Barion Pixel Számít-e 4 évtizednyi korkülönbség a szerelemben? – Megjelent a Coloré szerzőjének, Karsa Tímeának a 42 év című romantikus regénye – Coloré

Számít-e 4 évtizednyi korkülönbség a szerelemben? – Megjelent a Coloré szerzőjének, Karsa Tímeának a 42 év című romantikus regénye

2024. 06. 22.

A szerelem többféle lehet, és nem ismer határokat – mondják. De valóban ez a helyzet akkor is, amikor egy férfi és egy nő között 42 év korkülönbség van? Karsa Tímea, elsőkönyves szerző erre keresi a választ romantikus regényében.

Boritoleleplezes
Forrás: Könyvmentorok

Miről szól a 42 év?

Az Angliában játszódó történet egy fiatal nő idősebb férfi iránti érzelmeit mutatja be. A szál két síkon fut: a jelen és a múlt fejezetenként tárul az olvasó elé, melyek együtt vezetnek a végkifejlethez. A történetben egy diák, majd a diákból lett fiatal nő beleszeret egy nálánál jóval – 42 évvel – idősebb férfiba. Létezhet ilyen?

A regény főhőse Elizabeth Miller, aki a középiskola elvégzése után főiskolán sajátítja el a szakácsmesterség rejtelmeit. Itt tanítja őt Alan Tucker, és már első látásra szimpátia alakul közöttük. A tanár-diák kapcsolat azonban sokáig nem lesz több; szerelmük csak jóval a diplomaosztó után teljesedik be. A múlt feljegyzéseiből kiderül, hogy mi lehet vonzó egy tizennyolc éves lány számára egy hatvanéves férfiban, és hogy mi különbözteti meg a rajongást a valódi szerelemtől. Bár a történetet a főhős meséli, a párbeszédeken keresztül a férfi nézőpontját is megismerhetjük, mely által világossá válik, hogy korántsem csak Elizabeth fiatalsága vonzza őt.

#batorvagyok

A történet másik, jelenben játszódó szálában Elizabeth már férjes asszony, és úgy alakul, hogy társműsorvezető lesz egykori tanára főzőműsorában egy kábeltelevízióban. A régi láng fellobban, de Elizabeth hűséges szeretne maradni a férjéhez, és Alannek sem célja, hogy a házasságukat elrontsa. Az érzelmeknek azonban mégsem lehet parancsolni, így a munkamegbeszélésekből randevúk bontakoznak ki, mindez a szeretett férj háta mögött. Ebben az időszakban Elizabeth öröme és vívódásai a fő motívumok, és a nagy kérdés: meddig lehet együtt a szerelmével, s hogy együtt lehet-e egyáltalán.

A regény arra keresi a választ, hogy létezhet-e valódi szerelem és testi vonzalom, ha a felek közt több mint négy évtized korkülönbség van, valamint arra, hogy lehetséges-e egyszerre két férfit szeretni.

A Coloré büszkesége

Karsa Tímea újságíróként dolgozik. Versei és novellái több antológiában helyet kaptak. Az írás mellett szenvedélye a gasztronómia. 2008 óta Angliában él, ahol igyekszik a magyar kultúrát terjeszteni, műsorokat vezet, ezzel is segítve a kint élők kapcsolatát hazájukkal, Magyarországgal. Timi 3 éve a Coloré állandó szerzője, segédszerkesztője. Könyvét ITT lehet megrendelni!

/szelavi/kultura/karsa-timea-42-ev-konyv/