Barion Pixel 30 éve és 1 napja hiszünk az igaz szerelemben: 6 dolog amit a szerelemről tanultunk a Mielőtt felkel a Nap című filmből – Coloré

30 éve és 1 napja hiszünk az igaz szerelemben: 6 dolog amit a szerelemről tanultunk a Mielőtt felkel a Nap című filmből

2024. 06. 22.

Mielőtt felkel a Nap című filmet 1994-ben forgatták és egy évvel később mutatták be Richard Linklater rendezésében. A 30 éve játszódó történet a hamar kultfilm lett és azóta is sokan szeretnék azt a romantikát átélni, amit Jesse és Celine azon a bizonyos bécsi éjszakán.

A történet szerint Jesse (Ethan Hawke), az amerikai srác, és Celine (Julie Delphy), a francia végzős diáklány megismerkednek a Budapestről Bécsbe tartó vonaton, majd a fiú arra kéri a lányt, tartson vele a bécsi éjszakában. A két fiatal együtt tölti azt a néhány órát, amely a reggelig még hátravan és közben egymásba szeretnek, azonban napkeltekor el kell válniuk…ráadásul június 16 éjszakáján, 30 éve történik mindez a szerelmesek között.

A két főszereplő: Julie Delphy és Ethan Hawke románca sok mindent megtanított a nézőknek a szerelemről. Most 5+1 dolgot összegyűjtöttünk, amin érdemes elgondolkozni.

976

1. A pillanat varázsa

A film egyik legfontosabb üzenete, hogy a szerelem gyakran a váratlan pillanatokban talál ránk. Jesse és Céline találkozása a vonaton teljesen spontán, mégis sorsfordító. Az élet legszebb pillanatai sokszor akkor érkeznek, amikor a legkevésbé számítunk rá, és meg kell tanulnunk értékelni ezeket a ritka, különleges alkalmakat.

2. Az őszinte kommunikáció ereje

Jesse és Céline kapcsolata azonnal mély és jelentőségteljes lesz, mivel mindketten nyitottak és őszinték egymással. A film megmutatja, hogy az őszinte kommunikáció a kulcsa annak, hogy mély és tartós kapcsolatot alakítsunk ki. Az őszinte beszélgetések nem csak a kapcsolatot erősítik, hanem önmagunk megismerésében is segítenek.

970

3. Az idő relatív

A film során Jesse és Céline csak egy éjszakát töltenek együtt, de ez az egy éjszaka elég ahhoz, hogy mély érzelmi kötelék alakuljon ki közöttük. Az idő relatív, és nem mindig a mennyiség, hanem a minőség számít. Egyetlen éjszaka is lehet annyira jelentőségteljes, mint egy évekig tartó kapcsolat.

/csalad/parkapcsolat/szerelem-mielott-felkel-a-nap/