták, hogy a partnerükkel szemben a másodhegedűs szerepét játsszák, a párjuk a döntéshozó, az elsődleges családfenntartó vagy a család vezetője. Bár nem alapvetés, hogy a fiatalabb férfiakkal nem így lesz, egy ilyen kapcsolatban magabiztosabbnak érezheti magát egy nő, és megfordíthatja a hagyományos szerepeket.

idősebb nő
Harry Styles és Olivia Wilde / Kép forrása: Northfoto

Forrás: ReGain, Very Well Mind, Vice, Cision

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix